My Authors
Read all threads
۱.بد نیست در این وضعیت انتظار و تعلیق، نگاه اجمالی به درمانهای احتمالی عفونت #ویروس_کرونا تا الان داشته باشیم. با این توضیح که "فعلا" هیچ درمان یا روش بیولوژیکی پیشگیری قطعی و تایید شده ای برای این طاعون جدید پیدا نشده است و این امید که بزودی واکسن در دسترس عموم قرار بگیرد:
۲.دسته اول؛ ضدویروسها:
داروی Remdesivir که در ابتدا برای ابولا و بعدا برای SARS و MERS بکار رفت. در حال حاضر در محیط آزمایشگاهی (in Vitro) اثر خوبی روی عملکرد ریوی و کاهش بار ویروس در موشها نشان داده و در امریکا در برخی بیماران نتایج مثبتی داشته است.
reference.medscape.com/medline/abstra…
۳.داروی ترکیبی Lopinavir/Ritonavir که در ایران به نام Kaletra شناخته میشود، همراه با اینترفرون بتا در عفونتهای کرونایی بخصوص MERS بکار میرود. علیرغم اثر روی زیرگروههای قبلی ویروس کرونا، اثر قابل توجهی بر مرگ و میر بیماران covid19 نداشته است.
reference.medscape.com/medline/abstra…
۴.داروهای ضد ویروس دیگری که برای درمان عفونت کرونای جدید آزمایش شدند شامل Rintatolimud, Azvudine, Danoprevir, Plitidepsin و دارویFavipiravir که آخری با حواشی با نام تجاری ژاپنی Avigan از چین و ژاپن جدیدا وارد کشور شده،ولی هنوز اثر قطعی آن به اثبات نرسیده!
sciencedirect.com/science/articl…
۵.دسته دوم؛داروهای تعدیل‌کننده ایمنی:
مهمترین مکانیسم آسیب بافتی ناشی از ویروس،طوفان سایتوکینی و آزادسازی زیاد واسطه های التهابی مانند اینترلوکین ۱، ۶، ۱۲ ، ۱۸ و فاکتور التهابی TNFآلفاست. رهاسازی شدید این فاکتورها باعث اختلال اکسیژن رسانی در آلوئولها و بروز سندرم حاد تنفسی میشود.
۶.داروهای Sarilumab و Tocilizumab(Actemra) دو داروی مهارکننده اینترلوکین ۶ که اولی با ۴۰۰ مورد در امریکا و دومی با ۳۳۰ بیمار در سراسر جهان در حال نهایی کردن آزمون اثربخشی روی کووید۱۹ هستند.
gene.com/media/press-re…
۷.دو داروی کلروکین/هیدروکسی‌کلروکین، به عنوان درمان سنتی مالاریا که با اثر بر مکانیسمهای ایمنی برای بیماری های خودایمن مانند لوپوس هم بکار میرود، با آلکالینه کردن سیستم فاگوسیتی اثرات ضدویروسی هم نشان داده و برای کنترل عوارض حاد کووید۱۹ بکار میرود.
medrxiv.org/content/10.110…
۸.هیدروکسی کلروکین به همراه آزیترومایسین که اولین بار در فرانسه مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج خوبی در کاهش بار ویروس در ریه و عدم نیاز بیماران به اکسیژن داشت؛ منتها به دلیل عدم وجود گروه کنترل و کمی نمونه ها تایید نهایی نشده است.
mediterranee-infection.com/wp-content/upl…
۹.داروی Tradipitant که آنتاگونیست گیرنده اینترلوکین ۱ (عامل التهاب ریه به واسطه فرایندهای neuroinflammatory) که اکنون در فاز ۳ آزمون ODYSSEY با ۳۰۰ بیمار در امریکا در حال آزمایش است.
clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04…
۱۰.کورتیکواستروئیدها که به علت سرکوب ایمنی در عفونتهای ویروسی بکار نمیروند و کاربرد اصلی آنها در شوک سپتیک،اغلب باکتریایی، برای مهار توکسین هاست.شوک در ۵درصد موارد کووید ۱۹ بروز میکند و برخی کورتونها(متیل پردنیزولون) با دوز پایین در کاهش مرگ موثر بوده‌اند.
reference.medscape.com/medline/abstra…
۱۱.یکی دیگر از درمانهای در حال آزمایش، تعویض پلاسما یا Convalescent plasma با استفاده از پلاسمای غنی از آنتی بادی افراد بهبود یافته از کووید۱۹ برای افراد بسیار بدحال با حال وخیم است. این درمان هنوز توسط اداره دارو و غذای ایالات متحده (FDA) تایید نشده است.
۱۲.با توجه به سابقه درمانی نیتریک اکساید استنشاقی (iNO)، این درمان برای کمبود اکسیژن ریه با مکانیسم کاهش فشارخون ریوی در کووید۱۹ نیز بکار رفته است. آزمونی در فاز ۲ جهت کاهش نیاز بیماران به اکسیژن و بهبود اکسیژن رسانی ریوی بیماران بدحال در حال انجام است.
رclinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04…
۱۳.سیاهه زیادی از داروهای مبتنی بر تعدیل سیستم ایمنی وجود دارد که میشود به برخی از آنها مانند Ifenprodil, Gimsilumab, انواع ایمنوتراپی ها مانند CEL-SCI, Brilacidin و TAK-888 اشاره کرد.
۱۴.درمان دیگر مربوط به مهمترین و اصلی ترین مکانیسم آسیب ویروس کرونای جدید، یعنی اتصال به گیرنده های ACE2 و آزادسازی واسطه های شیمیایی-التهابی و نتیجتا بروز توفان سایتوکینی و نهایتا اختلال خونرسانی و تبادل گازی ریه ها و التهاب قلبی(میوکاردیت) و مرگ است.
۱۵.یکی از دسته های دارویی ضدفشار خون،مهارکننده یا آنتاگونیست ACE است که هنوز مشخص نیست آیا این داروها مثل کاپتوپریل یا لوزارتان، باعث افزایش ACE2 میشوند یا با تبدیل آن به ACE1، در درمان کووید۱۹ موثرند! دو آزمایش بالینی در امریکا مشغول تحقیق روی این هستند.
clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04…
۱۶.درمانهای دیگر هم در حال آزمون است که مستقیما فعالیت خود ویروس را هدف قرار میدهد. مثل داروی Ivermectin که اساسا به عنوان داروی ضد انگلی بکار میرفته و در مطالعه ای مشاهده شده که طی ۴۸ ساعته به میزان ۵هزار برابر باعث کاهش حجم ویروس میشود.
پایان/
doi.org/10.1016/j.anti…
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Devita

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!