My Authors
Read all threads
Dia 45: Falda i cua de xai guisades 🐑
Aquest tutorial és especial i estimat. Ahir al vespre vaig fer un fil al que em remeto perquè no sé si parlant ho sabria dir millor, però als vídeos d'avui faig un petit homenatge personal.
Espero que no se us faci llarg ni ferragós. Gràcies
El meu homenatge és petit, és des del cor, i és per les tietes i àvies i les mestresses que cantaven 🎶Él vino en un barco, de nombre extranjero... 🎶 mentre sofregien.
Només hi ha un cop a la vida que hagi sentit vergonya de dir que sóc cuinera.
De com el prestigi de cuinar s'ha atorgat als que en lloc de bata de feinejar vestien barrets ben alts.
Les enciclopèdies són elles. Sempre han estat elles.
Si volem recuperar aquest saber no hem de mirar enlaire als podis ni les tribunes altives, hem de compartir el que hem vist a casa, avaiam si hi som a temps, i si ho volem de veritat.
Disculpeu el rotllo i gràcies per ser-hi.
La falda i cues de xai guisades 🌿
La falda i les cues, porro que pot ser ceba, alls a mansalva, farigola i llorer, vi ranci, vi blanc, ametlles torrades, fetge de conill (pollastre o xai o el que tingueu, sinó sense) i a la foto m'hi falten farina, sal, pebre i bon oli.
Si heu comprat el xai sencer o mig xai, podeu demanar al pastor que us talli la falda a trossos de dos o tres dits de gruix o sinó us podeu animar a fer-ho vosaltres com al vídeo. És molt senzill.
Tenim el xai tallat a trossos, el porro a rodanxes gruixudes, els alls desgranats, i enfarinarem la carn mentre escalfem tres bons dits d'oli del bo.
Enrossirem la carn per tots cantons i en aquest mateix oli hi fregirem el fetge i, un cop cuit, l'apartarem i el guardarem per després.
Quan la carn sigui daurada hi abocarem herbes i hortalisses.
Ho remenarem i li deixarem fer xup-xup tapat. Quan sigui tot rosset un raget de vi ranci i un de vi blanc, una copeta de cada (no pas el vas sencer que veieu a la foto) i a fer xup-xup de nou a foc suau.
Jo sóc molt d'acabar els rostits i les cassoles al forn, així no se m'enganxen i es dauren de sobre. Uns quaranta minuts a 150 - 160°C haurien de ser suficients. Mentre preparem la picada.
Triturem ametlles i fetge amb un altre mig vaset de vi ranci, podeu fer servir túrmix sense patir, ho afegim al guisat, remenem, i deu minutets més de forn.
I ho hem aconseguit 🌿
No és difícil, aneu fent, i així com hem fet això amb la falda de xai, ho podeu fer amb la carn de la cuixa desossada i tallada com per estofar a daus grossos, amb el coll, amb costella de porc o amb conill.
No és el què sino el com.
Se us estima.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Maria Nicolau

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!