Chicago Daily Tribune gazetesi muhabirine Ankarada röportaj veren Mustafa Kemal hakkında batılılar 'Müslüman dünyasının militan lideri' ifadesini kullanmış.
Mustafa Kemal Paşa, röportajda, emperyalistlerin kölelik şartlarını kabul etmeyeceklerini söyler.
“Bu bir halk hareketidir. Sultan İngilizlerin vesayetinde ve Ingiltere ise bizim düşmanımızdır” ..
Bazı cahillerin Müslüman başlığı sandığı FES Ortaçağ Avrupa'sında bir Yunan-Bizans başlığı olarak ortaya çıkmıştır.
Yeniçağ Avrupa'sında ise İngiltere'ye yol alıp İskoç başlığı olarak adlandırılmaya başlanmıştır.
19. yy başında II. Mahmut bu Yunan-Bizans-İskoç başlığını İngiltere'den ithal ederek Müslüman halkın başına geçirdi.
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabataş Lisesi´nde yaptığı konuşmada, ´´Vatan sevgisini, Suriyeli çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz.´´ diyerek, vatanseverliği ile dünyaya örnek olan Türk Milletini hüzne boğdu.
Ben de, vatan sevgisini Suriyeli çocuktan öğrenmemiş bir vatansever olarak, şahsım ve vatan sevgisini Suriyelilerden öğrenmeyen şerefli Türk Milleti adına cevap verme gereği hissettim:
Türk Mileti, tarih boyunca nice felaketler geçirmiş kötü günler, ekonomik sıkıntılar, düşünce ayrılıkları, hukuksuzluklar, acılar, ayrılıklar görmüştü. Fakat bunların hepsinin bir arada yaşandığı pek nadirdir.
Ne yazık ki atlatmakta olduğumuz bu dönemler tüm müsibetlerin, talihsizliklerin bir araya geldiği ve Türk Milletinin tam mahiyetiyle bıktığı bir dönemdir.
Türk Hoca Ahmet Yesevi kendine "Miskin Ahmet" der büyüklenmez ana dilini ve dinini sever her dinden insanada saygı duyar dininden dolayı kimseyi dışlamaz
"Din Seçim Türklük kaderdir" der Ahmet Yesevi halkına çok güzel öğretilerde bulunur
Düşünsene;
Köydesin.
Tarlada uğraşıyorsun.
Gazetelerden Yunanlıların Ege' yi işgal ettiklerini okuyorsun.
Yaşadığın köye çok uzaktalar. Sana gelene kadar durdurulacaklarını ve köyüne gelemeyeceklerini düşünüyorsun.
iki gün sonra gazeteye bakıyorsun.
Komşu şehirdeler. Yolu yarılamışlar.
Endişeleniyorsun.