1)
Salvador Illa tenia massa poder i protagonisme dins del PSC. Era, i és, el secretari d'Organització del Partit dels Socialistes, i per això Miquel Iceta estava nerviós. Solució? La de sempre: quan un alcalde/regidor perd la cadira l'envien a la Diputació. A Illa, a Madrid.
2)
Així, Illa es va convertir de la nit al dia en ministre de Sanitat, una cartera amb les transferències transferides a les comunitats autònomes. Per tant, un ministeri que és el somni daurat dels ganduls: xofer oficial, secretaris, entrevistes, sopars, fotos... i res de pencar!
3)
Però com si fos un càstig diví, a Salvador Illa li cau una pandèmia al damunt essent ministre de Sanitat. I arriba el caos. I, també, i des del mes de març, els avisos a través de la premsa internacional:

elnacional.cat/ca/politica/co…
4)
Però per sort, el govern espanyol, amb Salvador Illa al capdavant, inicia una guerra oberta contra el Coronavirus. Primer de tot, campanya mediàtica i milers d'euros destinats a la premsa:
5)
Després arriben les enquestes, que curiosament són favorables. I per què? Perquè el govern més progressista de la història va donar una subvenció de 15 milions d'euros a les TV privades per mantenir el control mediàtic de la crisi sanitària. Resultat?

6)
Però uns mesos més tard, la Comissió Europea (sí, aquesta Europa que no ens mira mai i bla bla bla) va prendre una decisió insòlita gràcies a una iniciativa de l'eurodiputat @KRLS (sí, és eurodiputat! Quines coses, oi?). I va passar això:

vilaweb.cat/noticies/sanch…
7)
Però no ens desviem de l'objectiu. El ministre Salvador Illa, aquest fenomen de la gestió, va fer un segon pas després de regar els grans mitjans de comunicació amb diners públics. Ell i el seu govern van treure l'exèrcit al carrer... per lluitar contra un virus!
8)
I clar, quan un militar té un focus al davant i està rodejat de micros i periodistes passen aquestes coses, que es creixen i els agafa la vena poètica: "Hoy es lunes, en la guerra es así". Durant setmanes cada dia era dilluns, a Espanya...

#DiaMundialDeLaPoesia
9)
Sí, el mateix exèrcit que uns mesos abans de la pandèmia 9 generals, un almirall, 105 coronels, 15 tinents coronels, 12 comandants i 14 capitans signaven un manifest en defensa del dictador Francisco Franco i contra la seva exhumació del Valle de los Caídos. Aquests mateixos!
10)
I Felipe VI? En plena pandèmia surt a la TV dient banalitats (¡mucha fuerza! diu) i uns dies després ens vol vendre la moto que ha aconseguit milers de mascaretes per la seva bona relació i gestió amb el propietari xinès de la multinacional Alibaba (l'acudit s'explica sol).
11)
Així doncs, tenim:

-una crisi econòmica brutal
-una pandèmia gestionada amb negligència
-una monarquia en caiguda lliure
-un sistema sanitari que pateix les retallades
-Aznar que va fotre el camp a Marbella enmig de la pandèmia
12)
-una premsa desacreditada que informa dels diners de Juan Carlos I a Suïssa en una columna a la pàgina 18
-uns nous i grans especialistes en pandèmies com @miqueliceta, @emmariverola, @Eva_Granados, @jcoscu i @ernesturtasun aplaudint tot sol la roda de premsa de Pedro Sánchez
13)
-Nadia Calviño defenestrada a Europa
-Espanya rescatada
-el president socialista de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page que "estalla contra el cierre de colegios: ¡Quieren 15 días de vacaciones!" a l'inici de la pandèmia
14)
Sí, Espanya és aquest país que ha celebrat quatre eleccions generals en quatre anys, dues investidures fallides, un rei amb comptes corrents a Suïssa que ha fugit, una pandèmia descontrolada per la incompetència dels governants i que no para de rebre garrotades judicials a EU
15)
I per això, el PSOE, conscients que Salvador Illa havia fet una gran gestió al capdavant del ministeri de Sanitat, el va enviar a Galícia per fer campanya electoral. Res podia fallar. Resultat? El PSOE en tercera posició i superat pel BNG. En fi...
i 16)
Però tots tranquils, l'encara ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va haver de retornar una remesa de 659.000 proves ràpides del coronavirus, ja té club de fans:

PD.
Resumen: Por suerte, estamos manos de gente razonable e ilusionante

*competències transferides

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

11 Jan
1)
Periodisme.

7 d'agost de 2019. La Vanguardia dedica dues pàgines a la Lliga Democràtica d'Astrid Barrio

lavanguardia.com/politica/20190…
2)
Periodisme.

4 de juliol de 2020. La Vanguardia fa una llarga entrevista la dirigent de la Lliga Democràtica, Astrid Barrio

lavanguardia.com/politica/20200…
3)
Periodisme.

6 de novembre de 2020. Extensa notícia sobre la Lliga Democràtica, partit que exigeix “un frente amplio en forma de coalición del catalanismo de tradición democristiana, liberal y socialdemócrata con el PSC"

lavanguardia.com/politica/20201…
Read 5 tweets
9 Jan
1)
Decenas de ex altos mandos retirados del Ejército español lanzan amenazas en un chat: "No queda más remedio que empezar a fusilar a 26 millones de hijos de puta". "No quiero que estos sinvergüenzas pierdan las elecciones. No. Quiero que se mueran todos y toda su estirpe".
2)
3 noviembre. 39 altos mandos retirados de la XIX promoción de la Fuerza Aérea envían una carta al Presidente del Parlamento EU, David Sassoli advirtiendo de "la desintegración de la democracia" y que cesen los ataques a la monarquía, al poder judicial y a la lengua castellana.
3)
10 noviembre. Los 39 oficiales militares envían también una carta a la Zarzuela "preocupados por la situación de deterioro en la que se encuentra nuestra Nación, a la que un día juramos defender (...) y reafirmar la total lealtad a nuestro Jefe Supremo de las Fuerzas Armadas".
Read 14 tweets
8 Jan
1)
El 14 d'abril de 2019 vaig tenir el privilegi d'entrevistar a l'advocat @boye_g. Avui he recordat una de les seves respostes: "Creo que ahora algunos ya se están dando cuenta de los errores cometidos por Llarena. ¿Te das cuenta que ha desaparecido del mapa? Curioso, ¿verdad?"
2)
Pablo Llarena ha patit una derrota total a Bèlgica. S'intuïa des de fa temps. Però per a alguns és millor creure en "periodistes" com Zarzalejos, el qual assegurava que "Llarena aumentará su dimensión referencial para muchos millones de españoles".

elperiodico.com/es/politica/20…
3)
L'Estat ha tornat a perdre perquè viu en una altra realitat, de fet, viu en una irrealitat. Periodistes a sou, estadistes fent de hooligans, analistes que no n'encerten ni una, mitjans que han deixat d'exercir el periodisme, llargues entrevistes a outsiders com Marta Pascal...
Read 9 tweets
3 Jan
1)
Miquel Iceta: "Sóc millor candidat a la Generalitat que Salvado Illa" (6 octubre 2020)

ccma.cat/tv3/alacarta/e…
2)
Del cas Miquel Iceta ja en podem treure algunes conclusions:

✅ El PSC ja és un partit completament subordinat al PSOE fins al punt que el germà gran decideix els seus caps de llista (ni primàries ni autonomia per decidir candidats/es)
3)
✅ El PSOE és capaç de canviar de ministre de Sanitat enmig d'una pandèmia que està provocant milers de morts

✅ Guanyar les eleccions catalanes és un objectiu prioritari per al PSOE i l'Estat Espanyol. Els independentistes farien bé de prendre'n nota
Read 14 tweets
28 Dec 20
1)
"Durante la Guerra Civil (1936-1939) murieron 600.000 personas en un país que tenía unos 26 millones de habitantes. Solo en el verano de 1936, fueron ejecutadas 50.000 personas. Según el historiador Josep Fontana, ese verano fue el período más sangriento del siglo XX.
2)
De los muertos, unos 150.000 siguen desaparecidos y se cree que la mayoría está en las numerosas fosas que siguen todavía sin abrir. Después de tantas décadas, España es el segundo país del mundo con más fosas sin abrir después de Camboya.
3)
También hay desaparecidos que murieron en campos de concentración o de “trabajo” en Francia y Alemania. Hay otros cuyos restos están en el Valle de los Caídos, donde el gobierno de Franco se llevó sus restos desde cementerios y fosas sin el permiso de los familiares.
Read 23 tweets
18 Dec 20
1)
Percentatge del pressupost que diferents països UE destinen a Cultura respecte al seu pressupost total

-Dinamarca: 3'4% (880€ x habitant)
-Polònia: 2,8% (146€ x habitant)
-Països Baixos: 2,7% (508 x habitant)
-Suècia: 2,6% (607€ x habitant)
-França: 2,5% (476€ x habitant)
2)
-Portugal: 1,8% (158€ x habitant)
-Itàlia: 1,7% (233€ x habitant)
-Regne Unit: 1,5% (233€ x habitant)
-Andorra: 1,3€ (108€ x habitant)
-Catalunya: 0,6% (30 x habitant)
-Espanya: 0,3% (20 x habitant)

Font: Eurostat / Generalitat / mitjans comunicació / Actua Cultura 2%
3)
Aquestes dades són de 2019, és a dir, just abans de la pandèmia. Per tant, la inversió en Cultura que fa tant el govern català (que té les competències traspassades) com el govern espanyol són de vergonya.

I ara, a sobre, la Covid-19!
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!