Els van Veen Profile picture
huisarts, GP, RT≠like. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. (artseneed)
Janine Born Profile picture Man-D Profile picture 2 added to My Authors
Jun 13 6 tweets 2 min read
Er is geen enkel IC bed bij gekomen sinds begin 2020. Wel kan minister Kuipers, als het nodig is, razendsnel opschalen om zodoende prikken te zetten 👇
Een draadje over wat in mijn ogen gezondheidszorg is.
1/6
telegraaf.nl/nieuws/1300688… Een huisarts is er voor álle patiënten, laagdrempelig en toegankelijk. Dus niet voor alleen mensen met Covid-19. Of alleen voor gevaccineerden. En voor een goede diagnose heeft een huisarts een anamnese en lichamelijk onderzoek nodig, dus geen PCRtest via een GGD teststraat. 2/6
Apr 21 7 tweets 4 min read
Draadje over het ministerie van VWS en de Inspectie vanuit mijn perspectief als huisarts.
1/7
@PvanHouwelingen @FleurAgemaPVV @VegtDoor @waukema @CeesCees72 @danvandertuin @medischcontact @wierdduk @mauricedehond Zoals we weten brak twee jaar geleden de pandemie uit. Ik had vertrouwen in het ministerie van VWS, dat zij in het belang van de bevolking zou handelen. Ik gaf mijn mening op een respectvolle manier en in 2020 werkte ik mee aan dit interview. 2/7
medischcontact.nl/nieuws/laatste…
Feb 16 8 tweets 2 min read
1/ 8
'Er is de afgelopen twee jaar te veel gebeurd om nu opgelucht adem te halen. Duizenden ouderen zijn onder de meest erbarmelijke omstandigheden in zorginstellingen gestorven, en niemand is daarvoor verantwoordelijk.' column @leondewinter
telegraaf.nl/watuzegt/32011… 2/8 'Ook is niemand verantwoordelijk voor de vreemde oversterfte in de laatste maanden van 2021. En ook is niemand verantwoordelijk voor de bijverschijnselen van de vaccins, die in uniek korte tijd zijn ontwikkeld en aan de wereldbevolking werden opgedrongen.'
Feb 8 8 tweets 4 min read
1/8
Het initiatief van Wierd Duk ontroert mij. Een draadje.
@wierdduk

Vanaf het begin van de coronacrisis had ik vragen. Ik stelde ze (toen nog onbevangen) op het forum van @medischcontact

telegraaf.nl/watuzegt/94877… 2/8
De teneur was meteen al 'spoel je mond' als je opperde dat het ziektebeeld Sars-Cov-2 wel heel veel leek op griep (Influenza). Er waren meteen taboes en dogma's.
Ik werd er een tijd kopschuw van. Maar ook boos.
Jan 30 6 tweets 3 min read
1/6 Op 26 januari startte het Oostenrijkse Grondwettelijk Hof (VfGH) een herzieningsprocedure voor de verordening en stuurde een reeks vragen naar de Oostenrijkse minister van Volksgezondheid. Vragen die tot nu toe absoluut taboe waren.

#Oostenrijk
reitschuster.de/post/game-over… 2/6
In detail wil het Grondwettelijk Hof weten of de ziekenhuisopname- en sterftecijfers alle besmette personen omvatten. De oude 'aan' of 'met' Covid vraag.
@BartMaes16 @annstrikje @rblommestijn @the_stinging @VegtDoor @waukema
Dec 27, 2021 11 tweets 8 min read
1/11 Een draadje over tweets zoals onderstaand👇

Ik was een gewone huisarts tot Corona.
Hield van schrijven en de luwte, gaf soms een inhoudelijke reactie op Medisch Contact.
Voelde me veilig in de medische wereld.
@KNMG @medischcontact

2/11
Ik dacht in maart 2020 dat we bezig waren een pandemie te bestrijden. Ik verbaasde me in juni 2020 toen VWS GGD-teststraten ging inrichten.
Tot die tijd stelde de arts een indicatie voor een PCRtest.
Testen was bijna nooit nodig voor een diagnose.
@KNMG @medischcontact
Dec 9, 2021 7 tweets 3 min read
1/7 Geachte heer Paas @StefanPaas ,
Het klopt dat ik arts ben, in 1997 legde ik de artseneed af. Het coronavirus is geen killervirus. In oktober 2020 schatte gerenommeerd wetenschapper John Ioannides de IFR op 0,23%.

2/7 En later werd deze schatting naar beneden bijgesteld, 0,15%, in de media is daar geen aandacht voor👇

medrxiv.org/content/10.110…
Dec 8, 2021 9 tweets 2 min read
1/9 Draadje met citaten uit onderstaande column.

"Ligt het aan mij dat ik veel van wat de media berichten over „omstreden” onderwerpen niet meer op het eerste gezicht vertrouw?"

telegraaf.nl/watuzegt/38510… 2/9 "Je zou verwachten dat radio- en televisieprogramma’s – met nieuws, discussie en commentaar –
hun blazoen zouden willen zuiveren, maar dat doen ze niet. Ze hebben de fundamentele opdracht om feit van opinie te scheiden jarenlang vervuild, en dat doen ze nog steeds."
Nov 23, 2021 5 tweets 3 min read
1/5 Tot Corona was ik een gewone, kritisch aangelegde, huisarts. Ik voelde mij veilig binnen de medische wereld.

Vanaf Corona veranderde dat. In maart 2020 werd vanuit de @knmg opgeroepen om geen kritiek te hebben op de minister van VWS, het RIVM en de GGD-en. 2/5 Vanaf toen werden kritiek of vragen vaak bejegend met vijandigheid op het forum van @medischcontact. In juli 2020 vernam ik dat er artsen een brandbrief hadden geschreven over hun zorgen:
medischcontact.nl/nieuws/laatste…
Oct 24, 2021 9 tweets 3 min read
1/9 Deze vraag gaat rond. Hoe kwam het dat begin 2020 'Influenza' of 'griep' verdween?
Ik heb als huisarts wel een idee. NB Ik spreek op persoonlijke titel.

#PandemieVanDeOngevaccineerden
#OMT

2/9 Tot Corona stelden we de diagnose 'griep' Influenza op basis van het 'klinisch beeld', anamnese en lichamelijk onderzoek. Bleven de patiënten thuis, dan lieten we geen PCR test doen, gebeurde wel bij opname in het ziekenhuis. We kenden mensen. Wisten van onderliggend lijden.
Oct 23, 2021 9 tweets 3 min read
1/9 Ik vind het interview met Hans Teeuwen zo goed dat ik er een klein draadje met zijn citaten van heb gemaakt. Het is ongelooflijk hoe zo'n inbreuk op onze grondrechten geaccepteerd wordt.
#VaccinatiePlicht
#QRcode
#woke
telegraaf.nl/nieuws/3728176… 2/9 „Nee, onder deze omstandigheden wil ik niet spelen. Ik snap ook niet dat niet meer mensen aan de bel trekken. We hebben het over misschien wel de meest ingrijpende maatregel uit de pandemie: de overheid bepaalt of jij naar een café, de bioscoop of het theater mag."
Sep 8, 2021 11 tweets 3 min read
"De hoogleraren werden weggehoond. Er ontstond een monsterbond tussen overheden, internationale organisaties als de World Health Organization en een groot deel van de media." Een draadje 1/11.

#VaccinatiePlicht
#RIVM

telegraaf.nl/watuzegt/37628… 2/11 "Het meest bizarre verschijnsel was misschien wel de onderdrukking van berichten over bestaande medicijnen die in een vroeg stadium, zo beweerden onderzoekers, het virus konden neutraliseren."