Profile picture
Jaume Sastre @vagadefam
, 15 tweets, 3 min read Read on Twitter
1 O. Junqueras no només ha decapitat Alfred Bosch sinó que ha fet pols les primàries d'ERC- Barcelona imposant E. Maragall. La cara descomposta ahir de Bosch parlava per ella mateixa. E. Maragall és un polític imposat a dit per gestionar la rendició i la derrota.
2 El colonialisme espanyol ha pres la mida a gran part de la nostra classe política i aplicant una repressió selectiva i intel.ligent amb allò de "pega a 1 i n'escalives 21" ha aconseguit paralitzar-los amb la por. Fixem-nos: amb l'empresonament de Junqueras, Forn, Romeva...
3 ... aquests polítics han passat de dir "Espanya no té prou presons per ficar-hi tots als independentistes" a dir que un cop empresonat O. Junqueras ja "no necessitam més màrtirs".

Aquestes paraules, que són una declaració de rendició, són d'EMaragall:

…-diaridegirona-cat.cdn.ampproject.org/v/s/amp.diarid…
4 Vos imaginau W. Churchill en plena batalla d'Anglaterra (1940) dient al seu poble: "no necessitam més màrtirs"? Vos imaginau Ghandi, després de la matança d'Amritsar (13 d'abril de 1919) en què l'exèrcit britànic va matar 379 sikhs indefensos dient: "no volem més màrtirs"?
5 Sé que això que dic no agradarà a molts amics que tenc a ERC però és el que pens. El problema no són els Tardà, Rufián, Aragonès, Torrent... sinó que és O. Junqueras. El problema és que molta gent que el visita a la presó no li diu el que pensa sinó el que ell vol sentir.
6 La política i l'estratègia de rendició que representa el "no volem més màrtirs" ens ha duit a la situació absurda i perillosa que els presos siguin dins presons catalanes controlades pel govern Torra i que la pròpia mesa del Parlament pugui cessar diputats independentistes.
7 I això no és el pitjor. El pitjor de la política de rendició del "no volem més màrtirs" és que, a més de dividir-nos, frustra i desconcerta part de la gent amb el greu perill que pot acabar caient en les provocacions d'Espanya i trencant la no-violència del nostre moviment.
8 L'alternativa a l'estratègia de rendició impulsada per Oriol Junqueras del "no volem més màrtirs" és fer el contrari: "per la independència de Catalunya, tots els màrtirs que facin falta".

Això és, desafiar la justícia colonial i votar de tal manera al Parlament que ...
9 ... que el govern espanyol de Pedro Sánchez es vegi obligat, com a resultat d'una votació democrática, a fer detenir o a obligar a l'exili tot el govern, el president i la mesa del Parlament i la majoria absoluta de diputats. I així, una i altra vegada fins a la victòria.
10 Podem fer totes les voltes i més voltes que vulguem. Tanmateix, qui vol peix, s'ha de banyar el cul! Fora d'això, és perdre el temps i regalar la iniciativa a l'enemic

L'obligació d'un polític és escoltar la seva gent, prendre decisions i assumir-ne les conseqüències.
11 La militància d'ERC va desautoritzar O. Junqueras quan va decidir abandonar la unilateralitat i optar per gestionar la derrota amb el "no volem més màrtirs". Un fracàs anunciat que ell mateix ha reconegut dient que la sentència ja està escrita i que serà duríssima. Aleshores..
12... quina és la seva proposta? Resignar-se i dir que ja en tornarem a parlar d'aquí 20 o 30 anys? Aquest és el missatge que es mereixen els patriotes de més de 50 anys a qui la policia espanyola i la guàrdia civil van apallisar complint les ordres de Felipe VI dia 1-O?
13 És necessari i urgent abandonar l'estratègia del "no volem més màrtirs" i retornar al "no hi ha prou presons a Espanya per ficar-hi tot un poble decidit a trencar les cadenes del colonialisme", perquè només amb la victòria podrem alliberar els presos i recuperar els exiliats.
14 Tenim més poder del que ens pensam i som més a prop de la victòria del que alguns dels nostres polítics afirmen.

Quan Borrell confessa, compungit i desolat, en un fòrum a Nova York:
"Tratar de evitar el referéndum usando la Policía fue un error, una misión imposible"...
15 ... ens està marcant el camí a seguir i ens està dient que haver d'ordenar a la seva policia assaltar un parlament pel fet que s'ha produït una votació, això els destrossa; i jo no en parlem si una multitud disposada a immolar-se defensa el parlament d'una forma pacífica.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Jaume Sastre
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!