Bildiğiniz gibi ağlarla birbirine bağlanan insanların ötesinde artık birbirine bağlanan nesnelerin çağını yaşıyoruz.

Yaşadığımız dijital çağda baş döndürücü bir hızda yaşanan gelişmeler, sınırsız keşifler, bizlere yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

#Nesnelerinİnterneti Image
Nesnelerin İnterneti (Internet Of Things) olarak nitelendirilen bu yeni düzen, her çağda olduğu gibi yaşadığımız dijital çağda da teknolojinin hayatlarımıza olan direkt etkisini görünür kılan en yeni örneklerinden sayılabilir.
Peki nedir bu Nesnelerin İnterneti? Kısaca, akıllı niteliğe sahip birçok nesnenin; akıllı saat, akıllı telefon, küçük ev aletleri, akıllı ev sistemleri vs. şebeke içinde kullanılıp birbirine bağlanması olarak tanımlanabilir. Image
Her türlü izleme cihazları, sensörler, biochipler nesne olarak nitelendirilmektedir. Giderek artan bir şekilde, çeşitli endüstrilerdeki kuruluşlar daha verimli çalışmak, karar vermeyi geliştirmek ve işin değerini artırmak için #IoT teknolojisine başvurmaktadır. Image
Bu kavramın çıkış noktası ise uzun yıllar öncesine dayanmakta. İlk olarak 1991 yılında Kevin Ashton tarafından kullanılsa da ilk örneği 1990 yılında #kahve makinesinin boş olup olmadığını kontrol edebilmek için kurulan sistem ile ortaya çıkmıştır.
Kahve makinesi düzeneğinden günümüzde gelinen noktaya baktığımızda hayatımızı kolaylaştıran özelliklerin yanı sıra güvenlik, gizlilik açısından dezavantajları da beraberinde getiren IoT teknolojisini gün geçtikçe daha fazla duyacağımızı söylemek doğru olur.
Bu içeriği hazırlayan Doktora öğrencimiz Şafak Tanır Levendeli’ne teşekkür ediyoruz.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @iuiletisimf

18 Jan
Bugün “oluş” kavramından bahsederken akla gelen isimlerden biri olan Gilles Deleuze’ün doğum günü. Disiplinlerarası çalışmalarıyla literatüre önemli katkılar sunan; Sanat, Bilim ve Felsefeyi besleyen ve dönüştüren Deleuze’e daha yakından bakacağız. Image
Kapalı ve statik sistemleri, durumları ve kavramları reddedip onları olduğu gibi kabul etmekten kaçınan Deleuze, gündelik yaşamda ve bilimsel düşünce sürecinde “verili olan” birçok şeyin dönüşmesi gerektiğini savundu.
Ona göre “Felsefenin, sanatın ve bilimin soruları hayatın sorun geliştirme gücünün uzantılarıdır; küçük organizmalarda ve onların evrimleşme, değişime uğrama ve oluş eğilimlerinde bile ifade edilen güç budur.”
Read 24 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!