Le Bureau de la démocratie, des droits de l'Homme et du travail du Département d'État américain (@StateDept) publie rapports 2022 sur pratiques en matière de droits de l'homme.
Pour l'Espagne, le rapport cite le travail de Citizen Lab sur #CatalanGate. state.gov/reports/2022-c…
@StateDept Point f. sur « Ingérence arbitraire ou illégale dans la vie privée, la famille, le domicile ou la correspondance » :
- utilisation du logiciel Pegasus pour cibler pas moins de 65 téléphones portables appartenant à des dirigeants indépendantistes catalans entre 2017 et 2020.
Le même point f. cite la condamnation de l'Espagne par la Cour européenne des droits de l'homme pour le fichage illégal des juges (violation de la vie privée) qui ont signé un manifeste en faveur du référendum en Catalogne et la magistrats de Catalogne.
La section 3 du rapport sur « la liberté de participer au processus politique » cite le rapport du Haut-commissariat des Nations unies aux droits de l'Homme selon lequel l'Espagne a violé les droits politiques des anciens dirigeants du Parlement catalan.
Selon le rapport du département d'État des États-Unis : "In 2019 the Supreme Court eventually sentenced them for conviction of sedition, a charge that would not have allowed for the former leaders’ suspension prior to the conviction."
[Fantastique !]
Les rapports du département d'État sont établis d'après des informations crédibles provenant des ambassades et consulats américains à l'étranger, fonctionnaires gouvernements étrangers, ONG, juristes, journalistes, universitaires, défenseurs des droits de l'homme et militants.
Les enfants (de la photo du rapport) tiennent la même affiche qu'Eleanor Roosevelt, première Présidente de la Commission des droits de l’homme, prix des NU en 1968 pour son rôle majeur dans la rédaction de la Déclaration universelle des droits de l'homme.
📢La paraula "Catalan" surt 14 vegades en l'informe del Departament d'Estats d'EEUU de 46 pàgines.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
L’obligació d’acreditar nivell català per treballar en sanitat publica respon a exigència CELROM* ratificada per 🇪🇸. La finalitat és protegir drets lingüístics dels catalanoparlants en l’accés a atenció sanitària. L’APCE se va pronunciar sobre el tema en la resolució 1469 (2005).
Context de la resolució: petició de parlamentaris i càrrecs neerlandesos per accés a l’atenció sanitària als neerlandòfons en Brussel·les capital.
[Denuncieu als ultras catalanòfobs per incitació a discriminació minoria lingüística i vulneració CELROM. Els drets s’exerceixen.]
*CELROM: Carta europea de les llengües regionals o minoritàries.
APCE: Assemblea parlamentària del Consell d’Europa
Com la PETI (que peti) menysprea l’opinió dels membres i coordinadors de la comissió cultura i educació (CULT) del PE, comissió competent sobre matèria de la petició: Educació.
El 27-09-2017, la comissió PETI envia la petició 0858/2017 a la comissió CULT competent per opinió.
👇
24-02-2021, vist l’opinió de la presidenta CULT sobre petició 858/2017, els coordinadors CULT decideixen pronunciar-se sobre l’opinió que la CULT enviarà a la PETI per la seva propera reunió.
15-03-2021 - reunió CULT 1. Aprovar opinió CULT sobre petició 858/2017 amb una esmena. 2. Els coordenadors recolzen opinió CULT basant-se en una versió lleugerament revisada del projecte de carta, tal com va suggerir el President durant la reunió.
PETI que peti: la pregunta que plantejarem davant de les institucions de la UE i Ombudsman és: qui controla la PETI (decisions contràries a respostes CE i altres comissions PE, extralimitació, discriminació) si, per ser, la PETI és organ de control?
Seguim amb @Teresa_Rosell.
@Teresa_Rosell Si la falta de control sobre la PETI té com a conseqüència la vulneració deliberada d’uns drets fonamentals (no-discriminació, tractament just i equitatiu, protecció minories lingüístiques), quina validesa jurídica tenen les decisions PETI en el marc de la petició 0585/2017?
Els articles de la senyora Sonia Sierra (publicats per @TheObjective_es) mereixen una denúncia al relator espacial de l'ONU per a les minories.
[Entren en la categoria "discursos d'odi contra minories lingüístiques".]
« L’affaire de corruption impliquant le Qatar et le Maroc a révélé le manque de transparence au sein de l’institution. Depuis ces révélations, les langues se délient sur les pratiques de nombre d’élus. » lemonde.fr/international/…
« Quand on a un dossier en commission affaires internationales, on voit venir de différents groupes politiques les mêmes amendements, à la virgule près, fournis, clé en mains, par des lobbys. Et si ceux-ci agissent ainsi, ce n’est pas par bonté d’âme », cingle Raphaël Glucksmann.
Sur l'influence qatarie au PE, le groupe d’amitié UE-Qatar suspendu en décembre 2022 dont le président, « l’eurodéputé (Renew) Jose Ramon, était à Doha, comme il l’a fait savoir à l’administration, pour assister à un match de la Coupe du monde. »
Segons l’article 165 TFUE, els Estats Membres són els únics responsables dels continguts de l'ensenyament i de l'organització del sistema educatiu, així com de la seva diversitat cultural i lingüística.
Malgrat no tenir competència en la matèria, la PETI (que PETI) de Dolors Montserrat va desplaçar el debat en el marc de la vulneració dels drets fonamentals dels nens castellanoparlants en cas de no aplicació de la sentència del 25% per Espanya.
Maniobra grossera.