Simon Lelieveldt - finhstamsterdam.bsky.social Profile picture
Payments & digital money regulation/compliance expert -on holiday- https://t.co/MxLA5hO3sp + Financial history buff https://t.co/MUDWEw4sSW - + Pianist - https://t.co/crtH2MqAGY
Jessymogan Profile picture David Yun Profile picture Guus Brugman 💙 Profile picture Mr. STAAK Profile picture Hakan Profile picture 11 subscribed
Oct 6 26 tweets 10 min read
@ChrisAalberts Ik schreef een artikel over meldingen en hoe pers daarmee om zou moeten gaan. Stap 1 is de reglementen lezen. Want dan begrijp je wat de spelregels zijn.

linkedin.com/pulse/integrit…
Image @ChrisAalberts Stap 2, als je échte journalist bent, is een stap terug doen en kijken: hoe doen andere partijen dat: is de PvdD een uitzondering in het inrichten van integriteitsregels. Antwoord: ja. Alle ballen gaan op 1 persoon in plaats van integriteitscommissie.

threadreaderapp.com/thread/1706336…
Image
Sep 25 30 tweets 10 min read
OK, laten we de puzzel rond die integriteitsmeldingen even oplossen. Met de sleutelvraag. Als een bestuur bestuurt, voorziet het meldregment van de partij van de dieren dan in een melding door het bestuur zelf.

Ik denk het eigenlijk niet. Leest u mee? Allereerst. Een bestuur bestuurt en bedient zich van alle bestuurlijke middelen die haar indachtig het reglement en de wet ter beschikking staan. Overleg, vergadering, afstemming, coördinatie, mediatie. Alles kan.

En het bestuur bestuurt een organisatie. Waar van alles gebeurt.
Sep 15 8 tweets 2 min read
Voor het oude bestuur PvdD dit verzoeknummer.

open.spotify.com/track/2wsfSsNf… of anders deze misschien?

open.spotify.com/track/6Djb2MSW…
Sep 14 28 tweets 7 min read
Beste mensen, lees nou toch dat reglement. Als het bestuur zelf een klacht indient kan het die klacht niet behandelen en moet de integriteitssecretaris de boel overnemen qua behandeling.

Daar gaat het bestuur PvdD wéér de fout in onder het eigen reglement. Dus, lieve mensen, een integriteitsschending bij de PvdD is een schending van normen/waarden bij PvdD of gewoon iets wat in de wet niet mag.

Norm PvdD=reglement

Zullen we even noteren op welke punten het bestuur daar de afgelopen tijd haar eigen reglementen niet heeft gevolgd?
Image
Sep 13 16 tweets 4 min read
Het onvermijdelijke is gebeurd. Bestuur stapt op. Maar uitsluitend vanwege de ophef. Dat dat duidelijk moge zijn.
Image
Image
Aan de kandidatenlijst wordt Esther Ouwehand alsnog toegevoegd. Na indienen van die lijst, op de 14e september stapt het bestuur op.

Let wel, het vertrekkende bestuur benoemt nog wel de eigen interim-bestuurders..... maar dat is maar tijdelijk tot aan het eerstvolgende congres.

Zie statuten.
Image
Sep 13 26 tweets 6 min read
In de cursus #kenuwpappenheimers legden we op 10 juli al uit, voor het debat, hoe de negatieve publiciteit Rutte er toe zou brengen zich niet op het offerblok van de 2e kamer te leggen, maar zelf op te stappen.

Niemand zag dat aankomen.
Niemand? Vandaag heb ik een andere intuïtie rond het politieke proces en Twan Huys en college tour. Gezien wat ik de afgelopen dagen gezien heb en de stijlvolle woordvoering en uitingen van het gezonde deel van de Partij van de Dieren.

En ik kan er faliekant naastzitten hoor.
Sep 12 93 tweets 27 min read
Ik dacht gisteren dat het wel klaar was. Draad gemaakt, kwijt en opgeslagen en klaar is kees. Succes ermee PvdD.

Ziehier de draad.

Maar ja, toen kwam Nieuwsuur.
Dus toch een aanvulling maar dan.
Met ook extra tips en reglementen ;-)simonl.org/test.simonl.or… Nieuwsuur had wat informatie en op NOS verscheen een gelekt document.

Ouwehand over het lek: 'Verbijsterd'
Bestuur PvdD: "Wij betreuren dan ook dat buiten het bestuur om ervoor is gekozen dit toch te doen."

nos.nl/nieuwsuur/arti…
Aug 4 22 tweets 9 min read
Thread on constitutionality of the Travel Rule in crypto.

On june 9, 2023, the EU took the FATF rule 7b some steps further into the TFR regulation.

It is little known however, that until 22 of August, it is possible to challenge it on constitutional grounds.

How? Read on! First we take the travel rule as now adopted. You can find it here. Look at the scope and the difference between fiat and crypto.

For fiat - 1000 EUR exemption applies.
Crypto - no exemption.

https://t.co/HAaeGwfjbmeur-lex.europa.eu/legal-content/…
Image
Jul 21 11 tweets 4 min read
Ha Tom, Daniël en Bart @SatoshiRadioPod @DanielMol @StammisIO

Jullie puzzelden in SR over hoe het zat met vertrek Binance en de letter van de wet.

1. Wel of niet richten op de Nederlandse markt is irrelevant. NL klanten hebben is het ding. Zie DNB site met de 'ban' in Engels. Image @SatoshiRadioPod @DanielMol @StammisIO De DNB pagina met informatie vind je hier. Die verwijst naar artikel 23.c.3 in de WWFT en dat luidt:

"Een aanbieder als bedoeld in artikel 23b kan enkel diensten als bedoeld in dit hoofdstuk aanbieden indien hij geregistreerd is."

dnb.nl/en/sector-info…
Jul 13 6 tweets 2 min read
Zo'n Keulemans die zegt dat iemand achter zijn rug zit te shamen. Terwijl hij zelf zijn eigen positie in Volkskrant misbruikte om mij zonder poging tot weerwoord achter mijn rug om in een 'column' weg te zetten en te shamen als zolderkamer geleerde.

Die blokker ik dus tot ie… https://t.co/czuJtkQohQtwitter.com/i/web/status/1…
Image De 'wetenschapsjournalist' die eigenlijk een columnist bleek te zijn. Image
Jul 10 32 tweets 6 min read
OK, mensen voorbereiden voor debat.
Rutte weer in klassiek pak met zwarte das.
Gebruikelijke paling-in-emmer-snot opmerkingen.
Nog steeds dividendbelasting als grootste fout.
Had al sorry gezegd op woensdagavond.
Ga niet vertrouwelijke gesprek vorige herhalen.

bla bla bla. Als coalitiepartijen, ondanks het geneuzel van VVD, toch weigeren de motie van wantrouwen te steunen, dan is overduidelijk sprake van Stockholm--syndroom.

nl.wikipedia.org/wiki/Stockholm…
Jun 14 6 tweets 2 min read
De buddy app was ten dode opgeschreven omdat ie niet alle banken aan elkaar linkte en niet meerdere rekeningen koppelde. Dat zijn zulke elementaire gebreken dat je niet kan zeggen dat het 4-8 jaar nodig is om dat te regelen.

pointer.kro-ncrv.nl/financiele-bud… De privacy voorwaarden sloten niet aan op de contractvoorwaarden en de contractstructuur met gemeente als contractant en burgers als 'gebruikers' was kwestieus.

In een context waar budget apps een twijfelachtig businessmodel hebben is het verhaal van oprichter Buddy onzin.
Jun 14 19 tweets 10 min read
Er gaat wat mis bij @MyParcelNL Voor mij was dat in december vorig jaar, maar ik zie veel anderen ook tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Keihard tegen andere bedrijven en schade ontkennen richting consumenten. Ook in situaties zonder overmacht.

nl.trustpilot.com/review/myparce… Image Er zit een structureel en juridisch probleem onder het contracts-construct van MyParcel dat het hen mogelijk maakt om te duiken voor hun aansprakelijkheid.

En ik zie aan de bedrijvenkant dat het misgaat... Image
Jun 14 4 tweets 2 min read
So if I were the SEC I would want to establish:
- full statutory independence BinanceUS
- legitimate employee contracts of Binance US employees with BinanceUS entitities
- formal role descriptions and authorities related to management of assets/crypto and fiat
- separate… twitter.com/i/web/status/1… Anyone interested in the differences between the SEC and Binance order, can have a look here.

draftable.com/compare/rZlXhQ…

SEC wants transfer to US territory, Binance reserves rights to use third party affiliate structures. SEC wants all keys/hardware, Binance speaks of one… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 14 5 tweets 2 min read
So I am revisiting the toughts and ideas on Ether and possible qualifications. As a starting point I could imagine Ether to be prepaid processing time, hence as itself out of scope for securities legislation.

But then, the way it is sold and what does ether blockchain do? If other players use/sell.distribute Ether and turn it into a form of investment other players could be offering investment contracts. So Ether sold in context of IT development would differ from Ether sold/traded on trading platforms (certainly when no withdrawal is possible).
Jun 13 17 tweets 4 min read
If anything the Binance response shows that BAM trading was fully incompliant and only started moving towards compliance due to SEC intervention. This last minute proposal stuff to SEC is very weak and demonstrates lack of internal compliance. Reminds me of Dutch DSB: a consumer oriented bank where the chair/CEO structure was somewhat reminiscent (although smaller scale) of that of Binance. Only when pushed to the limit would they start complying, with letter sent 5 minutes before meeting. Last minute compliance.
Jun 11 31 tweets 9 min read
Als tegenzet in de discusie rond witwassen wordt nu door banken de discussie technologisch geframet en niet juridisch. Met een beetje techniek is de privacy niet geschonden hoor. Geen zorg.

FD is het kanaal hiervoor.

fd.nl/financiele-mar… Het proefschrift van Mara Wesseling @MaraWesConsult gaat in op het mechaniek van (de-)politiseren en technocratisch maken van discussies.

Tijdens een politieke fase kunnen zaken kantelen. Maar wie belangen heeft depolitiseert de discussie liever naar technische zaken.… twitter.com/i/web/status/1… Image
Jun 10 8 tweets 2 min read
Qua dynamiek is Omtzigt toch gewoon de Navalny van de lage landen?

Dat politieke partijen als D66/CU etc omwille van de macht het terroriseren van oppositie en het tegengaan van rechtsstatelijke controle genormaliseerd hebben is niet normaal. Je hoeft niet uit te zien als Putin om toch gewoon een Putin te zijn. Wolf in schaapskleren heet dat.

#rutte
Jun 1 29 tweets 19 min read
Ah, de wet voor gratis cash en geldautomaten spreiding doet de ronde. Meer nodig dan ooit.

Draad over de bancaire voorgeschiedenis, de onbarmhartige realiteit van bancaire uitsluiting en waarom het recht op zakelijke betaalrekening er ook in moet.

nrc.nl/nieuws/2023/05…. Heel lang geleden diende Ferd Crone van de PvdA een wet in waarin een bepaald aantal geldautomaten als verplichte basisvoorziening opgenomen werd.

De stukken vind u hier: een verweesd wetsvoorstel: indiener uit 2e Kamer, wetsvoorstel hangt in de lucht.

tweedekamer.nl/kamerstukken/d… Image
May 30 17 tweets 7 min read
Morgen naar de rechtbank. Never a dull moment.

Cryptobedrijven dagen waakhond DNB: ’Kosten toezicht veel te hoog’

telegraaf.nl/t/35311812/ via @telegraaf en @theobesteman @telegraaf @theobesteman Tip van de sluier..... lees je hier....

May 16 6 tweets 2 min read
Ok, For all non-EU people glorifying MICA-R giving more clarity.

Perhaps ponder the following text on sbustance over form approach and wonder: is this going to be a local EU-supervisors equivalent of SEC-like unclarity? Image Of Course ESMA will do some guidelines. So that's a plus, but these are slow processess. EU regulator kicked the definition/scope can down the road to future supervisor. Image