1- زایندهرود از شهر لر نشین کوهرنگ سرچشمه گرفته و با عبور از شهرهای ترک نشین سامان، فارس نشین #اصفهان و تات نشین اژیه و ورزنه به تالاب گاوخونی میریزد. آیا قومگرایان میتوانند توضیح دهند چرا این وسط فارسها کتک میخورند؟ 2- بیشترین هدررفت آب متعلق به شهر سامان است #رشتو 1/7
طوری که میشود گفت این شهر برای فروش و اجاره ویلا بیش از شهرهای مازندران بنگاه معاملات ملکی دارد و باغات نوکاشته آن با پمپاژ 250 میلیون متر مکعب آب به ارتفاعات، 35 هزار هکتار رشد داشته است اما آیا کسی میتواند قسم بخورد صاحبان این باغها اصفهانی یا یزدی نیستند؟
2/7
Oct 2, 2021 • 9 tweets • 3 min read
#رشتو
تکلیف آدمی مثل علیز مشخص است؛ گویی در این مملکت ناف چپ را اگر نگوییم با خیانت به وطن با بیوطنی بریدهاند. اما چند نکته برای کسانی که نمیدانند این حجم پشتیبانی از عملکرد نیروهای دفاعی کشور از کجا میآید و احتمالا با فرهیختهنمایی و سکوت یا متلک از کنار آن رد میشوند: 1/9 1- اگر دقت کرده باشید اکثر کاربرانی که در فضای مجازی یک گام جلوتر از نیروهای دفاعی حرکت میکنند و شوخی جدی خواستار بازگشت سرزمینهای از دست رفته هستند، آذربایجانیاند و تا آذربایجانی نباشی درکی از این حسرت و اشتیاق نخواهی داشت. از آن سو؛ من همین جا در دو همکار با اصالت 2/9
Aug 31, 2021 • 7 tweets • 2 min read
۱- روششوار دکترای اقتصاد سوربن و فرستاده دربار فرانسه به ایران در عهد ناصری، مینویسد "ایرانیها بسیار مشتاق مهاجرتند." این خصیصه تاریخی به چند موضوع مهم اشاره دارد؛ زندگی اجتماعی و روحیه مورد توجه بودن، بگونهای که میتوان گفت تنهایی و تکرار برای ایرانیان مساوی با مرگ است.
همچنین ایرانیان درست مثل انگلیسیها برای کشف جهان پیرامون خود بیآرام و قرارند با این تفاوت که بیقراری انسان انگلیسی و درنوردیدن دریاها و خشکیها درنهایت به منفعت ملی منجر میشود اما بیقراری انسان ایرانی جز مواردی اندک و حساب شده، یکسره خسران ملی است.
Aug 17, 2021 • 14 tweets • 4 min read
تکههایی از پیشگفتار "پنج اقلیم حضور؛ بحثی درباره شاعرانگی ایرانیان" داریوش شایگان. این کتاب نخستین بار در سال 1983 به صورت مقالهای به زبان فرانسه به سفارش مجله "اتود فیلوزوفیک" و برای خوانندگان فرانسوی به رشته تحریر درآمد:
از همان زمان کودکی حیرت میکردم از اینکه #رشتو 1/14
اطرافیانم آنقدر شعر از بر دارند و هریک همچون گنجینهای از اشعارند. بعدها طی زندگی در کشورهای دیگر به این نکته پی بردم که به ندرت میتوان فردی فرانسوی یا انگلیسی را یافت که اشعار راسین و ویکتورهوگو و بودلر یا شکسپیر و میلتون و بایرون را از بر بخواند... به نظر من پیوندی از این 2/14
Jul 22, 2021 • 7 tweets • 2 min read
به مردم اصفهان و خوزستان میگویند یزدیها آب زاینده رود را برای تولید کاشی و فولاد و شیشه میبرند و در مزارع بزرگشان خیار و گوجه میکارند.
توسعه صنعت در اصفهان و یزد و کرمان کار احمقانه ای بوده اما گزاره بالا هم از بیخ غلط است.
خدا را شاهد میگیرم که لااقل دو کارخانه 1/7
فولاد یزد و چند کارخانه کاشی و سرامیک این شهر و همین طور کشت گلخانه ای چرخاب را و در هر بازدید لااقل با دو کارشناس بیطرف و خارج از مجموعه دیده ام. تمام این مجموعه ها با چاه کار میکند و تمامی این چاهها مثل کارت بنزین، کارت شارژ با مصرف مشخص دارند. بنابراین موتور چاه پس از 2/7
Jul 21, 2021 • 8 tweets • 3 min read
#رشتو 1- در همین لحظه که #خوزستان_تشنه_است 12 میلیارد متر مکعب آب پشت سدهای این استان خوابیده یعنی بیش از 60 برابر ظرفیت سرریز سد کرج درحالی که تمام حیات اصفهان به سد زاینده رود بسته است که در بهترین شرایط سه برابر سد کرج آب دارد.
2- آب یک کالای ملی است و باید به شکلی عادلانه تقسیم شود. شما را بخدا چشم بسته و صرفا به دلیل تعلقات محلی یا مد شدن مخالفت در این زمینه با سدسازی و طرحهای انتقال آب نجنگید. کارشناسانه طرحهای غیراصولی را نقد کنید. مشکل #خوزستان هیچ ارتباطی به انتقال آب از کارون به زاینده رود ندارد.
Jul 18, 2021 • 7 tweets • 4 min read
#رشتو 1/7
برای درک عمق #ورشکستگی_آبی به این اعداد و ارقام توجه کنید!
استان کرمان در سال ۱۳۵۰ با هزار و ۶۶۲ حلقه چاه ۶۳۶ میلیون مترمکعب آب از سفرههای زیرزمینی برداشت میکرده که این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۳۴ هزار و ۵۵۹ حلقه چاه با ۵ میلیارد و ۸۱۹ میلیون مترمکعب برداشت رسیده است.
#رشتو 2/7
عدد بالا را با 200 میلیون متر مکعب ظرفیت سد کرج مقایسه کنید.
متوسط بارندگی این استان در ۱۵ سال گذشته با ۱۲۹ میلیمتر، نصف میانگین بارندگی کل کشور با ۲۵۰ میلیمتر در سال است و تمامی نیاز آبی این استان از سفرههای زیرزمینی تامین میشود.
Jun 9, 2021 • 20 tweets • 5 min read
چرا مظاهر قبیلهگرایی تا مناظره نامزدهای ریاست جمهوری پیش رفته است؟ پرسشی بنیادین که پیچ و تابهای سیاسی جایی برای طرح آن باقی نمیگذارد اما دقیقا امروز باید به این پرسش بیندیشیم.
من دوست دارم یادداشتم را به صورت #رشتو اینجا و برای شما بنویسم. حوصله کنید و بخوانید 🙏 1/20
دو پیمایش مهم ملی در سالهای 83 و 94 نشان داد میزان سرمایه خرد و کلان اجتماعی در کشور به پایینترین حد خود رسیده است که از شاخصههای مهم آن میتوان به افت خیرخواهی اجتماعی اشاره کرد. این دو پژوهش که بخشهایی از آن را از زبان و قلم جامعهشناسان 2/20
May 30, 2021 • 9 tweets • 2 min read
اجازه دهید شباهتها و تفاوتهای زبانهای محلی و زبان ملی را بدون مراجعه به تئوری و با یک تجربه عینی توضیح دهم. دو سه سال پیش که برای گزارش خشکسالی مجبور بودم شهر به شهر و روستا به روستای خیلی از استانها مثل چهارمحال و بختیاری، اصفهان، کرمان، یزد، فارس و پیشتر خوزستان، 1/9
هرمزگان و بلوچستان را بگردم و با کشاورزان و روستائیان زیادی گفت و گو کنم، خیلی زود متوجه مسئله مهمی شدم که آن را با یکی دو مثال توضیح میدهم.
برای من عجیب بود که تقریبا همه کشاورزان این مناطق به هرس کردن درخت، پتار و به هرسکار، پتارکار میگفتند یا به چاله پر از آب گوم که در 2/9
Jun 2, 2020 • 7 tweets • 2 min read
1- کلمات و اصطلاحاتی مثل نژادپرستی، فاشیسم و... کلمات بسیار سنگینی هستند که اغلب با بی مبالاتی بکار می گیریم. نژادپرستی یعنی پاکسازی یازده قوم در شوروی، یعنی هولوکاست، یعنی پاکسازی کردها و ارمنی های عثمانی، یعنی روهنگیا و... پاره ای مشکلات فرهنگی را به حساب نژادپرستی نگذاریم.
2- تاریخ می گوید ایرانیان نه تنها هیچ گاه نژادپرست نبوده اند بلکه اغلب از آن طرف بام افتاده و فرهنگ پذیری را تا مرزهای الیناسیون پیش برده اند. ایران همواره پناهگاه اقوام و ادیان بوده و ایرانیان در هیچ نبردی همچون رومیان زبان و دین خود را تحمیل نکرده اند، کتیبه های تاربخی