My Authors
Read all threads
اگر وحشت را دوست دارید، اگر از ترس در سینما ابایی ندارید، حتما فیلم‌های داریو آرجنتو را ببیند.
استاد مسلم سینمای وحشت در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ که با فزونی روزافزون این نوع فیلم‌ها از دهه ۱۹۹۰ به این سو، از سیطره او کاسته شد، اما هنوز الگوی بسیاری از فیلمسازان است و حرف اول را می‌زند.
آرجنتو سینما را بسیار خوب می‌شناخت، یک منتقد خوب، پیشرو و نکته‌سنج بود، یک سینمادوست ریزبین که کارش را با نگارش فیلمنامه برای دیگران آغاز کرد.
پدرش فیلمساز بود و مادرش عکاس.
زندگی داریو از کودکی با سینما عجین شد.
اما ملاقات و همکاری او با سرجو لئونه سر نگارش فیلمنامه "روزی روزگاری در غرب" (با دوست شفیقش برناردو برتولوچی) باعث شد که آرجنتو به حرفه فیلمسازی روی بیاورد.
آرجنتو با همون فیلم اوّل، "پرنده‌ای با بال‌های بلورین" (۱۹۷۰) توجه همه را جلب و آینده سینمای "جالو" را روشن کرد.
جالو یا زرد به ایتالیایی به فیلم‌های ترسناکی می‌گفتند که در دهه ۱۹۶۰ در ایتالیا باب شد. علّت نامگذاری این ژانر، از رنگ روی جلد کتاب‌های جنایی می‌آمد که به سبک پالپ‌فیکشن‌های آمریکایی، قصه‌ها پلیسی پر از حادثه و ترس با تعلیقی جذاب و قدری سکس به خورد خوانندگان خود می‌دادند.
برتولوچی و آرجنتو سعی داشتند کتاب فردریک براون، "فریاد می‌می؟" را بسازند اما پول کافی برای خریدن حق اقتباس کتاب را نداشتند. آرجنتو زیرکانه روح کتاب را حفظ کرد و فیلم اوّل خود را بر اساس آن ساخت. با همین فیلم، آرجنتو خود را به عنوان یک فیلمساز خوب و متفاوت جا انداخت.
همان سال‌های اول، تعداد زیادی فیلم خوب و چند شاهکار ارائه داد : "گربه نه دم"، "چهار مگس روی مخمل خاکستری"، "قرمز تیره" (شاهکار اوّلش به زعم من) "سوسپیریا" (شاهکار دومش باز به زعم من)، "ظلمت"، « اپرا" و…
سینمای وحشت همیشه وجود داشته است. لذت حبس شدن در فضای تاریک و دیدن یک فیلم ترسناک، باب‌میل خیلی‌ها بود.
کار نویی که آرجنتو کرد، و راز مدرنیته سینمای او در همین نکته است که فهمید برای ترساندن تماشاگر، باید اول در خودت کاوش کنی و ببینی از چه می‌ترسی و همان را روی پرده بیاوری.
اما فارغ از این رویکرد شخصی و مولف‌گونه، آرجنتو تخیل بالایی هم داشت، سلیقه داشت، علاقه‌اش به عکاسی و نقاشی و گرایش او به هنر باروک و ذوق موسیقیایی او (عضو گروه به نام "گابلین" بود) به او کمک کرد تا میزانسن فیلم‌هایش کارآیی دوچندانی بیابند.
او بنا را بر هول کردن تماشاگر نذاشت. ترس برایش فقط آدرنالین نبود. او واقعا آمده بود تا زهره ما را بتراکند.
آرجنتو ما را می‌ترساند چون ترسش ذهنی است. سینمای او کاوشی است در درون ترس‌ها و وحشت‌های خود او، کابوس‌های او، امیال واپس‌مانده او، فانتزی و عقده‌های اقرار‌نشدنی.
آرجنتو پدر سینمای "جالو" نیست. ماریو باوا این سبک را وارد سینما کرد، امّا آرجنتو به آن قوام داد. آنجاکه باوا همه چیز را به عینی‌ترین و عریان‌ترین نوع ممکن نشان می‌داد، آرجنتو آمد و همین ترس را ذهنی کرد. این ترس را از اعماق وجودش کند، در معرض دید گذاشت و به عمق وجود ما رسوخ داد.
با آرجنتو، سینما وارد مغز شد، کاری که همزمان دیوید کراننبرگ هم کرد. در کارهای اولیه برایان دی‌پالما هم شاهدش بودیم، و سینمای پیشروی ژاپن دهه ۱۹۶۰ هم چشم‌اندازهای جدیدی را نوید می داد.
اما با آرجنتو، ترس زیرپوستی شد و به تمام منافذ ما رسوخ می‌کرد.

هشتاد سالگیت مبارک داریو.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Keep Current with Nader TAKMIL HOMAYOUN

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!