رشته توییت در مورد سابقه مذاکرات حول #قره‌باغ
آذربایجان تاکنون حاضر به آتش‌بس در نبرد فعلی و ادامه مذاکره نشده است.این مسئله، علاوه بر حقانیت حقوقی آذربایجان در آزادسازی مناطق اشغالی و همچنین برتری نسبی نظامی‌ش،برمیگردد به سابقه بد مذاکرات با #ارمنستان؛
۱/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
مناقشه قره‌باغ ۱۹۸۸دوباره از آنجا شروع شد که ناسیونالیستهای ارمنی خواهان جدایی از آذربایجان و الحاق به ارمنستان شده و احزاب مسلح دست به کشتار و اخراج تورکهای منطقه زدند.با ادامه درگیریها،قبل از فروپاشی رسمی شوروی، ۱۹۹۱ اولین مذاکره جدی بین طرفین شکل گرفت.
۲/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
توافق ژئلزنوودسک
۲۳ سپتامبر ۱۹۹۱، با وساطت روسیه (یلتسین)وقزاقستان(نظربایف) بین آذربایجان (آیاز مطلبوف)و ارمنستان(پتروسیان)امضا شد.طبق آن قرار بود که ارامنه قره‌باغ خلع سلاح شده، پناهندگان به خانه‌هاشان برگشته، ادعای جدایی قره‌باغ پس گرفته شود و در مقابل
۳/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
خود مختاری قره‌باغ دوباره برقرار شود.
اما ۲۰ نوامبر همان سال هلیکوپتر حامل مقامات آذربایجان و چند مذاکره کننده روس و قزاق در #قره‌باغ هدف قرار گرفت و همگی کشته شدند. بدنبال آن و کارشکنی نیروهای ارمنستان در ادامه اشغال نواحی اطراف، توافق اجرا نشده و عملا به فراموشی سپرده شد.
۴/۲۱
توافق #تهران
با ادامه درگیری، مای ۱۹۹۲، با وساطت رفسنجانی، #آذربایجان (یعقوب ممدوف) و ارمنستان (پتروسیان) در تهران به توافق رسیدند. این دیدار برای ماه فوریه برنامه‌ریزی شده بود ولی اشغال #خوجالی و نسل‌کشی مردم توسط ارتش ارمنستان، مانع دیدار شده بود. نهایتا، طبق توافق
۵/۲۱
طرفین برای برقراری آتش‌بس و آغاز گفتگو برای حل مسالمت آمیز مناقشه براساس موازین حقوق بین الملل (تمامیت ارضی) به تفاهم رسیدند.
اما روز بعد از امضای سند توافق، قبل از اینکه مقامات آذربایجان به باکو برگردند، ارتش ارمنستان اینبار شهر تاریخی شوشا را اشغال و دست به جنایات جنگی زد.
۶/۲۱
در حالیکه وساطت تهران علی الظاهر برای متقاعد کردن طرفین هنوز ادامه داشت، یک هفته بعدش شهر استراتژیک لاچین هم به اشغال #ارمنستان در آمد.
بدین ترتیب، توافق تهران نیز عملا شکست خورد.
۷/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
توافق (پروتکل) بیشکک
با وساطت روسیه ، مای ۱۹۹۴، نمایندگان طرفین (نماینده حیدر علییف و پتروسیان) بعد از ساعتها جدل در بیشکک قرقیزستان به توافق میرسند که آتش ‌بس را قبول و مذاکرات جدی را برای صلح را زیر نظر گروه مینسک آغاز کنند.
آتش بس اجرا شد ولی مذاکرات
۸/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
با کارشکنی‌های ارمنستان هیچوقت به نتیجه نرسید. لذا منطقه #قره‌باغ و هفت شهر اطراف آن در اشغال مانده است. از آنطرف ارمنستان دولتی بنام جمهوری قره باغ تاسیس کرد که رسما خودش هم هرگز نتوانست به رسمیت بشناسد. آتش‌بس هم در طول این سالها بارها نقض شد. در تمام این مدت تا سال ۱۹۹۸
۹/۲۱
رئیس جمهور ارمنستان لئو پتروسیان بود که میتوان گفت که اولویت اصلیش در مقابل پایان اشغال برخی شهرهای #آذربایجان، پایان دادن به محاصره اقتصادی ارمنستان از طرف همسایگان (بجز ایران) بود. در طول این مدت همواره گفته شد که وی کنترلی بر بدنه تندرو دولتش ندارد.
۱۰/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
نهایتا در سال ۱۹۹۸، پتروسیان بخاطر اختلاف، بر چگونگی حل مسئله #قره‌باغ، با ارتش و برخی اعضای کابینه مجبور به استعفا شد و نخست وزیرش روبرت کوچاریان معروف به قصاب قره‌باغ بجای او رئیس جمهور شد.
در انتخابات سال ۱۹۹۹، ائتلافی از احزاب میانه‌‌رو و
۱۱/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
مخالف کوچاریان و طرفدار نسبی پایان اشغال و حل مسئله قره‌باغ پیروز شدند. اما در ۲۷ اکتبر همان سال، گروهی مسلح با تیراندازی در مجلس ارمنستان هشت نفر از جمله نخست وزیر، رئیس مجلس و معاونانش را کشتند. عده ای را زخمی و بقیه را گروگان گرفتند. جالب اینکه شخص
۱۲/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
کوچاریان با گروگانگیران مذاکره و با قبول عدم محاکمه آنها، آنها را راضی به آزادی گروگانها کرد. درحقیقت کل ماجرا کودتایی علیه صلح با #آذربایجان، پایان اشغال و حل مسئله‌ قره‌باغ بود.
بعداز آن مسئله تاحدود زیادی راکد ماند تا که چند سال بعد با مذاکرات پراگ دوباره آغاز شد.
۱۳/۲۱
گفتگوهای (مذاکرات) پراگ
این دور از گفتگوها بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ زیر نظر گروه مینسک انجام شد. وزرای خارجه #ارمنستان و #آذربایجان بدون هیچ پیش شرطی در آن شرکت داشتند.”بدون دستور جلسه، بدون تعهد، بی مذاکره، فقط گفتگو و بحث در مورد مسائل” متد جدید برای ملاقاتها بود. قرار بر
۱۴/۲۱
این بود که اگر طرفین به تفاهم برسند، پنج شهر از ۷ شهر اشغالی اطراف منطقه #قره‌باغ به آذربایجان برگردانده شود و نیروهای حافظ صلح بین المللی در منطقه مستقر شوند.این گفتگوها درنهایت به اصول مادرید منجر شد.طبق این اصول آذربایجان و ارمنستان قرار بود که توافق کرده و به صلح برسند.
۱۵/۲۱
اصول (صلح) مادرید
در پی گفتگوهای پراگ، نهایتا نوامبر ۲۰۰۷ ، گروه مینسک اصول پیشنهادی خود برای توافق طرفین را ارائه کرد. این اصول با گفتگوهای جدیتری بعدا در ۲۰۰۹ آپدیت شد. مهمترین اصول عبارت بودند از:
۱-برگرداندن شهرهای اشغالی اطراف قره‌باغ به آذربایجان
۱۶/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
۲- تضمین امنیت و خودمختاری منطقه قره‌باغ داخل آذربایجان
۳- ایجاد کریدوری که قره‌باغ را به خاک ارمنستان متصل میکرد.
۴-برسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ در آینده
۵- بازگشت آواره ها و ..
گرچه مقامات آذربایجان و ارمنستان روی این اصول توافق کردند اما
۱۷/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
اما در مورد زمان‌بندی خروج نیروهای ارمنی از خاک آذربایجان هیچگاه توافقی حاصل نشد. سال ۲۰۱۶ لابی ارمنی در امریکا در نامه‌ای به اوباما این اصول را غیردمکراتیک قلمداد کرده و خواهان رد آن از سوی امریکا شد. به هر حال این توافق هم عقیم ماند.
با آمدن پاشینیان
۱۸/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
با توجه به اظهارات ملایم و گرایشات غربگرایانه وی، انتظار میرفت که گشایشی در مورد روند صلح ایجاد شود.اما مدتی بعد تاکیدات وی بر ادعای ارضی بر قره‌باغ تمام امیدها را در نطفه خفه کرد.
در طول این ۲۸ سال (۱۹۹۲-۲۰۲۰)، آذربایجان به غیر از سالهای اولیه استقلال،
۱۹/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم
همواره برتری نظامی قابل توجهی نسبت به ارمنستان داشته است. با اینحال برای اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت و برپایی تمامیت ارضی خود، همواره راه مذاکره را انتخاب کرده است. علیرغم پیشنهادات دست و دلبازانه که در بالا اشاره شد، این طرف ارمنی بوده که با کارشکنی و
۲۰/۲۱
خیانت به توافق انجام شده، مانع اجرای مفاد آن شده و یا اینکه مانع نهایی شدن پروسه صلح بوده است.
حال سوالی که مطرح است، اینست که با توجه به این سابقه غیر قابل اعتماد بودن ارمنستان، #آذربایجان با چه منطقی باید گزینه آتش‌بس و مذاکرات را دوباره امتحان کند.
۲۱/۲۱
#ما_خود_آذربایجانیم

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Duman Sajjad Radmehr

Duman Sajjad Radmehr Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DumanRadmehr

2 Oct
گزارش سایت «تحلیل سیاسی اروپا» از اعزام تروریستهای پ‌ک‌ک به #قره‌باغ

“تغییر ترکیب جمعیتی مناطق تحت اشغال #آذربایجان با اسکان ارامنه از کشورهای لبنان،سوریه و عراق اقدامی غیر قانونی است.ولی اسکان تروریستهای #پ‌ک‌ک مسئله بسیار جدی [برای امنیت اروپا] است.”
1/5
#ما_خود_آذربایجانیم
#پ‌ک‌ک در لیست گروههای تروریستی کشورهای غربی است. اجیر کردن تروریستهای پ‌ک‌ک و اسکان آنها در مناطق اشغالی از سوی دولت #ارمنستان، بایستی به عنوان جنایت جنگی در قانون بین‌الملل محکوم شود. چرا که صلح و ثبات را در منطقه به خطر میاندازد”
2/5
#ما_خود_آذربایجانیم
“بنا به اطلاعات موثق، تروریستهای پ‌ک‌ک قبل از اعزام به #قره‌باغ در کمپهای ویژه‌ای که توسط #سپاه پاسداران در خاک ایران ایجاد سده آموزش میبینند. علت اینکار عدم امنیت پایگاه‌ها در کوههای #قندیل است که اخیرا حمله [ترکیه] به آنها افزایش یافته”
3/5
#ما_خود_آذربایجانیم
Read 5 tweets
1 Oct
خبر فوری!
ادامه بازداشت فعالین تورک در اردبیل؛
نیروهای امنیتی اردبیل عصر امروز پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ علی خیرجو و محسن اسمعیلی مقدم دو فعال مدنی را در اردبیل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
۱/۵
#ما_خود_آذربایجانیم
#KarabakhisAzerbaijan Image
گمان می‌رود بازداشت این دو فعال آذربایجانی در ارتباط با تجمعات حمایت از آزادسازی اراضی آذربایجان اشغالی صورت گرفته است.
نیروهای امنیتی امروز صبح طی تماسی با فعالین مدنی آذربایجان از جمله آقای خیرجو و اسمعیلی مقدم تهدید کرده بودند
۲/۵
#ما_خود_آذربایجانیم
که در صورت پافشاری به مواضع حمایت از آزادسازی اراضی آذربایجان اشغالی اقدام به بازداشت آنها خواهند کرد.

فضا در شهرهای آذربایجان از جمله اردبیل بشدت امنیتی گزارش می‌شود.نیروهای نظامی-امنیتی اردبیل امروز پارک جیرال و محله شهریار اردبیل را قرق نظامی کرده‌اند.
۳/۵
#ما_خود_آذربایجانیم
Read 5 tweets
29 Sep
قطعنامه تجمع مردم #اردبیل در رابطه با جنگ #قره‌باغ(۸ مهر ۹۹).
نیروی انتظامی و اطلاعات اردبیل قبل از قرائت بیانیه با هجوم و دستگیری تعدادی از فعالان شرکت کننده، از تجمع ممانعت کردند. متن قطعنامه را دقیقا همانگونه که بدستم رسیده، اینجا منتشر میکنم.
#KarabakhisAzerbaijan
(0/12)
بسمه الله الرحمن الرحیم
ملت شریف #آذربایجان و سایر ملت های ساکن در جغرافیای ایران
مسئولین کشوری و لشکری
مراجع و جامعه روحانیت
ملت بزرگ آذربایجان در این سوی ارس 30 سال است که ناظر اشغال 20 درصد از (1/12)
سرزمین دولت دوست، برادر و شیعه جمهوری آذربایجان هست که توسط اشغالگران ارمنی به اشغال در آمده است. علیرغم هدایت روند 28 ساله مذاکرات صلح بر پایه عقب نشینی دولت اشغالگر ارمنستان توسط دولت های جهان مسیحیت به رهبری روسیه، فرانسه و آمریکا (گروه مینسک) و علیرغم صدور قطعنامه های (2/12)
Read 13 tweets
19 Feb
سئچکی‌لرین تحریمین‌دن سؤز گئدنده، کیملر داها اورکدن تحریم ائتملی‌دیرلر، دوشونورسونوز؟! من‌دن سوروشساز، دئیردیم تورکلر!
چونکو ج‌ا طرفیندن داها چوخ ظولم و تبعیضه معروض قالانلار ایچینده تورکلر ایلک سیرادادیرلار. آیریجا، بوندان اؤنجه‌کی سئچکیلرده وئریلن وعد‌لر، هئچ بیریسی
۱/۱۸
دئمک اولار‌ کی، یئرینه گئتمه‌ییب. عمومی اولان ایستیبداد، فساد و تروریسم کیمی موشکوللر بیر یانا، اؤزللیکله تورکلره مخصوص اولان یوخسوللوق، مهاجیرت، سرکوب کیمی موشکوللره باخساق، عادی بیر ایران تورکو نییه گرک سس وئرسین!؟
اؤزللیکله مجلیس سئچکیلرینده، کی اونون اختیاراتی
۲/۱۸
و سئچیم پروسه‌سی هر بیر عاغیللی و شریف اینسانا ایهانت‌‌دیر.
عادی اینسانلاریمیزی قیناساقدا- اؤز آرامیزدی- بعضی سببلردن دولایی، اولدن ده بیر او قدر گؤزلنتیمیز یوخ ایدی. آنجاق تورک میللی فعاللار نئجه؟! داها اونلارا، طایفابازلیق، هم‌کندلی‌بازلیق، جووه دوشمک، احسان یئمک کیمی
۳/۱۸
Read 19 tweets
16 Feb
حل #مسئله_ملی بدون همراهی جامعه فارس امکان‌ناپذیر هم نباشد، بسیار پرهزینه خواهد بود.در این بین، آن دسته از فعالان فارسی زبانی که بدور از ذهنیت فاشیستی مسئله_ملی را نسبتا درک میکنند، تعدادشان ناچیز است.این تعداد کم نیز یا خود سکوت میکنند و یا اینکه از هر دو طرف بایکوت میشوند.
1/4
معتقدم با آکتیو شدن #فعالین_فارس در مسئله_ملی جبهه جدیدی در مبارزه با فاشیسم باز خواهد شد و با عریض شدن فضای خاکستری، به تلطیف افکار و پرهیز از افراطی‌گری در هر دو طرف کمک خواهد کرد. فقط، فعالیت در #فضای_خاکستری بسیار سخت و حساس است. هر دو طرف به سبب عدم انطباق کامل افکار و
2/4
پیش ذهنیت های موجود، با انگ خائن یا #فاشیست از خجالت آنها در میآیند. حال آنکه شناخت این فعالین، شکستن بایکوت و نقد افکارشان میتواند هم در تدقیق نظراتشان به آنها کمک کند و در در نهایت با مطرح شدن بیشتر گفتمان مسئله_ملی، جبهه ضد تبعیض را نیرومندتر کند.
3/4
Read 5 tweets
13 Feb
#ایسوئچ_محکمه‌ داعواسی، بو سفر،اوشاقلا پیس رفتار ائلمک اوستون‌ده ایدی. آتا، ۸ یاشیندا اوشاغی اوخول‌دان آلاندا حیرصلی داورانیب.الیندن چکه-چکه گؤتوروب، پالتار اوداسینا. اورادا اوشاغین کاپشنینی گئیدیررکن، اوشاق بیردن آغلاماغا باشلامیش!
اؤیرتمن‌لرین بیریسی آرخادان آتانین الینین
۱/۱۰
اوشاغین باشینا طرف ائندییی‌نی گؤرورب. آنجاق دیمه‌سینی گؤرمه‌میش.
اوخولون راپورو اساسیندا، سوسیال ایداره‌سی، آتادان شیکایت ائدیب، محکمه‌ده داعوا آچمیش.
آتا دئییر،اوشاغی تلسدیرمک اوچون چیینینه وورورموش کی، اوشاق بدنینی قاچیرماق ایسته‌ینده، اوزونه دیمیش!
اوشاق‌، محکمه ایجلاسینا
۲/۱۰
قاتیلماییب. آنجاق پلیس ایله دانیشغی‌/سوروشدورماسی‌نین فیلمی محکمه‌ده ایزله‌نیلیر. اوشاغین دئدی‌یینه اساسا، اورادا باغیریب آغلاسا دا، سوروشدورمادا بونو تصدیق ائله‌ییر کی، آتاسی‌نین اونو وورماق قصدی یوخ ایمیش و تصادفا الی اوزونه دیمیش!
پلیس، حادیثه‌دن علاوه،
۳/۱۰
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!