Tunahan Kuzu Profile picture
Tweede Kamerlid @DenkNL | Commissievoorzitter SZW | Turks-Nederlandse Rotterdammer | Dol op Formule1 | Gek op Feyenoord & Galatasaray |
Oct 9, 2023 15 tweets 4 min read
🧵 Over de T, @wouterdewinther, Israël en Palestina

1. Ik zie de man weleens dolen in het Kamergebouw. Nooit te betrappen op een glimlach, altijd strak voor zich uit kijkend. Soms word ik tegen mijn zin gefronteerd met een column van het niveau van een brugklasser. Image 2. Hij vermijdt elke vorm van contact met mij. Ik zou wel eens met hem willen praten. Wat bezielt hem eigenlijk? Heeft hij ooit maar 1 woord gewijd aan een Palestijns slachtoffer? Heeft hij zich weleens gestoord aan het onrecht wat Palestijnen decennialang wordt aangedaan?
Dec 16, 2022 25 tweets 9 min read
🧵Draadje van 25 over de #pensioenwet vanuit mijn rol als onafhankelijke voorzitter van de commissie SZW (dus zonder politiek oordeel)

1. Afgelopen nacht is om 2 uur het debat afgerond. Het is nu trending en zichtbaar, maar wat gebeurde er achter de schermen in de Tweede Kamer? 2. Eind maart 2022 stuurde de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen @carolaschouten de Wet Toekomst Pensioenen naar de Tweede Kamer…
Nov 1, 2021 10 tweets 6 min read
TIJD VOOR EEN DRAADJE!

1. Dit kabinet, met #Rutte en #HugodeJonge voorop, is echt helemaal doorgeslagen in hun waanzinnige idee dat je de ziekenhuizen kunt ontlasten met het uitbreiden van de #coronapas. Dit is ware #QRterreur!!! Lezen 👇🏼 2. De oplossing zit niet in het uitbreiden van de #coronapas of het herintroduceren van de #Mondkapjesplicht. Het gaat om a. goede ventilatie: een punt waar de Kamer doorgaans aandacht voor vraagt en wat het kabinet nalaat.