Oy verme ve ait hissetme davranışlarını asla küçümsemeden ve olaylara bakış açımızdaki sebep/sonuç ilişkisini en üstte tutarak bazı fikirlerimi paylaşmak istiyorum;
Daha doğrusu artan bu “görünürlüğün” doğal olmadığı kanısındayım.
reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/sites/default/…
1. FB, Twitter, WhatsApp vb mecraları her açtığınızda komşusuna tecavüz eden adam, trafikte balta sallayan şoför, iflas eden eden işadamı, yalan söyleyen siyasetçi, ülkeyi terkeden yatırımcı, öğrencisini döven öğretmen haberlerini “daha çok” mu görüyorsunuz?
Bahsetmek istediğim, kötülüğün/umutsuzluğun “görünürlüğünün” artması/arttırılması.
Cambridge Analytica Skandalını duymuşsunuzdur. Skandala ismini veren şirketin dünya çapında 200’den fazla seçimde ve şirket danışmanlıklarında neler yaptığını öğrendik. Konuyla ilgili çok ciddi tartışmalar/süreçler devam ediyor, özellikle ABD ve İngiltere’de.
link.medium.com/4CGyA8WxOX
link.medium.com/1sH0LgYxOX
“Her gün kullandığımız sosyal medya platformları aracılığıyla vatandaşların kötü niyetli ve insafsızsa dezenformasyona maruz bırakılmaları ve tanımlanamayan kaynaklardan gelen karanlık reklamlar yüzünden demokrasimiz risk altında..”
- Bugün iktidarın aleyhine gözüken bu durum yarın muhalefetin başına iş açabilir ve “istemediği” şekilde görünmesine (görünmemesine) yol açabilir.
- İlk cümleme sadık kalarak; seçimler, ve ülkemizin geçtiği durumlardan bağımsız olarak düşünüyorum.
“Doğal değil bu durum”
İngiltere’nin Brexit sürecinde yaşananlarla ilgili bir gazetecinin çarpıcı gözlemleri için buyrun. (TR altyazı mevcut)
ted.com/talks/carole_c…