Bart Nijman.substack.com Profile picture
Apr 13 4 tweets 2 min read Twitter logo Read on Twitter
Shot & miss deze. Partij en kamerlid worstelen en wurmen met meldingen. Deels rancune van Tinkebell, dat wisten we al. Partijvoorzitter is een kneus, wisten we al. Van Dijk heeft issues met eerlijk zijn, wisten we al. En #MeToo verkrampt mensen, en laat hen in PR-bochten wringen.
De PvdA doet wat alle partijen doen deze gevallen: dom, lomp en leugenachtig. Dat Van Dijk delen van het onderzoeken naar hem lekte aan EenVandaag, maakt het onderzoek als geheel niet minder broddelwerk. Melders zijn #BOOS, maar blijven anoniem. Dat helpt gewoonweg echt niet.
“Wij werden benaderd door andere mensen en gaandeweg kwamen we de naam Tinkebell tegen”, zegt Tim. Dat lijkt me sowieso onwaar - dit hele Gijs van Dijk ding begon bij (de wraak van) Tinkebell.
En steeds maar roepen over ‘partij met macht’ en ‘mensen met macht’ maak dit nog geen verhaal van scheve machtsverhoudingen, of iets mis met machtsverhoudingen als ding.

Enfin, het helpt allemaal niet.

substack.zzp.pt/p/mediatoo

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bart Nijman.substack.com

Bart Nijman.substack.com Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @BartNijman

Apr 13
Hahaha die definitie. Er *is* ook heel vaak een andere verklaring te vinden achter wat zeker politiek en media berichten. En wetenschap heeft ook in sommige opzichten een gevoelige geloofwaardigheidsklap gehad tijdens corona. Image
Al die leugens over Groningen of toeslagen, over sms’jes en functie elders, waren dat “complotten”? De innige banden tussen D66 en media, is het nog een complot als het is aangetoond? Hoe jihadkippen als slachtoffers zijn neergezet, was het een complot om dat beeld niet te delen?
Het beste beeld dat politici en pers je voorschotelen, is op z’n minst onvolledig en vaak tot zeer vaak verdraaid, vertekend of vervalst. Kritisch daar naar kijken maakt je niet automatisch een complotdenker.
Read 4 tweets
Mar 19
Kort Bezorgd Observatie-Draadje over Red Bull Racing. Terwijl Mercedes headlines maakt omdat grote ego's langzaam imploderen nu ze weer met een shitbox aan de start zijn verschenen, leek er iets te wringen in het team met veruit de snelste auto's van dit seizoen: Red Bull.
(Mercedes: Toto Wolff herhaalt steeds dat Hamilton heus niet weggaat, Lewis deed in de winter een "Toto is een soort papa voor me"-interview, maar deze week is z'n fysio Angela Cullen ontslagen en verder lijkt hun hele pit box naar elkaar te wijzen over hoe matig de auto is.)
Maar dan Red Bull. Max startte P15 vanwege een falende auto in de quali. Een derde van de race later is ie al rustig naar P2 gecruised. Achter collega Checo, maar die houdt het gat rond de vijf seconden en zo rollen we naar de geblokte vlag. Weinig aan de hand so far.
Read 10 tweets
Mar 18
Oorlog in Oekraïne, smeerolie voor een Europees leger. En dan noemen ze de financiering van heel veel collectief ingekocht wapentuig een “Vredesfaciliteit”. (Niks van zeggen hoor, want dan ben je een Kremlinvriendje!) ImageImage
Het is niet onze oorlog. Het is de oorlog van de wapenindustrie, een proxyslagveld van de Amerikanen en een goede lobby-opportunity van de EU om zichzelf aan te prijzen als schijnheilige vredesduif. Verder kost het alleen maar bloed, leed en knaken
Hopelijk ontdoet Oekraïne zich van de bezetter, prima als we Oekraïne daarbij helpen, maar de suggestie dat deze oorlog van een kreupele ex-wereldmacht tegen een oligarchie over ónze existentiële EU-ziel zou gaan, is opportunistische humbug van een bandwagon vol oorlogstrommels.
Read 5 tweets
Nov 3, 2022
Het was hier weer vermakelijk vandaag, Elon Zij Dank, maar het is bedtijd want morgen mag ik mijn geliefde groene zescilinder van fase [telkwijt] van de importkeuring naar een volgend stempelstation begeleiden.
Onderhuids en vooral uiterlijk naar nieuwstaat gereviseerd door Autobedrijf Manhoef in Oostzaan, mocht je ooit betrouwbare en liefdevolle diensten aan een ouwe Duitser of BMW in het algemeen nodig hebben: autobedrijfmanhoef.nl
Tevens de broer van deze Manhoef, voor wie meme-value kan waarderen: dumpert.nl/item/100026431…
Read 4 tweets
Nov 3, 2022
Je moet zo'n Icke eigenlijk niet weigeren, je moet ‘m negeren of uitlachen - zoals we ook met de islam en andere idiote opvattingen zouden moeten doen/durven. Het lukte ons toch ook met de grrrristelijke god? Waar komt die angst voor achterhaalde/absurde ideeën vandaan?
Icke is een randdebiel. Een dikke idioot. Een koekwaus. Een op 120 graden gebakken worstenbroodje. Een zoveelste bewijs, als we dat nog nodig hadden, dat Forum een faalmagneet is geworden. Waarom weigeren? Just point 'n laugh.
Of zouden z'n visumweigeraars zelf ook denken dat Rutte een reptiel is? Want dat verandert de zaak!
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(