علی شریفی زارچی Profile picture
عضو هیات‌علمی هوش‌مصنوعی و بیوانفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف.
Jul 17, 2023 6 tweets 3 min read
دکتر سعید اکبری، استاد ریاضی #دانشگاه_شریف، اطلاع دادند آن تمرین و جایزه را برای دانش‌آموزان تیم المپیاد طرح کردند؛ یعنی #مریم در زمان کشف این گراف دانش‌آموز بود نه دانشجو.
گراف #مریم هنوز کوچک‌ترین گراف مسطح ۳-رنگ‌پذیر است که ۴-انتخاب‌پذیر نیست.
اما این به چه معناست؟ ⬇️/۱ گراف یکی از کاربردی‌ترین مدل‌های ریاضی جهان، مجموعه‌ای از رأس‌ها (نقطه‌های تصویر) و یال‌ها (اتصال بین جفت رأس‌ها) است. مثلا هر فرد در شبکه‌ی اجتماعی را یک راس، و رابطه‌ی دوستی یا دنبال‌کردن بین دو نفر را با یک یال می‌توان مدل کرد. /۲ Image
Jul 16, 2023 6 tweets 3 min read
این اثباتی است که #مریم ارائه داد: گراف مریم.
در سال ۱۹۷۹ Erdös (ریاضیدان معروف)، Rubin و Taylor حدسی طرح کردند: «گراف مسطحی وجود دارد که ۴-انتخاب‌پذیر نباشد».
دکتر سعید اکبری، استاد ریاضی #دانشگاه_شریف آن را به عنوان تمرین به دانشجویان داد و برایش ۱۰ دلار جایزه گذاشت. /۱ https://t.co/Xr8wdgIHBJ
Image حدس دیگری هم توسط Jensen و Toft ارایه شده‌بود: «هر گراف k رنگ‌پذیر، k+1 انتخاب‌پذیر است». در سال ۱۹۹۳، Voigt یک گراف مسطح ۲۳۸ رأسی ارایه داد که ۴-انتخاب‌پذیر نبود و نخستین اثبات حدس Erdös محسوب می‌شد. اما عدد رنگی این گراف ۴ بود و نمی‌توانست حدس Jensen را رد کند. /۲
Jun 9, 2023 19 tweets 4 min read
دانشجویان زیادی از من مراحل یادگیری #هوش_مصنوعی را پرسیده‌اند. در این رشته‌توییت سعی می‌کنم ایده‌هایم را برای این موضوع توضیح دهم:
هوش مصنوعی را مانند هر دانش دیگری می‌توان در سطوح مختلفی فراگرفت. در سطحی‌ترین حالت صرفا یک کاربر و استفاده‌کننده‌ی هوش مصنوعی هستید. در حالت دوم، می‌توانید یک توسعه‌دهنده‌ی ساده باشید، یعنی مثل کسی که قطعات LEGO را به یک‌دیگر متصل می‌کند تا یک اسباب‌بازی بسازد، اجزای مختلف یک شبکه‌ی عصبی ژرف را به هم متصل کنید تا یک شبکه‌ی جدید بسازید، بی آن‌که بدانید با چه منطقی دارید این کار را می‌کنید یا درون هر قطعه چیست.
Nov 2, 2022 6 tweets 2 min read
«آقای دکتر، من خودِ محمدم»
۳۸ روز از زمان بازداشت محمد نژاد، دانشجوی #دانشگاه_شریف می‌گذشت. خانواده‌اش هرروز مسیر طولانی را طی می‌کردند و ساعت‌ها پشت در اوین منتظر آزادیش بودند. چند بار صحبت از آزادی‌اش شده بود، اما در عمل اتفاقی نیفتاده بود. شنبه ۷ آبان بود. /۱ از دانشجویان دانشگاه شریف، فقط علیرضا آزاد و محمد کماکان بازداشت موقت بودند. از صبح شدیداً مشغول بودم و فرصت نکرده بودم خبرها را چک کنم. بعدازظهر یکی از همکاران گفت پیرامون دانشگاه تهران قدری ملتهب بود اما درگیری نبود. عصر در منزل مطلع شدم علیرضا با قید وثیقه آزاد شده. /۲
Jul 29, 2022 8 tweets 2 min read
۱) عجیب نیست چرا طول ماه‌های میلادی این‌قدر بی‌نظم است؟ بعد ژانویه ۳۱ روز، فوریه ۲۸ روز دارد، ژولای و آگوست متوالی ۳۱ روز دارند، اکتبر با واژه Oct (عدد ۸) هم‌خانواده است ولی ماه دهم است، و...؟
در این #رشتو پیشینه جالب این موضوع را تقدیم می‌کنم: ۲) بیش از ۲۰۰۰ سال قبل تقویم رومی ۱۰ ماه داشت:
شروع تقویم ماه March هم‌نام Mars، خدایگان جنگ در فرهنگ روم باستان بود. جالب اینکه هم‌اکنون March با نوروز منطبق است.
ماه دوم April به معنی عدد ۲ بود.
ماه سوم May هم‌نام Maia، الهه رشد گیاهان بود، درست هنگامی که درختان شکوفه می‌کنند.
May 8, 2022 7 tweets 2 min read
۱) بیست سال قبل به اتفاق گروهی از دوستانم در شرکت #هاتف شروع به ساخت نخستین خودپرداز داخلی کردیم. داستان آن بماند برای بعد. اما در یک نمایشگاه، مدیرعامل بانکی که در حال خصوصی شدن بود وقتی سابقه‌ام در المپیاد را شنید دعوت کرد در امور انفورماتیک به او مشاوره دهم. Image ۲) همه چیز بسیار خوب پیش می‌رفت. برخی مدیران و کارشناسان فنی بانک واقعاً دیدگاه‌های عالی داشتند ولی بعضا صدایشان شنیده نمیشد. سعی کردم با حذف فاصله کارشناس تا مدیرعامل، در تغییراتی هرچند کوچک سهیم باشم. مدتی بعد مدیرعامل ۲ بار عوض شد ولی همکاریم ادامه داشت. اما متوجه چیزی شدم:
Apr 7, 2022 5 tweets 2 min read
۱) چرا از پیام رسان داخلی استفاده نمی‌کنم؟
سال ۸۸ در حال تدریس در دوره تابستانی المپیاد کامپیوتر بودم، در کلاس را زدند، یکی از همکارانم با ناراحتی گفت موبایل و لپ‌تاپت را بردار بیا بیرون. همراهش مضطربانه رفتم، یک ماشین با چند نفر لباس شخصی که خود را ضابط قضایی ۲) معرفی کردند بیرون باشگاه دانش پژوهان منتظرم بود. یکی از دوستان المپیادی‌ام در ستاد میرحسین دستگیر شده بود (که البته بعداً تبرئه شد) به من هم مظنون شده بودند، گفتند موبایل، لپ‌تاپ و رمز ایمیل‌هایت را بده. از ترس آنکه دستگیر نشوم مجبور شدم همه را تحویلشان دهم.
Mar 16, 2022 6 tweets 4 min read
۱) سال ۲۰۱۹ یک ایمیل دعوت به کار از یکی از مدیران مهندسی Facebook دریافت کردم. عنوانش «موقعیت‌های راهبری Facebook» بود. خیلی ساده گفتم دارم ایران کار می‌کنم و قصد مهاجرت به آمریکا ندارم. فکر می‌کردم قضیه تمام میشه، ولی نشد! (ادامه رو ببینید) ۲) سری بعد باز یک دعوتنامه اومد که گفته بود سوابقم برای رهبری یکی از تیم‌ها یا ادارات Facebook مناسب به نظر میرسه. منم در جواب گفتم این پیشنهاد کار خیلی هیجان انگیزه، ولی من تصمیم گرفتم زندگیم رو صرف کشورم ایران، مردمش و دانشجوهاش بکنم. تشکر کرد. گفتم تمام میشه، ولی بازم نشد!