Max Waterman󠁧󠁿 Profile picture
Atheïst. Seculier. Progressief. Religiecriticus. | Publicist @VrijLinks | Penningmeester @ASPNederland | Voorzitter @SOAPnl
16 Jul
Helaas wordt er op sociale media veel onzin en mythes verspreid. Onderstaande is daar een voorbeeld van. Mocht u deze beweringen tegenkomen en zich afvragen waar het over gaat, bij deze de #factcheck:
Het bewuste debat in @DeBalie ging NIET over "de uitzetting van moslims". Het onderwerp was een boek dat door een verzameling auteurs was geschreven en ging over de beweegredenen en achterliggende sentimenten van jihadisten en ander religieus tuig dat zich op grond van die ...
... opvattingen gerechtvaardigd voelde om aanslagen en andere misdaden te plegen. In het boek trachtten de auteurs om, op hun eigen manier, antwoord te geven op de vraag "Waarom haten ze ons eigenlijk?", wat eveneens de titel van het boek was.
Read 11 tweets
23 Oct 19
@KimBoon94 @chrisklomp @EvaVlaar "Want Chris, volgens mij zijn emoties nog altijd vrij en is het dus niet aan jou om te bepalen of de woede van mensen jegens een jeugdige verkrachter onterecht is of niet."

Een vrije emotie is niet per definitie een terechte emotie. Chris heeft bovendien gewoon VvMU.
@KimBoon94 @chrisklomp @EvaVlaar "Zo denk ik ook dat de woede van menig persoon goed te begrijpen is, immers voor veel mensen is zelfs de hoogste straf voor een verkrachter niet hoog genoeg, ongeacht de vraag of de rechter al dan niet op een juiste manier heeft geoordeeld."

Dat is juist een argument tegen ...
@KimBoon94 @chrisklomp @EvaVlaar ... de terechtheid van die woede, want zoals je zelf zegt laten ze hun beoogde sanctie niet afhangen van de inhoud/omstandigheden. Begrijpelijk maakt nog niet terecht.
Read 38 tweets
17 Sep 18
#FvD in #Deventer. Max is erbij. Tijd voor wat verslaggevende tweets. (Ik ben kritsch geinteresseerd. Ik ben geen lid en distantieer mij in de meeste gevallen van het gedachtegoed van FvD)
Sta in de foyer van de schouwburg. Opkomst ong. 250 mensen. 85% man.
20:00 begint het. Vragen aan de sprekers (Baudet en Hiddema) moeten vooraf op een blaadje ingevuld worden. Geen idee of er in de zaal straks nog spontaan vragen mogen worden gesteld.
Read 144 tweets