MVRV Z-Score (Market Value to Realized Value Z-Score), indikatörü, piyasa değeri ile gerçekleşen değeri (yani tarihsel olarak aktarılan değer) arasındaki ilişkiyi analiz ediyor.
Daha basit olarak; Aşırı değerlenme veya değer kaybı durumları
2018 sonu/ 2019 ilk çeyrek MVRV Z-Score & Haftalık Pivot, iki grafikte göreceğiniz üzere Pivota bağlı (Kişiselleştirilmiş Pivot ) dönemsel trend başlangıcı ve MVRV Z-Score için potansiyel bölgeye giriş tam olarak aynı tarihte. Sonrasını hepimiz biliyoruz
Z-Score -0,4 #BTC 3800$
Geniş zaman trendi içerisinde MVRV Z-Score'un 2. kez 0 ın altına düştüğü tarih aralığı 2020 Mart ayı eş zamanlı olarak uzun zamandır kullandığımız trendin gözlemleyiniz (lütfen bu trendi ne zaman çizdiğimizi hatırlayın)
Z-Score -0,2 #BTC 5K
#Bitcoin 66K seviyelerine geldiğinde @KardesBaris hocamla karşılıklı olarak aynı şeyi söylüyorduk "Ne olur dikkatli olun"
MVRV Z-Score ve bizim trendin tekrar kesiştiği tarih ise Kasım 2022 Z-score -0,31 #Bitcoin 14.9k uzun süre beklenen alım bölgesi
MVRV Z-Score -0,3 #BTC 15K
Bu veri indikatörü uzun soluklu trendleri değerlenmek için çok elverişli ve pivotlarla ne denli uyumlu olduğunu gördünüz..
Soru şu; Aslında Kaşık var mı?
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
28 Nisan 2024 🤔 yaklaşık olarak hesaplanan bu tarih kripto ile alakasız biri için pek bir anlam ifade etmeyebilir ama #Bitcoin i bir şekilde hayatına sokmuş biri için önemli bir tarih. Çoğu kişinin bildiği ve daha çok kişinin bilmediği "Halving" yani yarılanma tarihi🧵 twitter.com/i/web/status/1…
Bitcoin arzının sınırlandırılması, madencilik ödülleri ve işlem ücretleri aracılığıyla işleyen bir mekanizmayla gerçekleştirilir. Bitcoin madencileri, işlemleri doğrulamak ve blokları oluşturmak için matematiksel işlemler yaparlar.
Derin uzmanlık alanım olmasa da "Puell Multiple" Arz ve madenci gelirlerini ilişkilendiren bu #OnChain göstergesinde yeşil bölgeye gelindikten sonraki tepkileri gözlemlemek çok da zor değil
1- Akümülasyon; Yığılma, birikme; yatırım veya harcama amacıyla biriktirilen sermaye.
Basit anlatımla finansal teknik analiz için “kutu” =) bundan aylar aylar önce ben bu kutuları çizerken anca kutu çiziyorsun diyen sığ dostumun da okuması umuduyla kutular üzerine konuşalım. twitter.com/i/web/status/1…
2- Başlangıç olarak bizim 2017'den süregelen grafiğimizin üzerindeki o muhteşem isimli kutuları kullanalım =) Çok uzun bir geçmişi olduğun için çok çizgili görünse de tanıyanlar için karmaşık olmayan grafiğimiz. =)
3- Finansal teknik analizde akümülasyon alanları adından da anlaşılacağı gibi birer karar noktalarıdır aslında, emir blokları benim tabirimle yığılma bölgeleri de aslında birer akümülasyon bölgesi olma potansiyeline sahip yoğun ticaret bölgeleridir.
1- -Johann Wolfgang Von Goethe,
Alman hezarfen; edebiyatçı, siyasetçi, ressam ve doğabilimcidir. 1776 yılından itibaren, Weimar dukalığının bakanı olarak çeşitli idari ve siyasi görevlerde bulunmuştur. "Vikipedi"
2-
Görsel de orijinalini göreceğiniz söyleminde Goethe diyor ki;
"Başarı, bilgiyi olumlu eyleme dönüştürmektir.
Düşünmek kolaydır, yapmak zordur ve insanın düşüncelerini eyleme dökmesi dünyanın en zor işidir.
Evet, Goethe aynı zamanda bir tüccar da olabilir...
3- Bir şeyi biliyor olmak ya da bir bilgiye sahip olmak o bilgiyi kullanabileceğin anlamına gelmiyor ne yazık ki.
-Neo; i know kung Fu
-Morpheus; Show me
1- Sevgili Dostum; doğru ve sürdürülebilir bir yol haritası çizmek, çarklardan dışarı çıkmam istiyorsan önce Finansal Teknik analizin ne olduğu ile başla justpossibility.com/finansal-tekni…
2- Sonra grafik dediğimiz şeyi grafik yapan temel kavramlarla başla ve lütfen bu kavramların başında "MUM" yani ZAMAN kavramı gelsin justpossibility.com/mum-bilesenler…
İçinizdeki ya düşerse endişesini aynı zamanda ya çıkarsa kaçırırım korkusunu ve bu ikilemin aklınızı bulandırmasını anlayabiliyorum. Ama bu size hiçbir kazanım sağlamayacak bilakis anlamsız alım satımlar yapmanıza neden olacak.
bir şeyler alıp kazanmak istiyorsanız alın ve ekranı kapatın ( yatırımcı olun), alıp satmak, ticaret yapmak ve kazanmak istiyorsanız önce ne kadar kaybetmeyi göze alabileceğinizi tartın. En kötüsü ha çıktı ha düştü diyerek gereksiz alım satım yapmak olacaktır.
bu kararsız davranış biçimi anlaması çok da güç değil "kaybetme korkusundan" gelir, biz diyoruz ki;
Kaybetme korkusu, daha fazla kazanma arzusu (hırs ya da doyumsuzluk) bunlar makul bir ticaret yürütmeni engeller