ـ #رشتوی_جدید
آیا میدونستید، مصریان باستان هم نوروز داشتند؟
احتمالا تا حالا نشنیدید ولی مصریان باستان، آغاز بهار رو جشن میگرفتند و به آن #نیروز_قبطی میگفتند! حالا ریشه این جشن کجاست؟ وقتی کمبوجیه پسر #کوروش_بزرگ، مصر رو فتح کرد و مصر تبدیل به یک ایالت از ایران شد، #نوروز هم
وارد فرهنگ مصر شد. در کتاب صبح الاعشی نوشته قلشقندی در حدود ششصد سال پیش آمده است: «نوروز که یکی از مشهورترین اعیاد مصر است از ایران باستان گرفته شده و به آن "نِیروز قِبْطی" دادهاند. این عید با همان نام و آداب و سنن ایرانی، در مصر برگزار میشود.»
در کتاب مناهج الفکر از همان نویسنده نیز آمده: «مصریان در آن روز شادی کرده، آتش میافروزند و آب بر روی هم میپاشند که از مراسم ایرانیان به مراتب مفصلتر است. مردم شام (سوریه) نیز همین آیین را در اول ماه نیایش که یکی از ماههای رومی است، برگزار میکنند.»
نیروز قبطی با احتمال بسیار زیاد در زمان فتح مصر توسط کمبوجیه، وارد این سرزمین شد. و با احتمال کمتر در زمان فتح مصر توسط داریوش، به مصر راه یافت. به هر حال چیزی که قطعی است، این است که قطعا در یکی از این دو دوره بوده که نوروز وارد مصر شد.
این جشن تا پس از اسلام نیز در مصر کم و بیش برگزار میشد. در این دوره به آن #عید_النیروز میگفتند. تا این که در دوران خلافت فاطمیان در مصر، برگزاری آن ممنوع و سپس فراموش شد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
تاریخچه و پیشینه #چهارشنبهسوری در ایران باستان.
ـ #رشتوی_جدید
(حتما ریتوییت کنید تا این سنت ایرانی را همه بشناسند)
آتش یکی از چهار عنصر مقدس در ایران باستان بود. این چهار عنصر عبارت بودند از: #آتش، #آب، #خاک، #هوا.
پیش از آغاز بحث در مورد جشن چهارشنبهسوری، باید ببینیم آتش که عنصر اصلی جشن چهارشنبهسوری هست، چرا تا این اندازه در ایران باستان اهمیت داشت؟
👇
در هزارههای دور، زمانی که نه بخاری وجود داشت، نه شوفاژ و نه آبگرمکن، و حتی خبری از قرص سرماخوردگی و پنیسیلین هم نبود، بسیاری از مردم با اولین سوز زمستانی، بیمار میشدند و
اونور آب نشسته و از یه طرف میگه چرا مردم پولشونو از بانکها بیرون نمیکشند! از طرف دیگه میگه چرا ماشین ثبتنام میکنند و خونه میخرند و پولشونو تبدیل به دلار میکنند!
عزیز من، ملت که نمیتونن اندکسرمایهای که با هزار بدبختی جمع کردند رو نقد تو بالش زیر سرشون نگه دارند و شاهد
آب شدن و بیارزش شدن دوزار و دهشاهیشون بشن که با هزار و یک بدبختی جمع کردند!
قبل از این که ژست مبارز بگیری، یه دودوتاچهارتا بکن خودتو بذار جای ما بدبختبیچارههایی که داریم داخل کشور زندگی میکنیم! تو این تورم و گرونی، اگه به فکر حفظ کردن همین دوزاری که پسانداز کردیم نباشیم،
دو فردا دیگه شکممون رو تو میای سیر کنی؟
نشستن اونور تو اوج رفاه، پول و پساندازشون با خیال راحت تو بانکه و شکمشون سیره، توقع دارن ملت داخل ایران دست از هر تلاشی برای بقا بکشن تا آزادی به دست بیاد!
گشنگی نکشیدید و شرمندگیِ جلوی زن و بچه رو تجربه نکردید که بفهمید چی میگم.
این داداشمون 👇 #شاه_اسماعیل_دوم هست. نخستین پادشاه ایرانی که با موادمخدر ترور شد!
داستان اینطوریه که اسماعیل دوم، نسبت به شاهان دیگه صفوی، آدم متفاوتتری بود. این بابا از قدرت قزلباشها کم کرد، نفوذ پریخان خانوم دختر شاه تهماسب (خواهر خودش) رو در تصمیمات مهم لشگری و
کشوری کم کرد، علاقمند به اهل تسنن شد و دستور داد لعن و نفرین خلفای راشدین کنار گذاشته بشه، و در عین حال بسیار خشونتطلب بود و هرکس از شاهزادگان دودمان صفوی که به نظرش میتونست خطرناک باشه رو سریع میداد گردن میزدن. این بود که کلا مورد نفرت دربار بود.
کلهگندههای مملکت یه مدت برای خلاص کردنش نقشهها ریختن. سرانجام به این نتیجه رسیدن که از اعتیادش برای مرگش استفاده کنند!
این داشمون معتاد به فلونیا بود. فلونیا چیه؟ ترکیبی از حشیش و تریاک و چند ماده مخدر سنتی دیگه! نوع مصرفش هم اینطوری دیگر بود، این مخدر رو با
امروز بالاخره بعد از مدتها وعده و وعیدهای رنگارنگ، منشور موسوم به #منشور_همبستگی و #منشور_مهسا منتشر شد، 👇! منشوری که از همون آغاز انتشار، جنجالهای زیادی رو درست کرد.
تو این #رشتو میخوام این منشور عجیبوغریب رو تحلیل و بررسی کنم.
همراه باشید.
اولین چیزی که در این منشور توی ذوق میزنه، نبود نشانهای از ایران و ایرانی است! شما نشانهای از پرچم ملی ایران در اینجا نمیبینید تا متوجه بشید این منشور اصلا برای چه ملتی نوشته شده! بهجاش تصویر لوگویی که چپگراها از دوران استالین در تشکلهای مختلف استفاده میکردند، دیده میشه!
بریم سراغ بررسی متن منشور
ابتدای بند ١ میگه: «تعیین نوع حکومت از طریق همهپرسی و...» تا اینجا بهنظر مشکلی نمیاد اما نویسندگان این منشور، خیلی زیرکانه در ادامه با تاکید نامحسوس بر عبارت: «که در آن (انتخابات) تمامی مقامات سیاسی و رسمی، به واسطهی
- در شهریور ١٣٢٠، با یورش نظامی انگلستان و شوروی به ایران، رضاشاه مجبور به استعفا شد و پسرش محمدرضاشاه به پادشاهی رسید. مصدق که سالها بود بخاطر مشکلات شخصی با رضاشاه، از سیاست کنارهگیری کرده بود، حالا با سقوط رضاشاه، آمادا ورود مجدد به عرصه سیاست شد.
ایشون Phyllis هستند. همسر محبوب فیلیپ (پدر اسکندر مقدونی) و نامادری اسکندر که سوار فیلسوف بزرگ، #ارسطو شده! سواری گرفتن زن فیلیپ از ارسطو، یک داستان فکاهی بود که در قرون وسطی در اروپا بسیار معروف بود!
مکان کشف: هلند
قدمت: قرن ١۴ میلادی
محل نگهداری: موزه متروپولیتن
یه نقاشی دیگه از همون داستان. اثر Hans Baldung قرن شانزدهم میلادی.
این دو تام یکی قرن سیزدهم و دیگری چهاردهم میلادی، هر دو ساخته شده در فرانسه