#رشتو
۱-#اردوغان در حالی رهسپار باکو شد که تنها ۲ روز به بررسی و تصویب اعمال تحریمهای کاتسا در سنای امریکا باقی مانده بود.
او در ماههای اخیر با تنش فزاینده با قدرتهای غربی مواجه بود که از تنش با فرانسه بر سر لیبی و مدیترانه شرقی شروع شد و به تنش با کلیت اتحادیه اروپا انجامید.
۲-کار به جایی رسید که پمپئو در توقفش در قبرس و یونان قول همکاریهای نظامی گسترده داد و در هفته گذشته در توقف در استانبول در یک دهنکجی آشکار به دولت ترکیه مستقیم به دیدار پاتریک(اسقف) مسیحیان استانبول رفت و به چاووشاغلو پیغام داد که نمیتوانم به آنکارا بیایم خواستی بیا استانبول!
۳-اردوغان که حال خود را در خاورمیانه با محور عربستان-امارات و در اروپا با اتحادیه و بویژه فرانسه-یونان درگیر میدید و رابطهاش با امریکا نیز به سردی گراییده بود راهحل را در احیای رابطه سردش با اسراییل جست.
رابطهای که از زمان حمله اسراییل به کشتی ماوی مرمره در می ۲۰۱۰ قطع شد
۴-در سال ۲۰۱۶ و همزمان با کودتای نافرجام ۱۵ جولای و احساس ضعف اردوغان در سیاست احیا گردید و مجددا در مارس ۲۰۱۸ همزمان با انتقال سفارت امریکا به بیتالمقدس مجددا قطع شد!
اما کوتاهترین راه به تلآویو از باکو میگذشت!
راهی که همین یکماه قبلتر قابل اطمینان بودنش امتحان پس داده بود!
۵-روز ۳۰ نوامبر یعنی ۱۰ روز پیش از رژه پیروزی اردوغان-علیف در باکو @amberinzaman روزنامهنگار ترک-امریکایی در المانیتور گزارشی مهم از تماس نزدیک بین سرویسهای اطلاعاتی ترکیه و اسراییل برای احیای روابط دو کشور نوشت که متاسفانه چندان در ایران خوانده نشد
۶-جالب اینجاست که دور تازه تلاشها برای احیای روابط نه از کانالهای دیپلماتیک بلکه از کانالهای اطلاعاتی شروع شده بود و آنچنان که آمبرین زمان توضیح میدهد طرف درخواستکننده و علاقمند نیز بر خلاف گذشته ، اینبار ترکیه و شخص خاقان فیدان رییس سازمان اطلاعات ترکیه (میت) بوده!
۷-اما احیای رابطه با اسراییلی که دیگر همپیمانی چون امارات دشمن ترکیه در خاورمیانه دارد و ابر قراردادهای انرژی و خط لوله با قبرس و یونان در مدیترانه شرقی امضا کرده از پس ۱ دهه رابطه سرد کار راحتی نیست.
باید مزیتی جدی فراروی بیبی قرار داد!
اما چیزی که بیبی را وسوسه میکند چیست؟
۸-نتانیاهو که این روزها اولویت اول و آخر سیاستخارجیاش رویکرد تقابلگرا با ایران است را چه چیزی بهتر از فرستادن پالس منفی به ایران میتواند خوشحال و وسوسه کند؟!
آن هم از کجا؟
باکو
دقیقا جایی که استراتژیستهای اسراییلی چون #برندا_شیفر آنجا را مرکز پروژههای راهبردی خود میدانند!
۹-بدین ترتیب گمان میکنم شعرخوانی باکو را باید در زمینهای بزرگتر دید:
در چارچوب پروژه راهبردی و تقابلگرای اسراییل در قبال ایران که مهار ایران را از طریق فعالسازی شکافهای قومی بویژه پروژه پانترکیسم جستجو میکند و مهمترین سخنگویش برندا شیفر است
مخاطب شعر اردوغان تلآویو بود!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh