Δέσποινα Κουτσούμπα Profile picture
Αρχαιολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Feb 28 6 tweets 1 min read
Βγαίνω στις 7.15 στον αγαπημένο σας ΣΚΑΪ να μιλήσω για την απεργία, μιλάω για τον 1 χρόνο από τα #τεμπη_εγκλημα για την απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που την έβγαλαν χτες βράδυ παράνομη και καταχρηστική, όπως αυτές των μηχανοδηγών, λέω ότι 1 χρόνο μετά δεν υπάρχει ασφάλεια στις μεταφορές παρά τα εκ ευρώ που πάνε σε αναθεσεις-μαυρες τρύπες, μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις (εδώ εξερράγη ο Πορτοσαλτε, λογικό) και γιατί παλεύουμε για ένα δημόσιο που εξυπηρετεί τον μεταφερόμενο πολίτη, τον ασθενή,τον μαθητη, τον επισκέπτη του μουσείου.
Jan 25 11 tweets 3 min read
Συλλογή Στερν: Να διορθώσουμε τα δημοσιεύματα πάλι... (θρεντ)
1. Η Συλλογή εκτίθεται ως "Δάνειο Κυκλαδικής Τέχνης" -δηλαδή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης- και όχι ως δάνειο της Ελλάδας προς το ΜΕΤ. Συγκεκριμένα κάτοχος των αρχαιοτήτων δεν είναι το ελληνικό δημόσιο Image αλλά το Hellenic Ancient Cultural Institute που έχει ιδρυθεί από το Ίδρυμα Γουλανδρή-Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την οικογένεια του L. Stern (ο γιος του ειναι στο ΔΣ).
Sep 6, 2023 6 tweets 1 min read
Ο ελεγκτής που έσπρωξε τον Θ. Καρναουτη, οι καταστηματαρχες που σκότωσαν τον Ζακ, οι λιμενικοί που πνιγουν πρόσφυγες, οι υπάλληλοι που προσπερνουσαν τη μικρή Όλγα να τη λιώνει μια πόρτα, οι μπατσοι που σκότωσαν τον Σαμπάνη, οι υπάλληλοι και ο καπετανιος του Blue Star που επνιξαν 36χρονο επιβατη από τον Άγιο Νικόλαο και απέπλευσαν, αυτοί είναι οι ιδανικοι "πολιτες" του νεοφιλελευθερισμου. Η κοινοτοπια του κακου. Το υλικό, υλικοτατο, υπόβαθρο του φασισμού.
Μπορει να προκαλούν αποτροπιασμό
Mar 21, 2023 4 tweets 1 min read
Στο περιθώριο της συζήτησης για την ιδιωτικοποιηση του νερού, να σημειώσουμε επίσης ότι η λαοπροβλητη κυβέρνηση της "αριστειας", αφού τοποθέτησε σε κάθε Οργανισμό του δημόσιου που μπορούσε τους "εκλεκτούς της" (βλ. Νοσοκομεια, Διοίκηση ΟΣΕ), αφού νομοθετησε για να μπορεί να τοποθετήσει αρεστούς και σε άλλες υπηρεσίες (βλ. Μουσεια), αφού τοποθετησε προϊσταμενους χωρίς κρίση (βλ. ΜΟΔ), αφου τοποθετησε τον Ντογιακο για να "καθαριζει", εκεί που το Σύνταγμα δεν.της επέτρεπε να αλλάξει από μόνη της τις διοικήσεις
Mar 20, 2023 5 tweets 2 min read
Η ΕφΣυν σήμερα αποδεικνύει με έγγραφα ότι, ενώ η Alstom και η ΕΡΓΟΣΕ αντιδικούσαν για την (μη) παράδοση της Σύμβασης 717, με υπογραφή Καραμανλή, η εταιρεία δικαιωνόταν στις 5 από τις 7 απαιτήσεις χρηματικής αποζημίωσης και εισέπραξε 3,3 εκ. ευρώ!
#τεμπη_εγκλημα Αντίστοιχα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο εργολαβος του έργου με υπογραφή Ταχιάου και ενορχήστρωση Καραμανλή-Μενδώνη-Μητσοτάκη, εισέπραττε αποζημιωσεις σχεδόν 1 εκ. το μήνα (!) για να μην δουλεύει σε κανένα από τα 13 εργοτάξια -με αφορμή τις αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζελου.
Feb 20, 2023 5 tweets 3 min read
Το θυμάστε το #video_γονιμότητας;
Ως γνωστή #γκαμήλα θα ήθελα να θυμίσω ότι το γνωστό ΙΕΠ, αυτό το οποίο τώρα έχει παράξει άθλια και αντιπαιδαγωγικά φυλλάδια με ασκήσεις για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς τέτοιες που θα ΚΟΒΟΝΤΑΝ σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο παιδαγωγικής, είναι το Image ίδιο ΙΕΠ το ΔΣ του οποίου, υπό την προεδρία του ίδιου "άριστου" προστατευόμενου της #Κεραμέως, είχε εισηγηθεί την έγκριση του προγράμματος "γονιμότητας" και θεωρίας αγέννητου παιδιού στα Γυμνάσια -που τελικά αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις tvxs.gr/news/ellada/an… Image
Jan 9, 2023 4 tweets 1 min read
Ευχαριστώ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. οικονόμου που απέδειξε με τη σημερινή του δήλωση ότι η επίθεση που δέχομαι εδώ και 2 μέρες επί του προσωπικού είναι συντονισμένη από τη ΝΔ.
Βεβαίως όταν δεν έχεις να απαντήσεις στα επιχειρήματα του Συλλόγου, επιλέγεις επίθεση στο πρόσωπο👇 του Προέδρου, και μάλιστα από στημένο δημοσίευμα με παραποιημένο σκρηνσοτ, το οποίο αποσύρθηκε λόγω αγωγής.
Ο κ. Οικονόμου με γνωρίζει από το Πανεπιστήμιο και γνωρίζει και την επιστημονική μου πορεία. Δυστυχώς για αυτόν, δεν έχει να προσάψει τίποτα ούτε σε μένα, ούτε στον Σύλλογο
Jan 8, 2023 11 tweets 3 min read
1. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τα γλυπτά του Παρθενώνα και οι μυστικές συνομιλίες σταμάτησαν στα τέλη Νοέμβρη 2022.
2. Ο Πρόεδρος του Βρετανικού Όσμπορν σπρώχνει δημοσιεύματα για ΔΙΚΟΥΣ του λόγους στον αγγλικό τύπο. Ο Όσμπορν είναι πρώην πολιτικός (ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας).
👇 3. Η βρετανική κυβέρνηση έκανε σκληρές δηλώσεις το Δεκ 2022. Δυστυχώς. Χωρίς την βρετανική κυβέρνηση, δεν γίνεται καμία επιστροφή
4. Η ελληνική κυβέρνηση, ενώ διαψεύδει τα περί "δανεισμού" μέσω #Μενδωνη, αφήνει όλη τη λίστα Πέτσα να αναπαράγει τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου 👇
Jan 8, 2023 5 tweets 2 min read
Αχ μην αρχίζετε παλι τα ιδια, μη διακινείτε κάτι που είναι προϊόν υποκλοπής, έχει κατέβει από το μέσο που το ανέβασε μετά από αγωγη λαό εκκρεμεί και η διερεύνηση της μήνυσης. Το παρόν τουι είναι προειδοποιηση, οποιος* το ανεβάσει, θα μπει στη δικογραφία
liberal.gr/epikairotita/a… *οποίος, εννοω επώνυμος, δημοσιογραφος ή πολιτικό πρόσωπο.
Αν θέλετε να μου κάνετε κριτική σε αυτά που λέω ως Πρόεδρος του Συλλόγου, υπάρχουν τόσα πράγματα δημόσια. Σοβαρευτειτε
Jan 7, 2023 5 tweets 1 min read
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί βλέπω ότι δεν έχει γίνει κατανοητό. Η συμφωνία που έχει μπει στο τραπεζι από τον Όσμπορν (ούτε καν από όλο το Βρετανικό Μουσείο) για τα γλυπτά Παρθενώνα δεν είναι "μακροχρόνιος δανεισμός", είναι δανεισμός κάποιων τμημάτων με ενέχυρο και επιστροφή Image Αν η συμφωνία ήταν "μακρόχρονος δανεισμός", ο Μητσοτάκης θα την είχε ήδη υπογράψει και δεν θα το μαθαίνατε από τις βρετανικές εφημερίδες, αλλά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Για μακροχρόνιο δανεισμό-επιστροφή ή δωρεά χρειάζεται απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για αλλαγή νόμου
Nov 6, 2022 8 tweets 4 min read
Το δημοσίευμα του #Documento δινει ως αποδεικτικά μόνο τα sms στο τηλ του Καρυπίδη, αλλά είναι σαφές ότι έχει κι άλλες αποδείξεις που δεν τις δημοσιοποιεί. Το βασικό ζήτημα είναι αλλού: κάποιος σχετιζόμενος άμεσα με τις #υποκλοπες άρχισε να μιλάει. Η κυβέρνηση ξέρει ποιος είναι Ο Βαξεβάνης ξέρει ποιος είναι. Κι άλλοι ξέρουν ποιος είναι. Το βασικό πρόβλημά τους τώρα είναι πόσα θα πει το "βαθύ λαρύγγι" και πόσες αποδείξεις θα δώσει ή τι θα διαπραγματευτεί και με ποιον.
Οι υποκλοπες εξαρχής ήταν υπόθεση ΣΔΙΤ και τώρα ο #Μητσοτάκης εισπράττει τα επίχειρα
Sep 20, 2022 4 tweets 2 min read
Το (διαχρονικό) ρεζιλίκι της απουσίας ανακύκλωσης στην Αττική.
Πράσινος κάδος=ταφή στη χωματερή!
Μπλε κάδος=10% ανάκτηση, 90% ταφή στη χωματερή!
Βεβαίως οι ιδιώτες που διαχειρίζονται την ανακύκλωση εισπράττουν κανονικά τα χρήματά τους, ενώ οι πολίτες καλούμαστε να πληρώσουμε "τέλος ταφής" μέσα στα δημοτικά τέλη, επειδή συνεχίζεται το αίσχος της Φυλής!
Εδώ ΔΕΝ έχουμε υπόλειμμα, έχουμε σκουπίδια. Γι αυτό δεν υπάρχουν ΧΥΤΥ αλλά μόνο ΧΥΤΑ (Φυλή, Γραμματικό) και δεν θα καίνε υπόλειμμα, θα καίνε σκουπίδι με όλα μέσα, κι όποιος επιβιώσει!
Feb 7, 2022 6 tweets 3 min read
Μόλις ο @AdonisGeorgiadi είπε στον Real FM ψευδώς ότι η έγκριση του προγράμματος της Ελληνικής Αγωγής από το Υπ. Παδείας αφορά πρόγραμμα ΕΚΤΟΣ ωρών διδασκαλίας, που πανε τα παιδιά οι γονείς αν θέλουν.
Η έγκριση βεβαιως αφορά πρόγραμμα που υλοποιείται ΕΝΤΟΣ ωραρίου διδασκαλίας. Άθελά του όμως ο Α. Γεωργιάδης είπε την αλήθεια: ο λόγος που η #ελληνική_αγωγή ήθελε αυτή την την έγκριση είναι απλός: για να ΠΟΥΛΑΕΙ τα προγράμματα που κάνει εκτός σχολείου και επί πληρωμή ως "εγκεκριμένα από το Υπ. Παιδείας".
Τοποθέτηση προϊόντος το λένε στα κανάλια... Image