Els van Veen Profile picture
regulier huisarts, sinds 2020 bezorgde burger en in verzet, tegen test- en vaccinatiedwang
Hans Profile picture 1 added to My Authors
25 Jul
1/9 Corona als Cultus.

De manier waarop de overheid tezamen met de media de afgelopen tijd met de corona-berichtgeving is omgegaan heeft geleid tot een diepe tweedeling in onze samenleving en andere samenlevingen in het Westen.

#CoronaVaccinatie
2/9 Het coronabeleid, en niet het virus zelf, zet mensen tegen elkaar op en maakt mensen bang voor elkaar.

Het is een Cultus geworden, waarin een technocratisch maakbaarheidsdenken hetgeen is wat aanbeden wordt. Samen tegen het virus.
3/9 Hogepriesters van deze Cultus zijn politici en experts, waarbij het opvalt dat zij niet zozeer feiten zoeken, als wel manieren om de mensen angst aan te jagen.

Mensen die kritische vragen stellen worden sinds het begin van Corona complotdenkers genoemd.
Read 9 tweets
24 Jul
1/15 Het laatste deel van de serie 'vraag het Marion' leest als een thriller.

Mensen, denk toch na: Is het normaal dat Marion zowel onderzoek doet voor de WHO, in het OMT zit, heeft gewerkt in Wuhan etc. etc.?

#MarionKoopmans
#ErasmusZH
#WuhanLabLek

janbhommel.com/post/vraag-het…
2/15 Steeds weer duiken daarbij dezelfde namen op, waaronder die van Peter Daszak en Marion Koopmans. Het waren ook deze twee die deelnamen aan de door de WHO afgevaardigde onderzoeksmissie naar Wuhan in maart 2020.
3/15 Tot op de dag van vandaag wordt de rol van Koopmans in het hele gebeuren in de Nederlandse mainstream media doodgezwegen en wordt haar geen enkele kritische vraag gesteld.
Read 15 tweets
9 Jul
1/14
Dit stuk uit de Telegraaf lijkt me nogal in strijd met de prik-campagne van Hugo.
Vandaar dat ik het veilig stel in een draadje.

Denk ná, mensen, een positieve test
≠ besmetting
≠ COVID.

#coronamaatregelen
#vaccinaties
#BigPharma

telegraaf.nl/nieuws/2003914…
2/14
AMSTERDAM - Met het stijgen van de vaccinatiegraad tegen Covid-19 neemt ook het aantal opnames van coronapatiënten op de verpleegafdeling en de ic flink af. Wie zijn dan de mensen die nog 104 ic-bedden en 102 ’gewone’ bedden bezet houden in de ziekenhuizen door het ...
3/14
coronavirus? Welke leeftijdsgroep belandt nu nog het meest in het ziekenhuis?
Uit de jongste cijfers van het RIVM en de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) komt naar voren dat het nog altijd de ouderen tussen de 80 en 89 zijn die met corona worden opgenomen,
Read 15 tweets
8 Jul
1/7

Draadje met websites/media met onafhankelijke berichtgeving. Zij hebben bijna allemaal een donatiemogelijkheid, want:

"voor niets gaat de zon op"

Voor onafhankelijke informatie over o.a. de vaccins:
neuroloog en schrijver Jan Bonte:

@hommel_b

janbhommel.com
2/7
De buitenparlementaire onderzoekscommissie v.w.b. de coronamaatregelen

@bpoc2020

bpoc2020.nl
Read 7 tweets
7 Jul
1/5 Citaat uit interview:

Nog voordat de zomer voorbij is, zou het coronavirus dus weer kunnen terugkeren, en zou het aantal besmettingen, opnames en sterfgevallen weer kunnen gaan stijgen.

overnu.nl/anatomie-van-e…
2/5
“Ik ben een wetenschapper, geen profeet”, zegt hij. Maar op basis van wetenschappelijke inzichten en theorieën durft hij wel enkele voorspellingen te maken.

Die nieuwe virusvarianten zullen aanvankelijk vooral huishouden onder het krimpende segment van de bevolking dat...
3/5 ... zich niet heeft laten vaccineren. Deze groep zal besmet kunnen worden door zowel gevaccineerden als niet niet-gevaccineerden. Omdat het aantal gevaccineerden groter zal zijn dan het aantal niet-gevaccineerden, zullen gevaccineerden echter de belangrijkste ...
Read 5 tweets
6 Jul
1/6
Aansprakelijkheidsstelling scholen
RT s.v.p.
Wij horen steeds weer van ouders dat het enorm moeilijk is om het gesprek met de school aan te gaan over de zorgen en bezwaren die er zijn rondom de Coronamaatregelen op school.

Scholen reageren niet of verschuilen zich achter ... Image
2/6 ... de opgelegde regels van de overheid.
In de eerste uitspraak van de rechter aangaande ons kortgeding tegen de Staat, staat duidelijk vermeld dat de scholen en haar bestuurders zelf verantwoordelijk zijn voor de uitvoer van het beleid. De Staat als zodanig is volgens de...
3/6 ...uitspraak, niet aansprakelijk voor eventuele, door kinderen opgelopen, schade als gevolg van de uitvoer van de maatregelen.

Om deze redenen hebben wij een (door onze juristen opgestelde) aansprakelijkheidsbrief naar alle scholen binnen het primair en voortgezet ...
Read 6 tweets
3 Jul
1/16
Het Emergency Committee van de World Health Organisation (WHO), waarvan Marion Koopmans deel
uitmaakt als vaste adviseur, boog zich op 22 en 23 januari 2020 over de vraag of de uitbraak van het
coronavirus tot een zgn. Public Health Emergency of

bpoc2020.nl/pdf/Tjerk%20de…
2/16
International Concern (PHEIC) moet worden
verklaard, wat op 30 januari 2020 gebeurt: ‘corona’ wordt tot PHEIC gebombardeerd, wat de aanloop
is naar het op 11 maart 2020 uitroepen van een pandemie door de directeur van de WHO, Tedros
Adhanom.
3/16
Op 23 januari 2020 verscheen op Eurosurveillance het onder zeer verdachte omstandigheden (binnen
2 dagen na aanlevering en peer-reviewing), inmiddels hevig onder vuur liggende artikel “Detection of
2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR“.
Read 16 tweets
3 Jul
1/4 Deze column beschrijft goed hoe ik me voel tussen andere kerkgangers.

Ik draag hem op aan de PKN, @PKNnl de grootste koepel van kerkgenootschappen en aan hun scriba, @ReneDeReuver .

Ik voel mij niet thuis meer in zo'n 'gemeenschap'.

levenmetgodendebijbel.nl/iemand-moet-he…
2/4
Vandaag ontving ik deze mail van onze kerk:

Corona
De versoepeling van de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid van 26 juni, en de adviezen van de PKN gaan wij geleidelijk invoeren. Voor nu betekent dat, dat een mondkapje niet langer nodig is. Op grond van de ...
3/4 ... algemene richtlijnen houden we binnen en buiten 1,5 meter afstand. Uiteraard komen we niet naar de kerk bij verkoudheidsklachten en/of koorts. Met ingang van 4 juli kunnen we met 50 personen vanaf 13 jaar de vieringen bijwonen.
Read 4 tweets
2 Jul
1/25
Het interview met Mattias Desmet, hoogleraar klinische psychologie in Gent, van 27 juni 2021 is zo'n pareltje, dat ik er een draadje aan wijd.

Met highlights voor mij en ik hoop ook anderen.

#VanAngstNaarVertrouwen
#Totalitarisme

overnu.nl/mattias-desmet…
2/25
Vraag: In eerdere tussenkomsten verdedigde u de theorie dat angst onder bepaalde omstandigheden tot massavorming kan leiden. In hoeverre leidt de coronacrisis, en de angst die ermee gepaard gaat, tot massavorming?
Antwoord: Sta me toe een nuancering aan te brengen, want ik
3/25
heb het gevoel dat men mij hierover niet altijd goed begrepen heeft. Wat ik gezegd heb, is dat het coronavirus het angstlandschap, dat reeds bestond, hertekende. Er was dus voor de corona-uitbraak al veel angst en onbehagen in de samenleving aanwezig.
Read 25 tweets
30 Jun
1/23
Daar is @leondewinter weer, nu met een column over het pleidooi van Sigrid Kaag in de Volkskrant.

Ik heb hem in een draadje gezet.

telegraaf.nl/watuzegt/96801… Image
2/23 In een opiniestuk dinsdag in de Volkskrant waarschuwt Sigrid Kaag voor ophitsende politieke retoriek. Daarin toonde Marcel van Dam, voormalig PvdA-minister en jarenlang voorzitter van de VARA, zich op 15 februari 1997 een meester:
3/23
in een TV-confrontatie noemde hij Pim Fortuyn „een buitengewoon minderwaardig mens.” Vanaf dat moment was Fortuyn het doelwit van haat. Ondanks dat ophitsen bleef Van Dam een gevierd lid van het establishment.
Read 23 tweets
16 Jun
1/31
Dit is een belangrijk draadje -van oktober 2020- voor wie door de bomen het bos niet meer ziet.
#Wuhan #RIVM #OMT #coronacrisis
Het is van Alina Chan, onderzoekster op Harvard met ruggengraat.

Ik heb het vertaald.

2/31 Sinds de uitbraak eind 2019 voltrekken de gebeurtenissen zich zo snel, dat het moeilijk is om bij te houden wat er is gebeurd en in welke volgorde.

Ik gebruik visualisaties om belangrijke gebeurtenissen te volgen m.b.t. de zoektocht naar de dierlijke gastheer van SARS-2.
3/31
Zelfs vandaag hoor ik nog mensen zeggen dat SARS-CoV-2 afkomstig is van schubdieren op een markt in Wuhan. Ik hoop dat deze analyse zal helpen om dingen op te helderen over belangrijke vroege gebeurtenissen en belangrijke publicaties over de oorsprong van het virus
Read 25 tweets
14 Jun
1/7 Bizar dat dit niet op de voorpagina's van de kranten staat.

WASHINGTON, DC 10 juni 2021- De Amerikaanse senator Marsha Blackburn (R-Tenn.) leidde haar collega's op een persconferentie om te bespreken hoe Big Tech de oorsprong van COVID-19 censureerde. blackburn.senate.gov/2021/6/blackbu…
2/7 Senator Blackburn werd vergezeld door senatoren Roger Marshall (R-Kan.), Mike Braun (R-Ind.), Ron Johnson (R-Wisc.) en Roger Wicker (R-Miss.).

BIG TECH KAN NIET ONGECONTROLEERD z'n gang gaan.

“We weten dat Facebook onlangs terugkwam op hun beslissing om alle informatie ...
3/7 ...te verwijderen die beweerde dat het virus afkomstig was uit het laboratorium in Wuhan. YouTube had eerder aangekondigd dat het alle inhoud zou verbieden die in tegenspraak was met de door Peking geleide en door China gefinancierde Wereldgezondheidsorganisatie. YouTube ...
Read 7 tweets
10 Jun
1/4 Citaat:
De maatregelen aangaande COVID-19 in Amerika hebben een onherstelbare klap toegebracht aan de geloofwaardigheid van de heersende klasse van Amerika en het impliciete beroep van de heersende klasse op haar gezag als een kliek ...

newsweek.com/covid-19-has-f…
2/4 ...van hoogopgeleide en capabele experts. Geen enkele persoon is hier een beter voorbeeld van dan Dr. Anthony Fauci , die tijdens de pandemie de status van beroemdheid heeft verworven als de toonaangevende immunoloog van het land en vooruitziende woordvoerder van onze...
3/4 ... openbare maatregelen. Zoals Steve Deace en Todd Erzen beschrijven in hun nieuwe boek Faucian Bargain: The Most Powerful and Dangerous Bureaucrat in American History , heeft Fauci zichzelf tijdens de pandemie herhaaldelijk tegengesproken, ...
Read 4 tweets
10 Jun
1/5
Na twee gastblogs van @hommel_b gelezen te hebben vind ik het tijd voor een draadje over de

#RIVM #CoronaGedragsUnit.

In alle stilte wordt hier gewerkt aan de vraag:

'hoe zorgen we als overheid dat de mensen zich goed aan de maatregelen houden?'

rivm.nl/gedragsonderzo…
2/5
Angst is handig als je het gedrag van een grote groep mensen wilt wilt beheersen.
In de RIVM Corona Gedrags Unit zitten dan ook veel gedragswetenschappers.
Er zijn verschillende soorten angst die ingezet kunnen worden:
3/5
* Angst voor het virus zelf. Daarvoor worden experts zoals Ab Osterhaus en Marion Koopmans ingezet: Ab was bijvoorbeeld tientallen keren bij Op1 te zien.
* Angst voor boetes. Daarvoor hebben we BOA's, maar ook worden mensen aangespoord elkaar aan te spreken op gedrag.
Read 5 tweets
10 Jun
1/24
Weer zo'n goede column van @leondewinter over Wuhan, Gain of Functie-onderzoek en ook over de rol van de media en onze #MarionKoopmans in de mondiale coronacrisis in de @telegraaf .

Ik zet hem in een draadje neer:

telegraaf.nl/watuzegt/19098…
2/24 Het medische tijdschrift The Lancet publiceerde op 18 februari 2020 ’een verklaring voor steun aan de wetenschappers, volksgezondheidprofessionals en medische professionals in China die Covid-19 bestrijden’. Daarin lezen we: ’Het snelle, open en transparante delen van data
3/24 van deze uitbraak wordt nu bedreigd door geruchten en desinformatie over de oorsprong. Wij zijn eensgezind in het veroordelen van samenzweringstheorieën die suggereren dat Covid-19 geen natuurlijke oorsprong heeft.’
Read 24 tweets
8 Jun
1/13 Dr. Martin Kulldorff, hoogleraar geneeskunde aan de Harvard Universiteit zette in 12 punten uitéén waar gezondheidszorg om gaat.

cc voorzitter KNMG @reneheman cc VWS @hugodejonge

Ik heb de 12 punten vertaald omdat ik ze zo belangrijk vind:

aier.org/article/twelve…
2/13 dr. Martin Kulldorff, hoogleraar geneeskunde Harvard:

1. Volksgezondheid gaat over alle gezondheidsresultaten, niet alleen één enkele ziekte, zoals Covid-19.
Het is belangrijk om ook rekening te houden met de schade door de maatregelen op het gebied van de volksgezondheid.
3/13 dr. Martin Kulldorff, hoogleraar geneeskunde Harvard:

2. Volksgezondheid gaat over de lange termijn in plaats van de korte termijn.
Covid-lockdowns in de lente hebben de pandemie eenvoudig uitgesteld tot de herfst. (Het artikel is van december 2020)
Read 13 tweets
5 Jun
1/7 Ik krijg veel vragen van jonge mensen of ze het vaccin moeten nemen. Ze voelen zich onder druk gezet. Als je gezond bent, je hebt geen aandoeningen en je hebt een gezond gewicht, dan loop je onder de 70 jaar nauwelijks kans om erg ziek te worden door het coronavirus.
2/7 De afweging om een vaccin te nemen moet vervolgens VRIJWILLIG zijn, zonder druk van buitenaf. Of je het vaccin neemt is PRIVÉ!

Dan de vaccins.
In de samenvatting van dit onderzoek staat het duidelijk:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33877041/
3/7 Samenvatting:

"Er is een jaar verstreken sinds een team van Chinese wetenschappers het eerste geval van COVID-19 meldde in Wuhan, China op 8 januari 2020, na het sequencen van het eerste virale genetische materiaal...
Read 7 tweets
4 Jun
1/4 "Overweldigende druk vanuit regeringen en het publiek heeft sociale-mediaplatforms gedwongen om ongekende actie te ondernemen tegen wat gebruikers online delen tijdens de pandemie. Maar wie factcheckt de 'factcheckers'?"

bmj.com/content/373/bm…
2/4 Het afgelopen jaar heb ik veel last gehad van deze 'factcheckers'. Ook viel me op dat relevante zaken gecensureerd werden van youtube, twitter, Facebook e.d.
De factcheckers stelden zich vaak aanmatigend en vijandig op in het publieke debat.
3/4 Ik denk dat deze factcheckers het vertrouwen in de wetenschap hebben beschadigd. Maar ze hebben ook het vertrouwen in de journalistiek beschadigd. En tenslotte hebben ze bijgedragen aan een angst-cultuur. Velen durven hun mening niet meer te geven.
Read 4 tweets
2 Jun
Heel goede column in de Telegraaf. Journalisten hebben het er massaal bij laten zitten. Met als gevolg dat mensen hun vertrouwen in de media zijn verloren.

Een draadje met delen uit deze column:

telegraaf.nl/watuzegt/13819…
De onthullingen van de Wall Street Journal over zieke laboratoriummedewerkers in Wuhan - die al in november 2019 met Covid-19-verschijnselen in een ziekenhuis waren opgenomen - dwingen de Amerikaanse president Biden tot nieuw onderzoek naar de oorsprong van de coronapandemie.
De waarschijnlijkheid groeit dat het virus door de Chinezen zelf is gemaakt. De gretigheid waarmee prestigieuze nieuwsmedia deze mogelijkheid altijd ter zijde hebben geschoven is de zoveelste blamage voor de journalistiek.
Read 12 tweets
2 Jun
1/6 Een vriendelijke herinnering van wetenschapper dr. Simon Goddek dat een echt dodelijke pandemie geen 24/7 PR-campagne vereist.
2/6 Ik ben nu 24 jaar arts. En wat ik afgelopen anderhalf jaar heb gezien is nauwelijks te geloven. Het frame dat we een pandemie met een killervirus hebben moet koste wat het kost overeind blijven.
3/6 Ik ben geen virus-ontkenner. In mijn beleving lag de piek van Covid-19 in februari 2020. Ik deed toen nog normaal spreekuur en heb dus onbeschermd vele mensen gediagnosticeerd met een 'bovenste luchtweginfectie'. Ik had nog geen beschermende kleding,
Read 6 tweets
31 May
1/4 Mensen vragen mij of ik het niet met @willem_engel eens durf te zijn vanwege angst. Ik heb al vroeg in mijn leven besloten dat ik mijn leven niet door angst wil laten leiden. Waarom ik op twitter ben gegaan, @hommel_b , is vanwege ongerustheid over een verdwenen dialoog ...
2/4 ... doordat er veel vijandigheid in de samenleving is gekomen. Ten diepste komt die voort uit angst. Regering en media hebben door hun oneerlijke berichtgeving, censuur en propaganda gezorgd dat grote groepen mensen bang zijn geworden te zeggen wat zij denken. Dat is funest..
3/4 voor een open debat. Ik geloof dat de waarheid zal overwinnen, eenvoudigweg omdat zij echt waar is. Onafhankelijk van media, regering of wat wij voelen of denken. Ik heb ook de waarheid niet in pacht. Ik geloof in vriendschap en verbinding tussen mensen. Tegen de splijting...
Read 4 tweets