⏳با تاریخ، آینده رو تغییر بدید
راه ارتباطی: دایرکت درخدمتم😉
ما رو تو جاهای مختلف دنبال کنید 👇
https://t.co/WLMzcxDFkU
Jan 28 • 13 tweets • 5 min read
سال ۱۹۱۷، ایران یه کشور بیطرف تو جنگ جهانی اول بود. اما بیطرفیمون برامون نون که نشد هیچ بلکه قحطی و مرگ رو هم با خودش آورد. کشوری که وسط بازی قدرتهای بزرگ گیر کرده بود و نهایتاً یکی از بزرگترین قربونیهای جنگ شد.
تو این رشتو میخوام داستان این فاجعه رو براتون تعریف کنم.👇 1/
جنگ جهانی اول، ایران رو عملاً اشغال کرد. روسها از شمال، انگلیسیها از جنوب و عثمانیها از غرب ریختند سرمون. نه ارتشی داشتیم که جلوشون وایسته و بجنگه و نه دولت مرکزی قویای که بتونه کشور رو جمع کنه. نتیجه؟ هرج و مرج مطلق! 2/
Jan 12 • 12 tweets • 5 min read
اسم امیرکبیر رو همتون شنیدید اما چرا این مرد اینقدر مهم شد؟
تو تاریخ سه سال و نیم خیلی کمه، ولی همین دوره کوتاه صدارت امیرکبیر، یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایرانه. از اصلاحات بزرگش تا مبارزه با فساد. امیر تو این دوره کوتاه تونست مسیر تاریخ رو تغییر بده. اما داستان فقط این نبود 1/
بعد از سقوط صفویه در سال ۱۱۴۸ قمری، اشرافیت و دیوانسالاری ایرانی دچار تزلزل شد. نادرشاه با تمام قدرتش نتونست این ساختار رو بازسازی کنه، کریمخان زند هم تو این زمینه موفق نبود. اما تو دوره ۴۰ ساله فتحعلیشاه قاجار، اشراف دوباره قدرت گرفتند. 2/
Nov 25, 2024 • 9 tweets • 4 min read
اگه اسم آقامحمدخان قاجار به گوشتون خورده، احتمالاً یاد کور کردن کرمانیها و خشونتهاش افتادید. مخصوصاً اگه کرمانی باشید و از بزرگترای شهرتون کلی قصه و داستان شنیده باشید.
ولی بیاید یه روی دیگه این مرد قدرتمند قاجاری رو ببینیم؛ مردی که ایران رو از تکهتکه شدن نجات داد.
1/
آقامحمدخان یه چهره خیلی عجیبیه! ظاهری لاغر و ساده داره اما روحیهاش آهنین و تو تصمیمگیری مصمم!
یه جوری بود که هر چی میگفت، حتماً انجامش میداد. بعد از بههمریختگی دوران زندیه، اومد تا یه ایران یکپارچه بسازه و خیلیا رو سر جاشون نشوند.
2/
Apr 18, 2024 • 10 tweets • 4 min read
🔴 چادر شاه قاجار در آمریکا
⚠️ باز هم پای اسرائیلیها در میان است!
بعد دیدن این توییت کنجکاو شدم که ببینم چطوری شده که چادر شاه قاجار از هزار کیلومتر اونطرفتر (آمریکا) سر در آورده؟!
به نتایج و اسامی جالبی رسیدم که تو این رشته توئیت براتون توضیح میدم.
1/10
طبیعتا اولین مرحله به سایتهای موزههای ایرانی رفتم تا اطلاعات از این چادر بدست بیارم که به بن بست خوردم 😒 و رفتم تو سایت موزه کلیولند اوهایو که برعکس سایتهای داغون ایرانی اطلاعات خوبی داشت
عباس عطار، مرد محجوبِ محافظهکاری که عکسهایش حرفهای زیادی برای گفتن دارند. از ایران تا ایرلند شمالی، از اسرائیل تا ویتنام و از سارایوو تا آفریقای جنوبی، عباس عطار برای بیش از ۵۵ سال شاهد بزرگترین مهلکههای جهان بود و آنها را به تصویر کشید.
بمناسبت هشتادمین سالگرد تولدش ببینیم:
مدرسهای در دروازه غار
Aug 10, 2023 • 7 tweets • 3 min read
⚠️ این رشتو ممکنه عقاید شما رو به چالش بکشه پس اگر آدم متعصبی هستید، نخونید!
1/ تو تاریخ معاصر روسیه سه تا حمله مهم و سرنوشتساز به ایران داشته که دوتاش زمان فتحعلیشاه و یکیش زمان رضاشاه بوده اما نکته مهم این جنگها نقش ارتش تو حفظ تمامیت ارضی و مقاومتشون جلوی روسها بود. 2/ فتحعلیشاه ارتش مدرن و منظمی نداشت و تو دو بخش سازماندهی شده بود. یکی نیروهای سنتی و محلی زمان آقامحمدخان و یکی هم یگانهای به سبک اروپایی که مورد علاقه عباسمیرزا بود. تجهیزات نظامی مدرنی نداشت؛ سواره نظامش سلاح سرد داشت و
Jul 11, 2022 • 7 tweets • 2 min read
سید محمد خاتمی؛ مخالفت با تجمع طرفداران حجاب، طرفداری از فساد است!!!!!
مهدی نصیری سردبیر کیهان در دهه شصت مینویسد:
بنده در دوران فعالیتم با پرداختن بیش از اندازه به بدحجابی مخالف بودم و این معضل را در مقایسه با معضلاتی چون بی عدالتی دارای اولویت کمتری می دانستم.
۱/
بر این اساس بر خلاف برخی روزنامه ها اخبار تظاهرات و تجمعات علیه بدحجابی را در حد و اندازه محدود و اندکی پوشش می دادیم.
یک بار در اردیبهشت سال ۶۹ نیروهای حزب الله فراخوان گسترده ای برای تجمع و تظاهرات علیه بدحجابی در میدان ولی عصر تهران دادند و جمعیت انبوهی گرد آمدند و...
۲/
Jul 8, 2022 • 4 tweets • 1 min read
« سخنان عجیب احمد شاملو درباره زنان/سال ۱۳۵۱ در گفتگو با مجله زن روز »
«زن هم البته باید تحصیل کند مثل مرد. چه فرقی میکند؟
زن باید زن باشد؛ مرد از زن همدلی و هم روحی میخواهد نه همدرسی.
زندگی که مکتبخانه نیست...
۱/
اشکال از اینجا ناشی میشود که... زن از دورههای خفقانی... بیرون آمده و سعی میکند هرجور که شده خودش را به مرد برساند. متاسفانه عقدههایش نصیب دوره ماست...
فکر میکنم در این دنیای شلوغ بهتر است راهی برای آرامش پیدا کنیم. به ما چه که زنها زندایی اجتماع بودهاند؟ الان که نیستند.
۲/
Apr 16, 2022 • 5 tweets • 2 min read
چگونه اصلاحات ارضی موجب زاغه نشینی شد؟!
«اصلاحات ارضی» اصطلاحی است که در مورد تغییر روش مالکیت و بهره برداری از زمینهای کشاورزی به کار میرود. یعنی گرفتن زمین از مالکین بزرگ و تقسیم آن بین کشاورزان.
در ایران، قبل از اجرای طرح اصلاحات ارضی، کشاورزی به روش «ارباب رعیتی» بود.
۱/
شاید به ظاهر یک طرح خوب و بدون نقص باشد، اما اجرای آن در ایران یک روی دیگر هم داشت.
نظام ارباب رعیتی با وجود معایب خود، سالها ساختار کشاورزی را در روستاهای ایران سرپا نگاه داشته بود.
پس از فروپاشی این نظام، روستاییان نیازمند کمکهای دولتی شدند، اما چنین کمکهای صورت نگرفت...
۲/
Oct 3, 2021 • 9 tweets • 3 min read
این مرد برج ایفل را فروخت!!!!
همه احتمالا در مورد نوابغ پزشکی، ریاضیات، نجوم و... مطالب زیادی خواندهاید اما هیچوقت نوابغ کلاهبرداری نظر شما را جلب کردهاند؟!
این #رشته_توییت در مورد "ویکتور لوستیگ"، نابغه ترین کلاهبردار تاریخ رو دنبال کنید.
ویکتور سال ۱۸۹۰ در بوهمیا به دنیا اومد و سال ۱۹۲۰ به آمریکا رفت. او کلاهبرداری رو با فروش ماشین چاپ اسکناس شروع کرد و ماشینهای خراب رو با حیله به قیمت حدود سی هزار دلار فروخت و فرار کرد!
۲/
Sep 15, 2021 • 12 tweets • 5 min read
خبر فوری؛
سفارت روسیه در تهران اشغال شد!!!!
روز ۲۲بهمن، جمعیتی چند هزار نفری با چوب و چماق مقابل سفارت روسیه جمع شدند و به سفارت سنگ میزدند. با شنیدن صدای تیراندازی، جمعیت وارد سفارت شد. چند قزاق و مستخدم و مهاجم کشته شدند. کمکم افراد بیشتری با سلاح به سفارت ریختند. #رشته_توییت
همه چیز از ترکمنچای آغاز شد.
شخصی به نام الکساندر گریبایدوف نماینده روسیه در مذاکرات بود و در ۱۰ فوریه ۱۸۲۸ او عهدنامه ترکمانچای را با نمایندگان ایران امضا کرد و آن را شخصاً به تزار الکساندر یکم تحویل داد. به خاطر امضای آن، گریبایدوف ارتقا جایگاه پیدا کرد.
۲/
Sep 12, 2021 • 6 tweets • 3 min read
کشتار عکا؛ قتلعامی دیگر از انگلیسیها!
پس از تصرف عکا توسط ریچارد و بازگشت فیلیپ به اروپا، ریچارد تنها رهبر نیروهای صلیبی شد. او پس از متبرک کردن کلیساهای عکا، اختلافات موجود بر سر پادشاهی اورشلیم بین کنراد و گی لوزینیان را به نفع گی حل کرد و مشغول مذاکره با صلاحالدین شد.
۱/
از طرف دیگر صلاحالدین زندانیان و اسرای صلیبی را جمع کرد و در نامهای به ریچارد، خواهان آزادی اسرا مسلمان در عکا در مقابل اسرا مسیحی شد. دوم اوت ۱۱۹۱، شاه انگلستان موافقت کرد اسرا مسلمان را در ازای دریافت پول در ۳ قسط آزاد کند و قرار شد با دریافت اولین قسط، مسلمانان آزاد شوند.
۲/
Sep 11, 2021 • 13 tweets • 6 min read
خوک، بچه، آتش...
( روایت یک جنجال، به بهانه سالگرد آغاز به کار جشن هنر شیراز!)
بیست شهریور ۱۳۴۶ در ایران جشنوارهای کلید خورد که شاید بتوان از آن به عنوان بزرگترین جشنواره هنری آسیا و در عین حال جنجالی ترین جشنواره نام برد.
جشن هنر شیراز... #رشته_توییت
جشن هنر شیراز، ۱۱دوره برگزار شد و آثار متعددی در آن به نمایش درآمد تا آنجا که در مسیر قرار گرفتن در جایگاه یکی از فستیوالهای هنری مهم دنیا قرار گرفت و از کشورهای مختلف اثر برای آن ارسال میشد اما؛
آنچه جشن هنر شیراز را با مشکل مواجه کرد عدم تطابق آثار با فضای فرهنگی ایران بود.
۲/
Aug 7, 2021 • 4 tweets • 3 min read
امروز ۱۶مرداد۱۴۰۰ است واگر به عقب برگردیم در شانزدهم مرداد:
سال ۱۲۹۰؛ عده کثیری از مردم مشهد علیه مشروطیت تظاهرات کردند.
سال ۱۳۰۲؛ تجار و اصناف و بازاریان تهران به مناسبت تبعید علما و مراجع از عراق، سه روز تعطیل عمومی نموده و در مساجد اجتماع کردند.
۱/ #تقویم_روز
سال ۱۳۰۳؛ محمدحسن میرزا ولیعهد در پیامی به احمدشاه قاجار، تصریح کرد ترور ماژور ایمبری کنسول آمریکا به دستور رضاخان بوده نه مردم خشمگین!
سال ۱۳۳۱؛ کاشانی به ریاست مجلس برگزیده شد.
سال ۱۳۳۲؛ در تظاهرات مردم تهران، مجسمه شاه در میادین شهر تخریب و به زیر کشیده شد!
۲/ #تقویم_روز
Jul 11, 2021 • 11 tweets • 2 min read
دنیا آنها را در مهر ۱۳۷۳ شناخت!
در مهر۱۳۷۳ پس از درگیری خونین نیروهای محلی مجاهدین با گروهی نوظهور در اسپین بولدگ در افغانستان و نزدیک مرز پاکستان، فردی به نام مولوی منان نیازی با بخش فارسی رادیو بیبیسی مصاحبه کرد و خود را سخنگوی گروه جنگجوی جدید معرفی نمود...
۱/ #کلاس_تاریخ
منان نیازی گروهشان را اینطور معرفی کرد: "ما محصلین و طالبان مدارس دینی هستیم که برای از بین بردن دستهجات مسلح محلی و برقراری امنیت اقدام نمودهایم."
و دنیا آنها را با این نام شناخت؛ طالبان...
۲/
Jul 10, 2021 • 18 tweets • 4 min read
جمله "انقلاب فرزندان خود را میخورد" از کجا آمد؟!
در شرایطی که خاندان سلطنتی عملا نقشی در اداره فرانسه نداشتند؛ در مجمع ملی، نمایندگان به سه گروه تقسیم میشدند: طرفداران سلطنت، طرفداران حقوق مردم که مخالف سلطنت بودند و انقلابیون میانهرو که خواهان مشروطه بودند.
۱/ #کلاس_تاریخ
با نفوذترین گروه مجلس، گروه «ژاکوبنها» بود که در منتهی الیه چپ مجمع مینشستند. آنها بیرون از مجمع یک باشگاه مختص به خود برای هماهنگی داشتند.
نفوذ و محبوبیت ژاکوبنها به قدری بالا بود که هر آن چه در باشگاه آنان تصویب میشد، قطعا در مجمع هم به صورت قانون در میآمد.
۲/
Jul 9, 2021 • 4 tweets • 2 min read
امروز ۱۸تیر۱۴۰۰ است واگر به عقب برگردیم در هجدهم تیر:
سال ۱۳۰۵؛ تیرباران ۵۶نفر از نظامیان سلماس که در دوم تیر به علت نرسیدن حقوق خود شورش کرده بودند!
سال ۱۳۳۳؛ مأمورین حکومت نظامی ساختمان روزنامه شاهد و چاپخانه آن را تصرف و اموال این روزنامه را به یغما بردند!
۱/ #تقویم_روز
سال ۱۳۳۳؛ انبار غله میدان شوش به وسعت ۲۵۰هزار متر مربع طعمه حریق شد. در این حریق عده زیادی از مردم جان خود را از دست دادند!
سال ۱۳۴۱؛ بر اثر سقوط یک فروند هواپیمای آموزشی در حوالی فرودگاه دوشان تپه، ۲ خلبان هواپیما از جمله یک افسر آمریکایی کشته شدند!
۲/ #تقویم_روز
Jun 9, 2021 • 6 tweets • 2 min read
به شدت جالب و خواندنی!
بعد از پیروزی هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۷۲، هاشمی در خطبه های نمازجمعه خاطره ای را مربوط به روزهای قبل از انتخابات از داخل منزلش تعریف می کند که عدهای آن را توهین به افرادی که به او رأی نداده بودند، میدانند.
۱/
هاشمی رفسنجانی در پشت تریبون نماز جمعه، این خاطره را بیان میکند: در ایام رقابت انتخاباتی، در یکی از روزها که فرزندانم در خانه ما مهمان بودند، یکی از نوه های من در حال راه رفتن بر روی لبه تراس منزل بود و من که متوجه این صحنه شدم، به یکی از بچه ها گفتم که او را بیاورد داخل اتاق.
۲/
Jun 8, 2021 • 11 tweets • 4 min read
با انتخابات تا انتخابات(۶).
از ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی چه میدانید؟! #رشته_توییت
دولت اول هاشمی رفسنجانی با تاکید روی بازسازی خرابی های ناشی از جنگ هشت ساله، کار خود را به پایان رساند در شرایطی که به هاشمی رفسنجانی لقب سردار سازندگی داده بودند!
البته سیاست های اقتصادی هاشمی در این دوره منتقدین جدی داشت که همین منتقدین رقبای جدی او در انتخابات شدند.
۲/
Jun 7, 2021 • 7 tweets • 3 min read
با انتخابات تا انتخابات(۵).
از پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی چه میدانید؟! #رشته_توییت
دوره دوم ریاست جمهوری آیت الله خامنهای قرار بود شهریور ۶۸ پایان یابد اما با درگذشت آیت الله خمینی و انتخاب آقای خامنهای به رهبری، انتخابات پنجمین دوره ریاست جمهوری زودتر از موعد مقرر برگزار شد.
۲/
May 11, 2021 • 6 tweets • 2 min read
۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۹؛ تصویب قطعنامه ۲۷۸ سازمان ملل.
قطعنامه ۲۷۸ سازمان ملل چه بود؟
ماجرا به چند سال قبل از ۱۳۴۹ برمیگردد.
محمدرضاشاه پنجم شهریور ۱۳۴۵ در مصاحبه با گاردین میگوید: با توجه به این که نفت دارد به پایان می رسد و مروارید به پایان رسیده است، بحرین از نظر ما اهمیتی ندارد.
۱/
دو سال بعد یعنی سال ۱۳۴۷ محمدرضاشاه در دهلینو در مصاحبه معروفی اعلام میکند:
ایران برای به دست آوردن امتیازات ارضی، علیرغم تمایل مردم آن سامان، به زور متوسل نمیشود. من میخواهم بگویم که اگر مردم بحرین مایل نباشند به کشور ما ملحق شوند، ما هرگز به زور متوسل نخواهیم شد.
۲/