Gadi Taub Profile picture
Mar 17 49 tweets 8 min read
האנטומיה של #השקר (6) - איזו דיקטטורה בראש שלכם?

וגם: למה אני חושב שצריך לדבר על התפקיד של פרופסורים למשפטים בהונאת הציבור, וליבוי ההיסטריה. הניסיון לצייר את הביקורת שלי כאישית הוא מופרך, ותפקידו להסיח את הדעת מהטיעונים. >>
אז הנה הטיעונים. את השמות – רוזנאי, נבות, קרמניצר – אפשר להחליף. כי יש גם אחרים. זה חל גם עליהם.
אנשים אשכרה שיכנעו את עצמם – אני לא צוחק – שהרפורמה שעד אתמול היו תומכים בה או בדומה לה, לפיד וסער, היא ראשית בדיקטטורה והפשיזם.
קשה לתאר כמה הדבר הזה מופרך (ומיד אחזור לאופן שבו מנמקים זאת). כל אדם סביר עם השכלה בסיסית במדעי המדינה, שהיה רואה את הרפורמה הזאת כפי שהיא, בלי שיגלו לו באיזו מדינה מדובר, היה חושב שזו עוד דמוקרטיה פרלמנטארית, רגילה למדי.
כל אדם כזה שהיה מביט בשיטה הנהוגה עכשיו בישראל, לפני הרפורמה, בלי שהיו מגלים לו באיזו מדינה מדובר, היה יודע בקלות שה #בגצוקרטיה המטורללת של ישראל איננה דמוקרטיה, והשמצב שבו מיעוט קטן ותקיף כופה את דעתו בטענות בעלות צליל משפטי מכס העליון, בלי אף הגדרה סבירה של גבולות סמכותה של…
…הרשות השופטת, הוא סוג של עריצות, כהגדרתה הפורמלית בלקסיקונים למדעי המדינה.
איך הגיעה הטרללת למחוזות כאלה דימיוניים, ולמה נדמה למפעילי האזעקות שיש ממש בהיסטריה שלהם? ובכן, זה לא קרה לנו במקרה. יש שיטה ויש כוונת מכוון.
וצריך לומר: קשה שלא להתפעל מהמכונה המשומנת שהביאה עשירית, אולי אפילו חמישית, מהציבור הישראלי לפסיכוזה הקולקטיבית הזאת שמהבהבים בה חרדה ושינאה בשיעורים שווים. הגענו לשם על בסיס הונאה שאת התוכן שלה אפשר, אפילו לא כל כך קשה, לפענך.
צריך רק להניח שיש בדרך מי שמוכנים לשקר במצח נחושה, ולגייס לצורך כך קרדיט מקצועי כבד – אצל חלקם קרדיט אקדמי, אצל אחרים קרדיט עיתונאי.
על הצד הסוציולוגי של ההונאה, מקורות התקציב, משרדי הפרסום, המבנה האירגוני, ההסעות, הסינכרון המופתי בין ה"עיתונות" לבין אירגוני החברה האזרחית ומטה המאבק, על כל אלה יש לי מעט מה להגיד.
אבל על צד אחד של כל זה יש לי בהחלט מה לומר, כי עקבתי אחרי הדברים מקרוב, יומיום, במדיה החברתית והמסורתית.
הצד הזה הוא ההיררכיה הרעיונית שיש לה, עד כמה שאני יכול לראות, שלוש שכבות: יוצרי המניפולציה, מפיצי הנרטיב, ועדת המאמינים – תמימים ועצובים בחלקם, שטופי שינאה יוקדת, בלפוריסטית, בחלקם האחר, ולעיתים מיטלטלים, אין אונים, באקטזה קולקטיבית בין תמימות לשינאה.
הקורבנות של הפסיכוזה הקיבוצית הזאת הם השכל הישר, ועצם האפשרות לקיים דיון רציונאלי, עם מילים שמשמעותן לה התמוססה, או גרוע מזה התהפכה כמו גרב פנים חוצה, במסדרים בעלי אסטטיקה פשיסטית, שם צועקים בקצב, בחיתוך צבאי ובהקשב מתוח "ד-מוק-ר-טיה! ד-מוק-ר-טיה!"
כשעוצרים לחשוב רגע על גודל ההונאה, מבינים את תעוזתה: אנשים בעלי מקצוע, שיודעים שהם מוליכים את הציבור שולל, משתמשים ביוקרתם המקצועית, כדי להפיץ מה שלא יכול להיות שהם אינם מבינים שהוא שקר: התגייסות המונית להצלת שילטון המיעוט האוליגרכי מפני הדמוקרטיה, תחת הדגל ההפוך: הצלת הדמוקרטיה.
בדימיונם של רבים הנרטיב הוא פשוט וקליט: הציבור הנאור בעיני עצמו, מתגייס כדי למנוע את הסרת כל החסמים מדרכה של קואליציה דתית, גזענית וחשוכה, שתרמוס בדי 9 את מערכות הבקרה ששמרו על הדמוקרטיה הליברלית בישראל. קמה קליט, ככה מפחיד.
כמעט הייתי אומר, שרשרת טענות מצלצלות שהיא המקבילה הרעיונית של שיר בחרוזים. או אם תרצו, שרשרת חרוזי רעל.
מאחר שמדובר יותר במנגינה מבטיעון, החוט שעליו ומשחלים החרוזים חשוף להפרכה בטיעונים.
ומדהים לראות איך האנשים ששליחותם המקצועית היתה אמורה להיות בהבהרה, השאילו אותה, במסירות גדולה למען הטישטוש. הם הכינו ערכות טיעונים מדומים כנגד כל מה שיכול לפרום את צעיפי האשליה. כל אלה – אבל בישראל אין חוקה! לנו אין פרלמנט של שני בתים! אצלנו הממשלה והכנסת הם ראשות אחת!
– מנסים להצדיק את שאינו ניתן להצדקה. צורת שלטון מופרכת, בלתי דמוקרטית, שאין בשום מדינה מתוקנת בעולם: מצב שבו הריבונות עצמה, כלומר זכות ההכרעה האחרונה בכל עניין, מסורה בידי 15 איש שרובם מייצגים את עמדתה של מפלגה שלא עברה את אחוז החסימה.
נוסף לזה חבר שם מביא חבר, כך שמועדון הריבונות הסגור אטום בפועל באמצעות הוועדה למינוי שופטים, לכניסה של דעות זרות ל"משפחה" כפי שקרא אהרן ברק לבית המשפט העליון. הנה ציוץ של יונתן יעקובוביץ' שזיקק את גודל האבסורד בחמישים מילים:
"לא יודע מה יש בקנדה, דנמרק או צרפת.
אני כן יודע בוודאות שאין אף מדינה שבה בית המשפט ממציא את החוקה, קובע שאיננו כפוף לחוקה שהמציא, ממנה שופטים, יוזם בעצמו מדיניות ע"י ביטול זכות העמידה, שולט על הרשות המבצעת ע"י שליטה בקידום היועמ"ש לשפיטה ועוד. אין. ואף מתנגד לרפורמה לא צייץ".
זה הדבר המופרך, המופרע, האנטי דמוקרטי שמגינים עליו בשם הדמוקרטיה – מכל הדברים בעולם.
האבסורד היה בולט לכל עין, לולא תמכו אתו יומיום פרופסורים מסוגו של יניב רוזנאי, שהקדיש את הקריירה שלו עד כה לרעיון שצריך לתת לשופטים עוד יותר כוח ממה שיש להם היום, כלומר סמכות ביקורת שיפוטית על החוקה עצמה או מה שיש לנו במקומה.
יהיה לנו בית משפט, אם נקשיב לרוזנאי, שהוא מקור הסמכות העצמאי של עצמו. זו ההגדרה התמציתית של עריצות. רוזנאי, פרופ' מרדכי קרמניצר, פרופ' סוזי נבות ורבים אחרים השותפים למפעלם, מנפקים את בסיס נרטיב ההונאה. יש לו מבנה והוא לא מסובך.
הוא רומס את רעיון הפרדת הרשויות, יחד עם היסוד שעליו עומדת הדמוקרטיה – ממשל בהסכמת הנמשלים – לטובת משהו הרבה יותר פשוט מתורתו היומרנית של אהרן ברק: תיאור מטעה של בית המשפט, לא כרשות שלטונית אלא כבלם.
נזכיר: בגרסה הקלאסית של הפרדת הרשויות, זו של מונטסקיה, לא של ג'ון לוק, השלטון מתחלק בין שלוש פונקציות: חקיקה, ביצוע ושיפוט.
כל אחת מהן ניתנת לרשות – המחוקקת, המבצעת, והשופטת – והן קשורות זו בזו בשורה של בלמים ואיזונים שנועדו למנוע ריכוז של כוח בידי מי מהן, שיאפשר לה להכפיף למרותה את האחרות. אם זוכרים את זה, מבינים שהאמפריאליזם השיפוטי של בג"צ הוא רמיסה גמורה של עקרונותיו הפרדת הרשויות של מונטסקיה.
מה עושים מהנדסי תודעתנו כדי להסית את תשומת הלב מן העובדה הבסיסית הזאת? מתאריך את בית המשפט לא כרשות אלא רק כבלם.
ואז אפשר להפליג בתיאורים על כך שצריך לבלום את ההתפרעות האפשרית של הרשויות הנבחרות, לא על ידי ביקורתם של הבוחרים, חלילה, אלא על ידי קיומו של בלם חיצוני, ואם בית המשפט הוא רק בלם, אז קל להגיע למסקנה השגויה שכמה שהבלם יותר חזק, ככה יותר טוב.
מה רע בבלמים חזקים, למקרה שתהיה, חלילה, ירידה תלולה?
אבל בית המשפט אינו רק בלם אלא גם רשות, ורשות שאין מולה במקרה הישראלי שום בלם. והיא מרכזת כוח שילטוני, שהלך והתעצם עד שהביא למצב שבו שתי הרשויות האחרות כפופות לה, ובכוחה להתערב בכל פעולה שלטונית – מחקיקה ועד הסכם בינלאומי.
זה מצב בלתי נסבל, מה עוד שלרשות הזאת, שאנשיה ממונים לכל החיים, יש וטו על מינוי חבריהם שיצר מצב שבו במקום שהם ייצגו, כמו ברפורמה, את הדעות הדומיננטיות בפרלמנט, הן מייצגות את דעת המיעוט שבבחירות האחרונות לא עבר את אחוז החסימה. או לפחות זו, ככל הנראה, הדעה הדומיננטית שם.
בחסות הנרטיב המטעה הזה, שבו בית המשפט הוא רק בלם, מגיעות כל תת הטענות האחרות, והם מגיעות כטוקינג פוינטס – תשובות מוכנות מראש ארוזות בצורה דמויית טיעון – כנגד השגותיהם של אוהדי הרפורמה. למשל טענתנו שהמצב הנוכחי הוא עריצות המיעוט.
השמעתי את הטענה הזאת בלי סוף בטוויטר ופייסבוק, אז אני כבר מכיר את הנוהל. אלה התשובות:
א.בישראל אין חוקה אז צריך בית משפט חזק. (אבל בהעדר חוקה אין לפסילת חוקים קריטריונים מוסכמים. מה עוד שבית המשפט הכריז עוד ב 1995 שיש לישראל חוקה).
ב.בישראל הממשלה שולטת בפרלמנט ולכן בעצם בלי בית משפט בלתי תלוי (ברשויות האחרות) נישאר רק עם רשות אחת. (אבל הממשלה לא שולטת בכנסת, כפי שברור מן העובדה שהיא יכולה להפיל אותה. זה שעכשיו יש קואליציה לא אומר שתישאר קואליציה.
אם למשל החרדים ידרשו דברים שהליכוד לא יכול להסכים איתם תהיה לו אפשרות להחליף את הקואליציה, ותהיה לקואליציה, כמו תמיד, אפשרות להפיל את הממשלה. בדמוקרטיה פרלמנטרית הבלמים והאיזונים הם אחרים. בישראל סיעה בכנסת לפעמים חבר כנסת אחד – הלו עידית סילמן, שומעת? – יכולים להפיל ממשלות).
ג.אבל אצלנו אין בית מחוקקים המורכב משני בתים. הבית השני הוא בלם. (הוא בלם לפעמים. אבל זה רק עוד סוג של פיצול בתוך הרשות המחוקקת. הבעיה של הרשות המחוקקת שלנו עם שיטת הבחירות העקומה היא שהיא יותר מידי מפוצלת, לא פחות מידי, והבלמים החשובים פה, כמו באנגליה נמצאים בין סיעות הבית.
גם שם ממשלות נופלות כשקואליציה בהאוס אוף קומונז מתפרקת, לא כשבית הלורדים נוקט עמדה).
ד.אי אפשר לעשות צ'רי פיקינג. אם אתם רוצים בית משפט כמו באנגליה אז צריך לקחת את כל השיטה האנגלית (ראו מעלה, בית בי-קמרלי וכו'). (לא צריך לקחת שיטות שלמות כי בכל מדינה השיטה היא שונה.
ובשום שיטה, ובשום מקרה, אין הצדקה לסידור המשונה של ישראל שבו עריצות המיעוט נחשבת לתרופה היעילה לעריצות הרוב. כי אם כבר עריצות, וזה לא כדאי בכל מקרה, אז הרוב עדיף בהרבה כי 1. כי הרוב הוא קרוב טוב יותר להפשטה שנקראת רצון הכלל. 2. כי הרוב אם הוא בפרלמנט נתון לבחירות).
ה.הרפורמה תהרוס את הכלכלה. (מה שמזיק כרגע לכלכלה הוא המחאה, והמוחים. וזה במיוחד מרגיז כי זה לא בטעות.
לאורך זמן הרפורמה תחזיר את הוודאות למערכת המשפט הישראלית – ובמיוחד אם יהיו לה חלקים נוספים כגון הגבלת זכות העמידה, ומיגור תורת הפרשנות הפוסטמודרנית שהפכה את בתי המשפט הישראלים לקזינו. זה מועיל לעסקים. וודאות משפטית היא ממש תנאי לשגשוג כלכלי, ומצבנו בתחום הזה רעוע ומטה.
ובכל מקרה, טעון שיפור דחוף).
ו.כל הרפורמה נועדה לשחרר אדם אחד מצרותיו המשפטיות. (זה הטיעון הבזוי ביותר. אין לו שחר, מפני שהרפורמה לא תשחרר את נתניהו ממשפטו, היא כנראה רק תקשה עליו שם.
היא בעצם נכפתה עליו, ואני לא יודע כמה היא לרוחו, אבל יאמר לזכותו שהוא הבין שהציבור שלו רוצה בה באופן גורף ושאם יעמוד בדרכה הגל הגדול הזה יטביע אותו. אז הוא העדיף, בצדק, להצטרף אליו).
ז.ועכשיו לטענת הטענות: הדיקטטורה של הרוב.
יהיו ממשלה של הרוב, קואליציה של הרוב תשלוט בפרלמנט, ועכשיו גם השופטים יהיו שופטים של הרוב. (לא נכון. שופטים לא ממונים בבת אחת, ולכן הם יתמנו לאט לאט על ידי קואליציות מתחלפות. ייקח עוד עשור וחצי עד שהמשקל של שופטי השמאל לא יהיה מכריע, שלא לומר דומיננטי, בבית המשפט.
עד אז יהיו כל מיני קואליציות. כדאי לשמאל לחשוב איך הוא משכנע בוחרים, לא רק איך הוא לועג להם או קושר את ידיהם, כי אז הוא יהיה בממשלה ויוכל למנות שופטים). והכי חשוב: הרעיון שאם יש רוב לא דמוקרטי בית המשפט יכפה דמוקרטיה הוא שטות שאין לה שום כיסוי.
דמוקרטיה יכולה להתקיים רק בקרב ציבור שוחר דמוקרטיה. רוב לא דמוקרטי ימצא דרך, כך או אחרת, לחסל אותה. "אם החירות מתה בלבבות", כתב השופט האמריקאי לרנד הנד, "אין שום בית משפט חוקתי שיוכל להציל אותה".
אז את הטוקינג פוינטס האלה יורה לך כל צייצן חובב ש"יודע שהקואליציה הזאת תחסל את הדמוקרטיה" דבר שלא קרה ואין שום סיכוי שיקרה. אבל היכולת לגרום לרבים כל כך להאמין בשטות שהמציאו מעטים כל כך, תלויה בשכוות המתווכים שהיא במובן מסויים מסתורית.
היא מאוכלסת בעיתונאים ששואבים את הסמכות מאנשים כמו פרופ' רוזנאי, אבל מקרינים אותה בבריטון בוטח כלפי מטה אל צופיהם, מאזינהם, קוראיהם ועקוביהם. ואלה הם האנשים שנותנים להבלים הגמורים שכל אדם עם ידע בסיסי במדעי המדינה היה יודע להפריך אותם, את החזות של – כיבכול – אמיתות מובנות מאליהן.
אז לעיתונאים (הבכירים) יש תפקיד מכריע. ולכן אני אומר שוב ושוב, שה-בעיה, בה-הידיעה היא העיתונות, שכפי שיריב לוין אמר פשוט מעלה בתפקידה.
חלק גדול ממנה עושה זאת במודע, בחסות התחושה שחייבים להציל את ישראל מנתניהו, גם אם כבר לא ברור להם מה בדיוק הסכנה הטמונה בנתניהו, וכאן הם נוטים לגמגם גמגומים שונים ומשונים – מסית (אמר חמוצים, לא פחות) דיקטטור (מה?
הוא נבחר בפריימריז במפלגתו וניצח בבחירות הכלליות) הוא מושחת (אנשים לא עוקבים אחרי המשפט אלא רק דרך אולפני ההבל ועיתוני התעמולה, אז אין להם מושג שהתיקים – או לכל הפחות 1000 ו 4000 הותירו בעיקר אבק – תורו של 2000 עוד יבוא), או הכי חשוב שהוא מוביל אותנו למדינה דו לאומית (כאילו…
…שהסיבה להעדר הסכם היא הימין הישראלי, לא הסרבנות הפלסטינית).
אז הנה אנחנו כאן, אחרי שהכוחות הגדולים שהניעו את הפגנות בלפור, לבשו ופשטו צורה, והם עכשיו מסע הצלב הנואש להצלת האוליגרכיה מפני הדמוקרטיה, מחופש למאבק על הדמוקרטיה. זוכרים שהפשיזם כבר הגיע פעם אחת עם חוק הלאום? לא?
ובכן. זה כי הוא לא הגיע. אז כשתגמר ההיסטריה, גם הרפורמה תתגלה כחלשה מאד בתחום הבאת הפשיזם. אל תיקחו את כל זה ללב. שתו מים בקיץ, וליבשו סוודר בחורף. הכל יהיה בסדר.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Gadi Taub

Gadi Taub Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @GadiTaub1

Mar 14
גם על פולין מוכרים לכם לוקשים. ולא, זו לא המלצה ללכת בעקבות פולין. זו המלצה להפסיק לכתוב הבלים תעמולתיים שאינם אמת.

אז אולי אתם זוכרים את הויכוח עם מתן חודורוב @MatanHodorov ושלמה טייטלבאום @Shlomo_Tei הטענה שהגבלת עצמאותה של מערכת המשפט פגעה בכלכלה ההונגרית? >>
אודי הביא נתונים שהראו שזה לא נכון. מתן התעקש. טייטלבאום תמך, וכו'. אז אודי הגיב לכל זה בעוד פוסט בפייסבוק במאמר עם טוויסט, שבשביל להבין צריך לקרוא עד הסוף.
אז הנה אודי פרלסמן בכבודו ובעצמו:
את המאמר הקצר הזה כדאי לקרוא עד הסוף, כי רק בסופו מופיעה ההוכחה הניצחת ביותר לשקר, לכזב, ולמרמה, שבהם מלעיטים אותנו אלה שטוענים שמה שקרה בפולניה ובהונגריה מוכיח שחוקי לוין יובילו לפגיעה בכלכלה הישראלית.
Read 14 tweets
Mar 14
השיח על מהי דמוקרטיה עבר סילוף כל כך קיצוני, שאולי צריך לחזור למושכלות יסוד, ואז לשחזר עקב בצד אגודל, איך סילפו את מושגינו עם משלים על שני זאבים וכבשה שמחליטים על תפריט לארוחת ערב, ואיך דחפו לגרוננו את המלך הפילוסוף - יריב הדמוקרטיה - כתרופה שאמורה לתקן אותה. >>
אז מהי בעצם דמוקרטיה? שלום כיתה א'.

דמוקרטיה היא צורת שלטון שבה הריבונות מסורה בידי האזרחים. עקרון היסוד שלה, כדברי הצהרת העצמאות האמריקאית, הוא ממשל בהסכמת הנמשלים. לכן לב הדמוקרטיה הוא אחריותן של זרועות השלטון בפני בעלי הריבונות – כלומר האזרחים. >>
כדי שהשיטה הזאת תעבוד, לא מספיקות בחירות צריך שורה של זכויות מוגנות – חופש הביטוי, חופש ההתאגדות, הגנת הרכוש, הזכות להליך הוגן ועוד. אבל כל הזכויות האלה שבירות וחלקיות אם הן לא מעוגנות בריבונות האזרחים.
Read 52 tweets
Mar 13
המצחיק הוא שבית המשפט העליון הוא הוא הסכנה מתמדת לדירוג האשראי של ישראל. ולולא המחאה הפרועה ומבול השקרים על סוף הדמוקרטיה, שאכן פוגעים בכלכלה, היה ברור שהרפורמה תועיל לכלכלה. מקס רסקין @maxraskin מסביר ב Wall Street Journal:
"המצב החוקי והמבנה החוקתי הנוכחיים [בישראל] הם כבר עתה לא מאוזנים, דבר הפוגע בכלכלה הישראלית. ישראל נמצאת מתחת לדרום סודן וערב הסעודית בדירוג הבנק העולמי בתחום אכיפת הסכמים.
זו תוצאה, בין השאר, מכך שעסקים ישראלים נאלצו להתמודד מאז 1991 עם פסק דין של בית המשפט העליון הדורש ששופטים יחקרו את הכוונות הסובייקטיביות של הצדדים לחוזה, ושיעדיפו את הפרשנות אודות תכלית החוזה על פני מילותיו המפורשות".
Read 5 tweets
Mar 13
האנטומיה של #השקר (5) – והפעם דרמה קומית בכיכובם של נדב איל וסקר הסרבנות.

איל @Nadav_Eyal פרסם בבטאון ההון-עיתון-שלטון ידיעה על תוצאות סקר שכביכול מגלה תמיכה עצומה במילואמיניקים הסרבנים. >>
ynet.co.il/news/article/h…
הנה טבלה מתוך המאמר הקצר. אני כבר לא מתווכח ישירות עם נדב, כי הוא לא מנהל ויכוחים בצורה הוגנת, ונוטה ליטול גלולת ויברח, ברגע שהעובדות לא נוחות לו, אבל חשבתי שמין הראוי להעיר את תשומת ליבם של הבלתי מעורבים לכך שמשהו כאן לא יושב טוב.
אז בסגנון המעודן הרגיל שלי צייצתי שזה נראה לי חרטא, לא סקר רציני. מה שהתברר כמובן כנכון, כפי שנראה מיד. אבל בינתיים נדב צייץ כך את הדבר הזה.
שזה אחד הטובים, תודו.
Read 13 tweets
Mar 11
האנטומיה של #השקר (4) - "הרפורמה תהרוס את הכלכלה" (חלק א' - #ההפחדה_ההונגרית).

לשקר על קריסת הכלכלה יש כל מיני אספקטים, ובקרוב אציג כאן מאמר מהוול סטריט ג'ורנל שיתפרסם אני מקווה בימים הקרובים על הבלוף הזה. >>
אבל בינתיים, הרשו לארח כאן בטוויטר פוסט של ידיד הפייסבוק הותיק שלי, אודי פרלסמן, שמפריך את הטענה חסרת השחר שהרפורמה במערכת המשפט בהונגריה (שעל פרטיה ומשמעותה אפשר להתווכח) הובילה לפגיעה בכלכלה.>>
מאחר שאת הנתון המרכזי כבר הבאתי בציוץ תגובה לסרטון תעמולה של מתן חורדורוב שתרם את חלקו לאופנת הפחדה ההונגרית, ומאחר שמתן כבר השיב לי בשרשור ההוא, אביא כאן גם הפניה לשרשור עם התשובות שלו, והתשובות שלי לטענותיו. ישפוט הקורא מה משכנע יותר. אבל תחילה, הנה אודי:
Read 15 tweets
Mar 4
האנטומיה של #השקר (3) – הרשו לי להעלות באוב נדבך מרכזי בשקר הגדול: איך אנסה הפרקליטות את פילבר לשקר בבית המשפט, ואיך סילפה העיתונות את מה שהתרחש, כך שהדבר נמחק מן הזיכרון הציבורי.
לענ"ד אלה דברים שכל אזרח ישראלי צריך לדעת. >>
אז שימו חגורות בטיחות, כי זה ארוך וצריך להקפיד על הפרטים.

אישום השוחד ב #תיק4000 התפורר. מכל כיוון אפשרי. כל אדם סביר שיודע מה קרה בבית המשפט יודע את זה. הסיבה שאחרים אינם יודעים זאת, היא שה"עיתונות" מסתירה את זה באופן אקטיבי. זו לא שאלה של פרשנות. זה סילוף מכוון.
אתרכז כאן בעניין אחד מתוך רבים שהובילו להתפוררות התיק ובחלקה של העיתונות בכל זה: עדותו של שלמה פילבר. עדות זו היתה אמורה לגאול את התיק מאופיו הנסיבתי.
Read 58 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(