1. הבוקר (או ליתר דיוק, בעוד כמה שעות כשיהיה בוקר בג'ורג'יה) יחל "יום הבוחר" במדינה הדרומית באופן רשמי, במה שיהיה סיומו של אחד מסיבובי ה-runoff הדרמטיים ביותר בשנים האחרונות.
2. הסיבה, כפי שהזכרנו מספר פעמים, היא המצב המיוחד שנוצר בסנאט: בבחירות שנערכו בנובמבר הרפובליקנים שמרו על הרוב שלהם וכעת הם מחזיקים ברוב דחוק של 50 סנאטורים רפובליקנים מול 48 דמוקרטים (שהם, ליתר דיוק, 46 דמוקרטים ועוד שני עצמאים שמצביעים יחד עם הדמוקרטים).
3. שני הסנאטורים שלא נבחרו הם הסנאטורים מג'ורג'יה - עפ"י חוקי המדינה הדרומית מועמד לסנאט צריך לקבל יותר מ-50% מהקולות ובשני המירוצים הדבר לא קרה, ולכן אנחנו מוצאים עצמנו בסיבוב שני.
4. התוצאות של המירוץ יהיו דרמטיות - אם הדמוקרטים ינצחו בשני המירוצים ויגיעו לשוויון דה-יורה (50-50), הם למעשה מבטיחים את הרוב דה-פקטו שלהם בסנאט - במצב של תיקו, סגן הנשיא, ובמקרה הזה סגנית הנשיא, תשמש כשוברת שוויון.
5. לעומת זאת, אם הרפובליקנים ינצחו לפחות במרוץ אחד, הם ישמרו על הרוב שלהם ויוכלו להצר את ידיו של ביידן במהלך השנתיים הראשונות.
6. ומה אומרת תמונת המצב כרגע? עפ"י FiveThirtyEight, לדמוקרטים יש הובלה קלה, לחלוטין בגבול טעות הדגימה, בשני המירוצים: אוסוף מוביל על פרדו ב-1.2% ו-וורנוק מוביל על לאופלר ב-2% (תוכלו לקרוא על ארבעתם בפוסט הייעודי שכתבנו על המירוץ בעמוד הפייסבוק).
7. אבל מעבר לכך שיש לקחת את הסקרים בערבון מוגבל כמו תמיד, חשוב לזכור - סוקרים איכותיים רבים נמנעים מלסקור בג'ורג'יה בגלל הקרב הצמוד ולכן מדובר בכלי עם יכולת ניבויית נמוכה עוד יותר, כפי שציין @YiftachDayan , עורך על פילים וחמורים - פוליטיקה אמריקאית בשיחה שערכתי איתו על ג'ורג'יה.
8. בינתיים אחוזי ההצבעה גבוהים למדי, יותר מאשר אחוזי ההצבעה בנובמבר (למעלה משלושה מיליון ג'ורג'יאנים הצביעו בהצבעה מוקדמת- יותר מ-60% מסך המצביעים בנובמבר), ומזג האוויר אינו עוין למצביעים - צפוי להיות קר ומעונן, אבל לא גשום.
9 ואחרון. למרות שאחוזי הצבעה גבוהים מיטיבים לרוב עם הדמוקרטים (שגם גייסו הרבה יותר כסף - למעלה מ-200 מיליון דולר בשני הקמפיינים), המועמדים הרפובליקניים לסנאט הצליחו יותר מאשר טראמפ, וסביר להניח שמצביעים שמרנים מתונים שהצביעו נגד טראמפ בנובמבר ייתנו את קולם עכשיו לפרדו ולאופלר.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1. האירוע הדרמטי ביותר שהתרחש בארה"ב בימים האחרונים כלל שיחת טלפון של טראמפ עם בראד רפנסברגר, מזכיר המדינה של מדינת ג'ורג'יה (רפובליקני), שבמהלכה טראמפ מורה לרפנסברגר למצוא עוד קולות לטובתו.
2. טראמפ גם נוקב במספר הקולות הדרוש - 11,780, שהם "אחד יותר ממה שיש לנו" - על מנת להכריז ניצחון בג'ורג'יה.
ג'ורג'יה, כזכור, היא אחת מחמשת המדינות (לצד אריזונה, פנסילבניה, מישיגן ו-וויסקונסין) שנצבעו בכחול בבחירות האחרונות והעניקו לביידן את הרוב שהיה דרוש לו באלקטורים.
3. טראמפ והצוות המשפטי שלו הגישו שורת ערעורים על התוצאות, אך הם נדחו מכל ערכאה משפטית, לעתים קרובות מבתי משפט שמכהנים בהם שופטים שמרנים שטראמפ עצמו מינה. בג'ורג'יה ספציפית אף נערכה ספירה חוזרת, ידנית, של הקולות, ולא נמצא בסיס לטענות של הנשיא בדבר אי-סדרים, זיופים או הונאה.
1. היום הוא יום השנה לחיסול של קאסם סולימאני, מפקד כוח קדס במשמרות המהפכה של איראן.
החיסול של האיש המשפיע באיראן היה מכה ראשונה בשנה שהיא כנראה מהגרועות שעברה איראן, כשאחריה נאלצה טהראן להתמודד עם משבר כלכלי וחברתי, נפט בשפל, פגיעות בתכנית הגרעין (כולל חיסול פחריזאדה) והקורונה.
2. כדי לקבל קצת פרספקטיבה, חזרתי אחורה לדברים שאמרתי ושכתבתי סביב החיסול - כדי לקבל קצת תובנות בדיעבד:
א. קאסם סולימאני היה גם קבלן הביצוע של אסטרטגיית ההתפשטות האיראנית במזרח התיכון - קבלן ביצוע יעיל למדי - אבל לא פחות מכך היה מנוע אידיאולוגי מאחוריה.
3. עם זאת, כמו בכל ארגון היררכי עם מבנה ארגוני סדור (פחות או יותר), נמצא לו מחליף - וכפי שכתב הבוקר @RZimmt (גילוי נאות: קולגה וחבר), שכוח קדס למדו להתאים את עצמם למציאות החדשה במזרח התיכון, גם בהיעדרו.
שארל דה-גול, שטען ש-"בתי הקברות מלאים במי שחשבו שאין להם תחליף", צדק גם הפעם.