My Authors
Read all threads
سلطان قابوس فرمانروایی نمونه بود. خوی بزرگی و بزرگزادگی داشت و حق نان و نمک می شناخت. برای کمکی که شاه و ارتش ایران به او کردند، همیشه خود را وامدار ایران دانست و دوستدار ایران بود، صرف نظر از آنکه چه کسی بر ایران حکومت کند. (۱/۱۸)
با اینکه خودم از تلویزیون دیدم که هاشمی رفسنجانی سلطان قابوس را در خطبه های نمازجمعه به ریشخند گرفت و سالها او را هم مانند دیگر حکام عرب دشنام می دادند، هیچگاه با ایران دشمنی نکرد و هر جا که لازم شد، از دوستی کم نگذاشت. (۲/۱۸)
در عمان، پس از چهل و چند سال، هنوز سنگرهای ارتشیهای ایران و برخی وسائل شخصی شان را که در آنها مانده، حفظ کرده و به مهمانان خارجی نشان می دهند.
سلطان قابوس به جای پدری فوق العاده بنیادگرا نشست که با هر گونه مظاهر تمدن جدید مخالف بود. در زمان فرمانروایی او یعنی تا ... (۳/۱۸)
کمتر از پنجاه سال پیش، در عمان کفش پوشیدن و عینک زدن ممنوع بود و کسی حق نداشت ماشین سوار شود. چنین سیاستهایی ملت را به عصیان درآورده و به قیامی دامن زده بود که پایگاهش در یمن جنوبی بود و دولتهای قدرتمند عربی در مصر و عراق و دیگر کشورهایی که حکومتهای مشابه اینها داشتند ... (۴/۱۸)
به آن کمک می رساندند. عربستان سعودی ارتش به درد بخوری نداشت که بخواهد کمکی کند و دولتچه های حاشیه خلیج فارس هم تازه در حال شکلگیری بودند. تخت متزلزل و در حال سقوط سلطان قابوس را شاه نجات داد و برایش مستحکم کرد. سلطان قابوس با اینکه قیام جنوب را سرکوب کرد ... (۵/۱۸)
برخی رهبران قیام را به همکاری در حکومتش فراخواند. مهمترینشان یوسف بن علوی است که با اینکه عنوانش وزیر امورخارجه است اما همیشه دست راست سلطان و شخص دوم مملکت بوده. من بیست سال پیش به عمان رفتم و نمی دانم در این سالها چقدر تغییر کرده. پیش از عمان ... (۶/۱۸)
دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس را هم دیده بودم اما این کشور برایم کاملا متفاوت بود. دوبی و ابوظبی و شارجه و منامه و دوحه و کویت از نظر من مزخرفترین و بی هویت ترین شهرهای جهان بودند. یک بار که یک ماه و اندی برای کار در دوبی ماندم، برای خلاصی از این شهر کسل کننده که ... (۷/۱۸)
نه شهر عربی است و نه غربی و نه جای قابل دیدنی دارد، روزشماری می کردم. بقیه شهرهای حاشیه خلیج فارس که صد بار کسل کننده تر از دوبی اند. اما مسقط برایم جای متفاوتی بود. معماری سنتی شان را که چاشنی هندی هم دارد، حفظ کرده بودند، مردها همه لباس سنتی تنشان بود که ... (۸/۱۸)
با بقیه حاشیه خلیج فارس متفاوت است و باز هم متفاوت با بقیه حاشیه خلیج فارس، جمعیت عمان به جای اینکه یک چهارم بومی باشد و سه چهارم خارجی، یک چهارم خارجی بود و سه چهارم بومی.
کشوری بود با جمعیتی کم و درآمدی سرشار که هیچ نشانی از فقر و نداری در آن دیده نمی شد. (۹/۱۸)
پیروان چهار مذهب اباضی و شافعی و حنفی (بلوچها) و شیعه کنار هم زندگی می کردند بی آنکه کمترین مشکلی با یکدیگر داشته باشند. از آن پس هم نشنیده ام که عمان بر خلاف دیگر کشورهای منطقه، مسئله شیعه و سنی داشته باشد. شیعیان طبقه ثروتمند کشور بودند چون ... (۱۰/۱۸)
بازرگانی این کشور از دیرباز در دست شیعیان بوده که تبارشان یا از هند است یا ایران (این دو گونه تبار در چهره و نام خانوادگی شیعیان عمانی بوضوح عیان بود). بلوچها هم که طبقه پایین جامعه حساب می شدند، در استانداردهای ایران ثروتمند به شمار می روند. (۱۱/۱۸)
(اینها که بر شمردم جمعیت بومی کشور است).
سلطان قابوس با سیاست بی طرفی اش، کشوری آرام و امن و بی مشکل ساخته بود. در تمام سالهای خبرنگاری ام هیچگاه خبر مهمی از این کشور ندیده ام، هیچوقت هم نشنیده ام که فلان عضو داعش یا القاعده، عمانی باشد یا ... (۱۲/۱۸)
یک عمانی در جایی بمبی گذاشته یا خودش را ترکانده باشد.
مسئولانش هم اسکورت و محافظ نداشتند. ما نشستی با یکی از وزیران داشتیم که پس از آنکه به پایان رسید، وقتی داشتم در حیاط هتل قدم می زدم دیدم آن وزیر تک و تنها ماشینش را سوار شد و رفت، بی هیچ همراه و محافظی. (۱۳/۱۸)
یک بار هم به نماز جمعه رفتیم و در صف اول ایستادیم، در حالی که چند وزیر و مقام عالی رتبه مملکتی هم در همان صف بودند. نه کسی ما را در ورود به مسجد بازرسی کرد و نه پلیس و محافظی دیدیم.
همکار روزنامه نگاری مرا به خانه اش دعوت کرد. روزنامه نگاری کاملا عادی بود که ... (۱۴/۱۸)
رده و موقعیتش در عمان پایینتر از رده و موقعیت من در ایران بود، اما خانه ویلایی درندشتی داشت با دو خودرو گرانقیمت و قایق تفریحی و دو خدمتکار.
من سلطان قابوس را از نزدیک هم دیده ام. در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس، هنگامی که سران در وسط تالار گرداگرد نشسته بودند تا... (۱۵/۱۸)
... جلسه رسمی را آغاز کنند، من و خانم مژگان توسلی که خبرنگار ایران نیوز بود از جایگاه خبرنگاران پا شدیم و دو تایی رفتیم کنار همان میز گرد وسط سراغ سلطان قابوس که با او صحبت کنیم، نخواست صحبت کند و اشاره به یوسف بن علوی در پشت سرش کرد، اما روز قبلش ... (۱۶/۱۸)
مفصل با یوسف بن علوی حرف زده بودیم، بنابراین سراغ سعود الفیصل وزیر خارجه وقت عربستان سعودی رفتیم که برای گفتگو با ما از جایش برخاست و سران و مقامات شرکت کننده منتظر ماندند مصاحبه ما با او تمام شود تا جلسه را آغاز کنند. وقتی به جایگاه خبرنگاران باز می گشتیم ... (۱۷/۱۸)
همه از شگفتی مات و مبهوت بودند. تصور چنین جسارتی برایشان ناممکن بود. در آن زمان، ایران شأن و اعتباری داشت و عزت و احترامی که به ما دو ایرانی گذاشتند، بیشتر از همه خبرنگاران خارجی بود.
امیدوارم جانشین سلطان قابوس هر که باشد، دوستی عمان و ایران ادامه یابد. (۱۸/۱۸)
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Mehrdad Farahmand

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!