1-2 Haftalık btc düsüncemi paylasacağım. islem tavsiyesi değildir. Takip etmemelisiniz. Sadece kendi fikirleriniz ile hareket etmelisiniz. Chart'ın açıklamalarını aşşağıya yazacağım. Öğretici içerik olur mu bilmem olmaz büyük ihtimalle.
1() Sert düşüşte alınan likidite 47-52k arasındaki fvg'yi kapattı. Bu denli sert düşüşlerde yaptığı fraktal benzerliğin fiyatı o fitilin altına düşürüp false low / gibi yapılar yapıp 38-42k$ bandına kadar düşüreceğini düşünerek hazırladığım bir setup.
Nov 25, 2021 • 6 tweets • 2 min read
(1) Build up: bir direnç/destek bölgesinde gördüğümüz onaylayıcıdır. grafikte formal resistance var. fiyat çok kere oradan dönmüş. En sonunda aşşağılardan bulduğu likidite ile bir ralliye başlamış ve takrardan bu formal resistanceye gelmiş. ilk denemesinde başarısız olmuş ++ (2) Fakat fiyat çok fazla düşmeden direnç altında build up yapmaya başlamış. İşte bu güçlü bir breakout habercisidir.
Bundan beklediğimiz şey: breakout düşüncemizi güçlendirmesi. Yönümüzün doğru olduğunu onaylaması. İşleme girmeye değer mi? değmez mi? sorularını cevaplaması.
Nov 11, 2021 • 11 tweets • 2 min read
Açıkçası MSB/BOS'u nasıl anlatacağım konusunda kararsızım. Genelde 2 sinide aynı anlamda kullanıyorlar, Bense: 2 sini farklı olarak görüyorum. Önce normal MSB konseptini anlatayım, sonrasındaysa benim MSB/BOS'u gördüğüm şekilde anlatayım.
(1) Bakın (HH)High High, (HL)High Low, (LL)Lower low, Market yapısı yükselişteyse HH yaparak ilerler. Yani her seferinde high high yapar, her seferinde high low yapar. En sonunda High low, Lower low yapana kadar. Lower low yapmaya başlayıncada market yapısı düşüş yönlüdür
Nov 9, 2021 • 9 tweets • 3 min read
(1) Bu flood'da direkt @RektProof PO3 eğitimini türkçeye çeviriyorum. 1. Akümülasyon(Accumulation) 2. Manipülasyon(Manipulation) 3. Dağıtım(Distribution)
Power Of three (2) 1. Akümülasyon: Genellikle günlük açılışın altında yada üstünde Pozisyon inşaa edilmesi.
Nov 8, 2021 • 6 tweets • 2 min read
(1) Orderblock Nedir, Nasıl Bulunur? OB kurumsalların yada yüklü miktarda alım yapacak kişileri bulmaya çalıştığımız bölgelerdir. Kısaca supply/demand'dan öte değil. Zaten tüm amacımız, kurumsalların(bankalar vb) pariteye giriş yerini bulup onlarla birlikte hareket etmek.
(2) Orderblockları genelde, sıkı daralmış konsolidasyonlar olarak seçerler yada 2. grafikteki gibi swing lowları. Ben kendimce gördüğüm bir kaç orderblock tarzını göstereceğim.
Nov 6, 2021 • 7 tweets • 2 min read
(1) Liquidty Sweep Nedir?
LS, best price to buy/sell(satın almak/satmak için en iyi fiyat) bu LS'lerin olma nedeni; demand olan bölgelere orderlerin yığılmasından kaynaklanıyor. Fiyat kustuğunda (puke) Parite likiditeyi almak için orderlerin en çok koyulduğu yere kadar ++ (2) Düşüyor. Bunu şöyle düşünün eskiden 3 tl olan bir ürün 10 tl oldugunda artık pahalıdır. Ya bu fiyat tekrar 3 tl'ye düşerse ne olur? ucuz fiyat, fair price, best price to buy dediğimiz bölgeye gelmiş olur. yüklü miktarda parası olan insanlar, kurumsallar fiyatın bu bölgeye++
Nov 4, 2021 • 9 tweets • 2 min read
(1)Selamlar söz verdiğim gibi bu gün İmbalances, fvg, void gap, liquidity void'i anlatacağım. Aslında bu terimlerin hepsi aynı. Sadece piyasada dolaşan herkes sanki bu şeyi kendileri bulmuşlar gibi bir sürü isim taktı bundan sonra bu kadar fazla ismi yazmayıp İmbalances diyeceğim
(2) İmbalances genellikle bu tarz mumlara denir ve institutional(Kurumsal) satış/alıştır. İmbalances'in oluşma nedeni ile başlayıp nasıl trade edip, nasıl belirleyeceğimizi öğreteceğim.
Oct 31, 2021 • 9 tweets • 3 min read
(1) Supply/demand ararken neler yapıyorum. Bu flood'da sizlere detaylıca açıklayacağım. Gördüğünüz grafiğe iyice bakın neden burayı seçtim. ben buraya 4H orderblock, daily opening vb diyebilirim fakat bunun hiçbir önemi yok. önemli olan buradaki bölgenin ++ (2) Inefficient bir hareket yaptığı ve fiyatın yeni highlar yapması için hareketin başladığı noktayı tekrar ziyaret edeceği anlamına gelir. illa yeni high yapması şart değil. Fiyatın buradan tepki alıp belli bir süre yükseleceğini varsayarız. Yine bakın, aynı yapı farklı bölge
Oct 30, 2021 • 4 tweets • 2 min read
Bir çok arkadaş, fibonacci ile RR cetveli nasıl yapabilirim diye soruyor onu anlatayım bu flood'da.
fib düzeltmesi aracına tıklayıp herhangi bir yere fib çekin. Çıkan noktalara mouse ile sağ tık yapıp ayarlara gidin, 3-4 fotoda gördüğünüz gibi ayarları yapın.