یادداشت امروزم با عنوان «مسمومیت و چاره بحران بی اعتمادی» در ادامه دو مطلب قبلی که پیرامون مسمومیت های زنجیره ای نوشتم، امروز در روزنامه اطلاعات منتشر شد که می توانید آن را در سایت روزنامه و یا تلگرام و سایت مکتوب ببینید.
#مسمومیت_دانش‌آموزان #مسمومیت
ettelaat.com/archives/67877…
در این یادداشت از زاویه ای دیگر به موضوع پرداخته شد و با اشاره به تکنیک های عملیات روانی، نوشتم در این مسمومیت ها از قریب به اتفاق تکنیک های عملیات روانی بهره گرفته شده است. از ابتدا اتاق فکرهای اجرای مسمومیت ها، با هدف دامن زدن به بحران بی اعتمادی و ناکارآمدی به جریان افتاد.
مسمومیت ها دو بخش مرتبط به هم داشته و دارد:اول،نفس عملیات و اجرای قدم به قدم آن.دوم،عملیات روانی و تبلیغاتی برای تحقق اهدافی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.همانگونه که نفس عملیات در مدارس پیچیده و متنوع بود،عملیات روانی نیز بسیار محاسبه شده،دقیق،هدفمند و هماهنگ مدیریت و اجرا شد.
نظر به اینکه داده هایی که توسط مقامات مسئول اطلاع رسانی می شود، به طور دقیق توسط بسیاری، از جمله اتاق فکر مسمومیت ها تحلیل محتوا می شود و در عملیات احتمالی فیزیکی آینده و عملیات روانی مورد استفاده قرار می گیرد، نحوه اطلاع رسانی پیرامون اقدامات و پی گیری های به عمل آمده حیاتی است.
مسمومیتها را باید مورد به مورد،مدرسه به مدرسه،شهر به شهر و استان به استان به تفکیک بررسی کرد.بخصوص مسمومیتهای قم که نزدیک سه ماه در این شهر بود و با تسری به استانهای دیگر،بظاهر مسمومیت های قم متوقف شد.بایدگفته شود هر یک از این اقدامات کار کیست؟و چه جریان فکری در آن دخیل بوده است؟
ررسی مسمومیت ها صرفا محدود به جنبه های بهداشتی، علمی، آموزشی، سیاسی و امنیتی نیست. بخش رسانه ای موضوع که نقش مهمی در مقابله با عملیات روانی دارد، توسط دست اندرکاران بطور جدی مغفول مانده است.
ضروریست تا نهایی شدن بررسی ها، روشن شدن قطعی مسمومیت ها و معرفی عاملان، وزارت کشور به طور روزانه همچنان به انتشار بیانیه های خود ادامه دهد و مردم را در جریان اقدامات به عمل آمده قرار دهد و از واژه های مبهم و چند منظوره در بیانیه های صادره و اظهارات اجتناب شود.
واژه هایی همچون مواد تحریک کننده/ محرک در بیانیه های وزارت کشور یا در اظهارات معاون وزیر بهداشت از جمله واژه های مبهم است که مطرح شده است. مردم باید بدانند منظور از « مواد محرک» که موجب چنین التهابی در جامعه شده، دقیقا چه بوده است؟
سوای بیانیه های منتشره،سخنگویی که هم اقتصاد کلمه را رعایت کند هم با دقت و محاسبه و وزن کلمات صحبت کند،امر اطلاعرسانی مسمومیتها را بر عهده گیرد تا اظهاراتش متفاوت با بیانیه های صادره وزارت متبوع خود و یا متناقض با اظهارات مقامات عالیرتبه کشور و حتی متفاوت با اظهارات خود تلقی نشود.
برگزاری نشست های مرتب رسانه ای با حضور سخنگوی ستاد بحران در کنار نمایندگان مطلعی از وزارت خانه های بهداشت، آموزش و پرورش، اطلاعات، و دیگر نهادهای درگیر جهت پاسخگویی به رسانه ها و افکار عمومی می تواند نقش مهمی در بازگشت آرامش و امنیت خاطر و اعتماد مردم داشته باشد.
نظر به نزدیک بودن تعطیلات نوروز و احتمال استمرار تحقیقات، اطلاع رسانی و تغذیه خبری مردم پیرامون مسمومیت ها در ایام تعطیلات چه در قالب بیانیه و چه اظهارات سخنگو بسیار مهم است.
@threadreaderapp

@unrollhelper

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Jamileh Kadivarکدیور

Jamileh Kadivarکدیور Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @KadivarJamileh

Mar 3
در یادداشت جدیدم در روزنامه اطلاعات شنبه ۱۳ اسفند با عنوان «معادله دو مجهولی مسمومیت و امنیت» به بررسی ابعاد و جوانب مختلف پدیده مسمومیت مدارس کشور پرداختم. این یادداشت در ادامه مطلب هفته قبل با عنوان «مسمومیت دانش آموزان؛ عمدی یا اتفاقی؟» است.
#مسمومیت_دانش_آموزان
بیش از سه ماه از اولین مورد مسمومیتها در مدارس قم گذشته و هنوز هیچ نتیجه مشخصی از اقدامات به عمل آمده،رسما اعلام نشده تا موجب اطمینان خاطر دانش آموزان و خانواده ها شود.در چنین شرایطی سرعت عمل و اطلاعرسانی دقیق و برخورد با مسئولان ناکارآمد جلو بسیاری از حوادث سوء بعدی را می گیرد.
ساعاتی از خبر بازداشت سه نفر در ارتباط با مسمومیت های زنجیره ای مدارس توسط خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع آگاه نگذشته بود، که خبر این بازداشت ها توسط وزیر کشور و فرمانده نیروی انتظامی تکذیب شد؛ که شاید این تکذیب به دلیل شناسایی سر شبکه های این مسمومیت های زنجیره ای باشد.
Read 24 tweets
Feb 25
در یادداشت جدیدم با عنوان «مسمومیت دانش آموزان؛ عمدی یا اتفاقی؟» در روزنامه اطلاعات امروز به این موضوع پرداختم. آنچه مسمومیت های مدارس قم را متفاوت از موارد دیگر می کند، تعدد مدارس درگیر دخترانه و استمرار مسمومیت های زنجیره ای در مدارس بوده است که آخرین مورد آن سوم اسفند رخ داد.
.
در مورد علت مسمویت ها از سوی مسئولان استانی و ملی صحبت های یعضا ضد و نقیض منتشر شده است. به رغم گذشت نزدیک به سه ماه از نخستین مسمومیت دانش آموزان، هنوز علت و عامل مسمومیت ها توسط متخصصین شناسایی و اعلام نشده است. عمدی بودن اتفاقات در مدارس از جدی ترین موارد ذکر شده است.
استمرار و تعدد مسمومیتها در مدارس طی سه ماه اخیر موید آنست که این اتفاقات نمی تواند اتفاقی باشد و به احتمال زیاد نتیجه اقدامات گروهی سازماندهی شده و با کارگردانی اتاق فکر و معطوف به اهدافی مشخصست.دادستان کل کشور از احتمال اقدامات مجرمانه عمدی در مسمومیت دانش آموزان قمی خبر داد.
Read 10 tweets
Feb 19
در مقاله ای با عنوان «یک بستر و چند رویا» به بررسی مطالبه گروهها و چهره هایی پرداختم که هر یک در جای خود برای جامعه و حاکمیت قابل توجه است. راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکلات مبتلابه در مطالب منتشره، گذار از نظام، اصلاح از بالا، انقلاب از بالا و انقلاب با کمک خارجی بوده است.
این محورها سوای مباحث مطروحه پیرامون انقلاب از پایین است، که به دلیل نبود عناصر موجده آن مثل حضور گسترده مردم، سازماندهی، ایدئولوژی و رهبری مقبول مردم، به رغم تبلیغات گسترده در مورد انقلاب، این مولفه ها تا کنون محقق نشده است.
یک طیف با نگاه صفر و صدی، با غیر قابل اصلاح دانستن أمور، به جز تغییر نظم موجود و گذار از نظام و استقرار نظامی جدید به راه حلی دیگر راضی نیست. این رویکرد در گفته ها و نوشته های اپوزیسیون داخل، بخصوص بعد از صدور بیانیه میرحسین موسوی پر رنگ تر شد.
Read 16 tweets
Feb 12
در مقاله امروزم در روزنامه اطلاعات «گونه شناسی اپوزیسیون» به بررسی فعالیتهای اخیر #اپوزیسیون در خارج و داخل پرداختم.
یکی از ابزارهای اصلی قدرت #ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب ۵۷، که موجب مانایی نظام به رغم همه اتفاقات سختی که با آن مواجه بوده، اپوزیسیون فشل آن بوده است.
#اپوزیسیون طی این سالها بارها پوست اندازی کرده و به اشکال مختلف تغییر شکل داده و تجدید سازمان کرده و تلاش برای مصادره هر حرکت اعتراضی داشته است. حال با اعتراضات اخیرخون تازه ای در رگهای اپوزیسیون به جریان افتاده و شیوه های جدیدی برای مقابله با نظام و جذب نیرو و سرمایه دنبال کرده.
از جمله ویژگی های مهم اعتراضات اخیر، نداشتن سر و نبود رهبری در راس اعتراضات و تلقی آن به عنوان نقطه قوت بود.چند ماه اعتراضات پراکنده در شهرهای مختلف،بدون رهبری و هماهنگی در کشور، با تشویق رسانه ها و اپوزیسیون خارج کشور و با هزینه جانی و مالی فراوان در داخل شکل گرفت و ادامه یافت.
Read 21 tweets
Feb 5
مقاله ام «از آن انقلاب تا این انقلاب!» امروز در روزنامه اطلاعات منتشر شد. در آن از تجربه زیسته ام،زمانیکه دختری نوجوان در شیراز بودم،بعنوان شاهدی عینی از تظاهرات سال های ۵۶ و ۵۷ که منجر به پیروزی انقلاب شد، نوشتم؛از مردم،رهبری،سازماندهی،رسانه ها،مراکز و اشخاص موثر انقلاب در شهر.
انقلابی که به تعبیر میشل فوکو تحقق «اراده جمعی» میلیون ها ایرانی و «معنویت گرایی سیاسی» بود. انقلاب را باید از تحولات پس از پیروزی با همه افت و خیزهایی که در ایجاد آن تا به امروز، بسیاری، اعم از دشمنان خارجی و داخلی و دست اندرکاران امر طی این چهار دهه و اندی نقش داشتند، جدا کنیم.
۴۴سال از آن روزها می گذرد. تصور نمی کنم کشوری این همه اتفاق را در پی یک انقلاب متحمل شده و همچنان استوار باقی مانده باشد. در طی این ۴۴ سال در کشور، هم شاهد کودتا، هم جنگ خارجی، هم جنگ داخلی، هم ترور در سطوح مختلف، هم نبرد قدرت بین انقلابیون، و هم تحریم اقتصادی بوده ایم.
Read 13 tweets
Jan 27
یادداشتی با عنوان «چلبی های قلابی» در روزنامه اطلاعات شنبه ۸ بهمن دارم و در آن به بررسی چلبی های ایران پرداختم. احمد چلبی نماد معارضین و اپوزیسیون وابسته ای بود که بدون داشتن پشتوانه ای ملی در داخل برای ایجاد هر گونه تغییری،از طریق جلب حمایت قدرت خارجی از هیچ اقدامی دریغ نمی کند.
چلبی معمار حمله آمریکا به عراق و همو بود که اطلاعات جعلی در مورد ارتباط دولت عراق با شبکه القاعده و قابلیت‌های نظامی این کشور مبنی بر داشتن مقادير هنگفتي سلاح كشتار جمعي كه قرارست آنها را مستقيم عليه آمريكا به كار گیرد، در اختیار آمریکا گذاشت و آن را به سرنگونی حکومت ترغیب کرد.
اپوزیسیون برانداز ایران نیز چندین دهه است با همان رویکرد چلبی در آرزوی سرنگونی نظام مستقر در ایران و کسب قدرت است و بدلیل نداشتن پشتوانه ملی و حمایت مردمی،با هر اعتراضی در داخل خود را نماینده معترضین عنوان کرده،برای خود در راهروهای محافل سیاسی کشورهای خارجی کسب مال و جاه می کند.
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(