"Neden barışamıyoruz?"

Aytekin Yılmaz, 'Yüzleşerek Barışmak' kitabında bu sorunun cevabını arıyor. Genel olarak Cumhuriyet'in ilk dönemini, özel olarak da Kürt Sorunu'ndan kaynaklı canımızı yakan son kırk yılın çatışmalı sürecini kendine sorun ediyor, çözümler arıyor.
⬇️
Geçmişin kötü deneyimlerinden yüzleşerek çıkabileceğimizi savunan yazar, iç barışın ancak bu yüzleşmeyle sağlanacağını düşünüyor.
Aytekin Yılmaz, söz konusu yüzleşmeyi Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri’nin devlet ve PKK tarafından maruz bırakıldıkları mağduriyet bağlamında da tartışıyor.
Türkiye’deki politik kutuplaşma, insanları toplumsal hakikati idrak edemeyecek bir konuma yerleştirmiş bulunuyor. Cumartesi Anneleri’ni destekleyenler ile Diyarbakır Anneleri’ni destekleyenler arasındaki diyalogsuzluk bunun en somut örneğidir.
“Birbirini anlamama” ve “şeyleri adıyla çağırmama”, birçok sorun gibi Kürt Sorunu’nu da içinden çıkılması zor bir girdaba sürüklemiştir. Yılmaz’a göre buradan çıkışın tek yolu şiddete başvurmamak ve hatalarla yüzleşmektir; yüzleşerek barışmaktır.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Vadi Yayınları

Vadi Yayınları Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @VadiYayinevi

19 Feb
#KitapFiyatları gündem olmuşken bir yayıncı açıklaması fena olmaz ne dersiniz? Bu zincirde kitap fiyatları neden kimi yayınevlerinde ve türlerde yüksek kimilerinde neden düşük biraz irdeleyelim.
Öncelikle yayınevlerini kabaca ikiye ayırmak gerekiyor: Büyük yayınevleri ve butik yayınevleri. Büyük yayınevleri çok kitap üreten (yılda milyonlarca adet) ve aynı zamanda bir kitabı tek baskıda çok üreten (Örneğin tek baskıda 100.000 adet) yayınevleri.
Bu yayınevlerinden ilk ikisi finansman ve kâr sorunu yaşamayan (banka yayınevleri oldukları için) - ve tabi haklarını vermek gerekirse güzel işler yapan- yayınevleri olduklarından yayıncılığın zirvesindeler.
Read 27 tweets
4 May 20
İslamcılık konusunda önde gelen kuramcılardan olan ve ülkemizde de adını ilk olarak yayınevimizden çevirisi çıkan Fundamentalizm Korkusu: Avrupamerkezcilik ve İslamcılığın Doğuşu kitabıyla duyuran Salman Sayyid’e ve fikirlerine bu zincirde yer vereceğiz. Image
İngiltere’de doğup büyüyen Salman Sayyid lisans eğitimini Sussex Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Essex Üniversitesinde sırasıyla İdeoloji ve Söylem Analizi programı ve Yönetim (Government) bölümünde almıştır.
Burada ünlü Post-Marksist kuramcı Ernesto Laclau’nun danışmanlığında daha sonra A Fundamental Fear: Eurocentrism and the Emergence of Islamism (Fundamentalizm Korkusu: Avrupamerkezcilik ve İslamcılığın Doğuşu) adıyla kitaplaştıracağı doktora tezini bitirir. Image
Read 31 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!