1/2 2. De school verzamelt data. Voor derden. Dat is datamining van het kind. Welke belang hebben school en kind hierbij? 3. Aan wie verkoopt de app leverancier de gegevens van onze kinderen? 4. Wie analyseert de verzamelde gegevens?
1/3
5. Wie interpreteert de data? Is dat een persoon? Zo ja, wie dan precies? Of betreft het data analyse via artificiële intelligentie?
Een robot die emoties en welbevinden kan analyseren? Zijn daar al goede ervaringen mee?
1/4
6. Wie bepaalt eigenlijk wanneer het welbevinden goed is? Is dat als een kind neigt naar genderneutrale, klimaatangstige corona shit en met een vader die als dragqueen op een ouderavond komt? 7. Wordt via deze weg ook gemeten of onze kinderen al minder vlees eten en thuis
1/5
klimaat en sustainable proof leven? Is het ook om te meten of de leefstijl en opvoeding al voldoet aan de 17 SDG’s? 8. Is dit onderdeel van #GIRFEC? Zo ja, zou dat er dan niet bij vermeld moeten worden ivm transparantie?
1/6
9. En welke groepsdruk gaat dit geven? Immers, de login voor de app wordt via de klassen aan leerlingen uitgedeeld. 10. Wie beschermt nog onze kinderen tegen deze datamining? Als de school dat niet doet. Doet u dat als Minister?
1/7
11. Worden deze verzamelde gegevens vernietigd bij verlaten van de school of blijft dit de leerling levenslang achtervolgen? 12. Worden deze gegevens -via via- gedeeld met een vervolgopleiding, werkgever, gemeente, hypotheekverstrekker en/of verzekeringsmaatschappij?
1/8
12. Of wordt de data verkocht aan het @GoClb en andere -zelfstandige- zorgverleners? Is het een gratis tool -via scholen- om klantjes te hengelen? 13. Gaat u scholen verplichten de leerlingen en diens ouders mede te delen aan wie men de data verkoopt? En met welk doel dat
1/9
verkocht wordt en welke gevolgen dat met zich mee brengt voor leerlingen bij het kopen van een huis, het afsluiten van een levensverzekering of ziektekostenverzekering etc? 14. Is dit tevens een tool die als digitale meldcode kindermishandeling kan worden gezien?
1/10
15. Als scholen deze app niet gratis krijgen, hadden ze er dan voor willen betalen om het te gebruiken? Welke rol speelt u als Minister in het uitrollen van dit systeem? 16. Zijn er alternatieve mogelijkheden om het welzijn van kinderen op te volgen, bijvoorbeeld waarmee
1/11
de school kinderen wel beschermd tegen verkoop van data en tegen datamining en psychologisering van het kind? Dit riekt naar het vermarkten van het kind. 17. Het lukt scholen al decennia om kinderen en hun welzijn op te volgen. Waarom dan nu via een app?
1/12
18. Is deze datamining (want dat is het), het analyseren, het voortdurend observeren van kinderen en delen danwel verkopen van hun gegevens wel goed voor het welbevinden van de leerlingen? 19. Is daar al onderzoek naar gedaan?
1/13
Tot slot.
20. Stel, ouders geven hun kinderen en school geen toestemming om deze app in gebruik te nemen. Kan dat eigenlijk nog of heeft NEE zeggen gevolgen? Wat kan ouders dan verweten worden? Wat zijn dan de gevolgen?
Voordat de scholen de gratis app in gebruik nemen om ‘het welzijn van kinderen te volgen’, verzoek ik u vriendelijk dit onderzoek van @FTM_nl te lezen.
Ook verwacht ik nog steeds antwoord op alle vragen in de hierboven vermelde tweets
@UnrollHelper@garnetttom UN is a sectarian New Age network aimed at ‘transition from society’. Robert Muller designed the SDGs for it. Agenda 2030 is his Global Reconstruction Plan, this is the source.
Iedere ouder zou dit boek -en het bordspel!- aan zijn/haar kind moeten geven.
@harmbeertema@thierrybaudet en @WybrenvanHaga kunt u pleiten voor meer ondernemers, notarissen, advocaten en rechters voor de klas. Meer financiële en bancaire kennis, meer rechts en wetskennis.
Het is zo vreemd dat leerlingen van vmbo, havo en vwo op school niet leren hoe een huishoudboekje bij te houden, hoe een belastingformulier -digitaal- in te vullen, wat je arbeids-, huur-en ondernemersrechten en plichten zijn, hoe een huur-of koopcontract, een eigendomsakte in
elkaar steekt, hoe je onderhandelt over je hypotheekrente en hypotheekakte. Terwijl het eerste wat je doet is een studieschuld aangaan, een kamerhuurovereenkomst sluiten of na je studie een huis kopen, een arbeidscontract aangaan of ondernemer/zzp’er worden!
@tamaragriffioen@thierrybaudet@MarjoVrij@superjan We zijn niets aan het redden! Mark Rutte is al 10 jaar bezig alles af te breken voor #BuildBackBetter programma. We zijn deze 140 bedrijven, google, facebook, microsoft en VN aan 98 billion dollar aan het helpen!
Ondanks je inspanningen zal door jouw partij ons geld niet gaan zorg en ouderen. Wel naar de 140 groot bedrijven, Google, Microsoft, Facebook en organisaties zoals Oxfarm en subsidieslurper VN
Corona is hun middel voor transitie. Corona is de brug naar 98 billion dollar.