Dit huis aan huis blad is 100 procent zeker weten uiteindelijk gefinancierd door onze vriend V Putin. Destabiliseren al die Westerse landen. Het lukte met Oekraine referendum en gaat ook nu lukken bij #corona bestrijding...

Laten we zowel kritisch zijn als hoofd koel houden.
Ik zag het al aan de voorpagina, maar achterin staan veelzeggende artikelen. Allemaal Rusland vriendelijk. Door gezaghebbende personen die elite moeten aanspreken. Zoals K van Wolferen als hoofdredacteur.

Dit is echt kolfje naar de hand van @FTM_nl en @EricChrSmit

Wie fund?
Briljant artikel. Terwijl VS een parlementair college vaststelde dat rusland de verkiezingen 2016 had gemanipuleerd, klagen de russische ghostwriters dat het niet nog een keer gaat lukken.
Niets aan de hand hoor, de pandemie zit tussen je oren.

Dit krantje is echt leermateriaal voor middelbare scholen. Hoe destabiliseren buitenlandse regeringen tegenwoordig de westerse samenleving.
Nu ben ik het best eens datbde verschuiving en machtsconcentratie richting kapitaal bij de coronacrisis ongewenst is maar het is wel complotterig neergezet allemaal.
Ook de klimaatcrisis mag niet ontbreken natuurlijk. Er is een auteur gevonden die zijn stokpaard even mag berijden.

Klimaatcrisis. What crisis ?
Het beste kun je destabiliseren door een beroep te doen op de werkelijke Nederlandsche inborst. Daarnee kun je zeggen dat de huidige Nederlanders eigenlijk afgedwaald zijn en de werkelijkheid dieper in geschiedenis zit (en die claimen).
Jammer dat iemand als Karel van Wolferen, van wie ik menig verhaal over Japan heb gelezen, zich nu laat lenen voor complotgekte. Hij noemt dat zelf vooral de 'aandacht voor datgene dat veelal verborgen blijft'.

En claimt het gezonde verstand te vertegenwoordigen.
Echter, het hele blad roept de lezer op om in die nieuwe en alternatieve realiteit van gezondverstand.eur te omarnen. Dat zou filosofisch bezien het inruilen van de ene set leugens voor de andere betekenen met als onderliggend thema: gij zult geloven.

Pagina 3 helpt daarbij.
Door pakkende quotes te kiezen van gezaghebbende oorsprong eigenen de schrijvers van dit blaadje zich een gezag en legitimiteit toe die echt te overduidelijk lariekoek is.

Maar communicatietechnisch zeker knap gedaan. Goede framing. Doel: WO doelgroep de complotgekte in trekken
Prachtige inhoudsopgave met ool die ene uil.... eh... hoe was het ook alweer...... o ja die van Minerva.

Symbool van wijsheid. Mooi sublimaal communiceren zo.

En bronnen kun je zelf lezen op de site. Klinkt heeeel objectief, maar wie selecteert die bronnen.... ?
Ook zo briljant is het appeleren aan de Nederlandse kruideniersmentaliteit. Eigenlijk kost dit 3 euro 50. Maar u krijgt het GRATIS !!

Communicatief vakwerk en dat maakt het allemaal ook wat beangstigend.
Ik ben er vrij zeker van dat als goede journalisten als @EricChrSmit @mrtbollen @KarinSpaink @sieboom @pieterkleinrtl @JanTrouw hier wat dieper induiken, er al snel een geldspoor naar dubieuze financiers opduikt.
Daarnaast is ook op de wiki-pagina over hoofdredacteur van Wolferen te zien dat hij na een eminente gezaghebbende loopbaan, geleidelijk verschuift richting complotdenken.

nl.wikipedia.org/wiki/Karel_van…
Omdat reputaties een echo hebben, zal niet iedereen die verschuiving op het netvlies hebben, hetgeen van Wolferen tot een ideaal vehikel maakt om een hoog opgeleide doelgroep richting complotdenken te brengen.

Wellicht geloof hij ook oprecht in zijn nieuwverworven rol.
Mij schiet echter vooral een klassiek frame te binnen. Het frame van 'De Waarheid'. Er zijn altijd mensen die die in pacht hebben.

Maar je kunt het ook re-packagen als Gezond Verstand natuurlijk. Dat is wat moderner.

nl.wikipedia.org/wiki/De_Waarhe…
Terug naar de structuur. Het blaadje wordt uitgegeven door een BV die op 24-09-2020 is opgericht. En het lijkt me niet dat je vanuit die BV in 3 weken zo'n blaadje op de deurmat krijgt.

Kortom, de BV is nu het frontje en daarachter zijn wat mensen in de stichting aan de slag.
De stichting kent twee bestuurders. Hoofdredacteur van Wolferen uit de BV is de secretaris van de Stichting. Dhr van Aken is voorzitter/penningmeester.

Die hoort bij ELMA BV, Net-care BV, en leent het bedrijfsadres van doohstuff.com uit aan Stichting Gezond Verstand.
En wat doet Doohstuff voor werk... welaan, die zit in de branche uitgeveren/databanken... en dat is wellicht een tipje van de sluier....

Want wat wil Gezond Verstand eigenlijk. Een echt tijdschrift zijn?
Het ziet er heel legitiem uit allemaal. Iedereen mag natuurlijk een tijdschrift beginnen. En daarbij horen abonnementen.

En... inlogcode's, e-mail adressen en fysieke adressen....
Dit soort informatie kon je vroeger natuurlijk via Cambridge Analytica eenvoudig van Facebook trekken. Zie nieuws van gisteren.

Maar ja, dat Facebook-lek is inmiddels gedicht. Dan is een verlieslatend tijdschrift toch een mooi alternatief.

Het lijntje vanaf het bedrijfsadres naar Doohstuff, voert richting Roelof Krook en Stichting "European Foundation for Power Engineering" die weer allerlei activiteiten onder zich heeft. Maar leest u vooral ook hier verder in het zoekwerk dat al gedaan is.

feitoffake.wordpress.com/2020/10/03/wee…
We zien dat dhr van Aken bij de Partij voor de Waarheid op lijst 14 stond. sdnl.nl/cv-jan-van-ake…

Dat maakt van Aken de politieke begeesterde op de achtergrond en van Wolferen de denker. Het gezond verstand is dus een mooie tandem.

Een soort Baudet/Otten combinatie.
Via van Aken komen we ook uit bij het initiatief: de Andere Krant. Zelfde idee als Gezond Verstand en zo te zien ook twee handen op 1 buik.

Het waarheids-complot blijkt een cirkelvorm te hebben....
En achter die Andere Krant zit dan weer een stichting Knowdlegde Matters.

Browse vooral die website als je nog eens materiaal zoekt om gesprek over complot-theorieën goed te kunnen voeren.

knowledgematters.eu
Bottom line: er is natuurlijk geen droog brood te verdienen met dit soort krantjes.

Mijn gezond verstand zegt me dat er een suiker-oompje op de achtergrond een stel goedbedoelende alternatieve waarheid mensen aan laat klooien. Hetzij uit overtuiging of omwille van de database.
Nogmaals; de professionaliteit van de ingezette sublimale communicatie; het aanspreken van WO-doelgroep, rondbrengen in hoogverdienende postcodegebieden en pseudo-intellectualiteit maakt dat ik deze titel goed kan plaatsen naast de Andere Krant (bredere doelgroep).
De Nederlandse media zouden in mijn ogen toch iets meer benieuwd moeten zijn naar dit soort verschijnselen. Je kunt het afdoen als randverschijnselen, maar versterken van polarisatie begint aan de randen, niet in het centrum.

@Leolucassen
Hé, ik wordt op mijn wenken bediend.
De Nederlandse media, in dit geval NOS, pikt het op!

Hulde voor dit verdiepende artikel met toelichting rond dreigingsbeeld desinformatie.

nos.nl/artikel/235277…
En eerder al dit artikel over dreiging van bewuste polarisatie ...

nos.nl/artikel/235244…
Natuurlijk kan het zijn dat buitenlandse partijen graag bij ons een vuurtje opstoken. Maar dat kan alleen als er wat te stoken valt. En helaas is dat het geval.

Het typerende verhaal van kindertoeslag speelt breder. Overheid is onbetrouwbaar geworden.

d14uo0i7wmc99w.cloudfront.net/Personen/omtzi…
Als je naar de economische ontwikkeling tot nu toe kijkt zie je dat de middenklasse er in 40 jaar niet op vooruit is gegaan, maar kapitaal wel.

De onvrede bij het publiek is niet zo onlogisch als het lijkt. De toenemende tweedeling is helaas een feit.

verbazingovernederland.blogspot.com/2019/03/een-an…
En als je dat koppelt aan een premier die visieloos als een windvaantje meebeweegt maar geen echt leiding geeft (behalve aan dividendbelastingfiasco) dan zie je hoe 10 jaar Rutte meer kapot heeft gemaakt dan ons lief is.

verbazingovernederland.blogspot.com/2020/09/tien-j…
Je hoeft maar een paar wereldvreemde sessies met #hugodejongekanniks te bekijken om te zien hoe de realiteit van dit voorjaar wordt genegeerd.

Hij gebruikt de term: 'De context van toen' maar in zijn leugens is hij net zo gedeformeerd als mensen die we viruswappie noemen.
De drijvende factor achter het coronabeleid van dit moment is niet: bestrijden van het virus, maar voorkomen van gezichtsverlies van premier, de jonge en RIVM.

Het is zelfs voor WO-opgeleiden niet meer te harden hoe Ministeries nu vakkennis kwijt zijn en politiek bedrijven.
Na de puinhopen van Paars hebben we de afgelopen 10 jaar kennis mogen maken met de Rotzooi van Rutte, die door zijn factfree regeringsstijl het pad gebaand heeft voor opvolgers die evenzo factfree een populitische agenda uitvoeren.

verbazingovernederland.blogspot.com/2020/09/tien-j…
Dus ja: het pamflettistisch initiatief gezond verstand moeten we sceptisch bekijken, maar ook onze huidige regering en premier moeten we zeker de maat nemen.

Mijn ideaal blijft daarbij: een reset, een herijking, een Nederlandse lente.

Met elkaar.

verbazingovernederland.blogspot.com/p/tijd-voor-de…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with JohandeWitt

JohandeWitt Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!