Jarno van Straaten Profile picture
🇳🇱🏳️‍🌈🇪🇺🇺🇦🇵🇸 • 20 • Gemeenteraadslid @GLDeventer: volkshuisvesting, diversiteit, dierenwelzijn • Politicologie RU • lid @DWARS/@JSPvdA • socialist
Jun 15 16 tweets 4 min read
Iets later dan beloofd (sorry, tentamens): mijn blik op het #Deventer coalitieakkoord van Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA. Conservatief, grijs, ambitieloos met meer aandacht voor dorpen waar het al goed gaat dan voor de sociaal zwakkere stadswijken.🧵(1/15) We beginnen met het thema Volkshuisvesting, of zoals de coalitie het noemt: wonen. De coalitie luistert vooral naar Koerhuis en de bouwlobby en houdt vast aan 11.000 huizen nieuwbouw zonder onderbouwing en zonder enige garantie op 40% sociale huur, niet eens op 30%. (2/15)
Jun 14 7 tweets 1 min read
Het coalitieakkoord draagt de naam 'Dichtbij, betrokken & bevlogen' want nieuwe bestuurscultuur. Akkoord is op hoofdlijnen. De coalitie wil 11.000 huizen bouwen maar zegt niet hoeveel daarvan sociale huurwoningen zijn.
Jun 14 4 tweets 1 min read
We beginnen de presentatie van het coalitieakkoord met koffie en droge cake. Sfeer! #Deventer Geen smeuïge verhalen, aldus de informateur. Wel veel respect onderling.
Mar 8, 2020 16 tweets 5 min read
Nu de blauw-bruine coalitie gaat regeren in #Brabant hebben #VVD, #CDA, #FvD en #LokaalBrabant bestuurders nodig. Een draadje. De #VVD houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de gedeputeerden Van der Maat (Financiën en OV) en Van Gruijthuijsen (Economie, Onderwijs en Europa). Portefeuilles kunnen evt gaan variëren. Beide zijn man, 39 en 47.