Σε μια κανονική χώρα, το υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου θα είχαν θέσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή σε διαθεσιμότητα το δευτερόλεπτο που είχαν κυκλοφορήσει φήμες γι' αυτόν.
Βέβαια, σε μια κανονική χώρα η υπουργός Πολιτισμού δεν θα ακύρωνε διαγωνισμό, μόνο και μόνο για να τον διορίσει -έτσι, τσαμπουκά- στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Επίσης, σε μία κανονική χώρα η υπουργός Πολιτισμού δεν θα διανοείτο να πει ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής ρωτήθηκε περί των φημών που τον βάραιναν και ότι την ξεγέλασε επειδή είναι καλός ηθοποιός.
Σε μία κανονική χώρα η πρώτη μέριμνα της υπουργού Πολιτισμού θα ήταν να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού που ονομάζεται Εθνικό Θέατρο.
Αυτό σημαίνει ότι σε μία κανονική χώρα, πριν τοποθετηθεί στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οιοσδήποτε θα είχε περάσει δύο και τρεις φορές από μικροσκόπιο.
Και ότι, σε μια κανονική χώρα, η υπουργός Πολιτισμού, που ήδη είχε διατελέσει δέκα χρόνια γ.γ. του υπουργείου, δεν θα τολμούσε να πει ότι "δεν ήξερε".
Τέλος, σε μία κανονική χώρα, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τις δικαστικές και διωκτικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση το πρώτο λεπτό που θα κυκλοφορούσαν φήμες σχετικά με αυτή.
Αλλά δεν ζούμε σε μια κανονική χώρα, αλλά σε μια χώρα σουρεαλιστικό εφιάλτη. Οπότε κακώς έχουμε απαιτήσεις.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 𝕶𝖍𝖑𝖞𝖘𝖙𝖞

𝕶𝖍𝖑𝖞𝖘𝖙𝖞 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Khlysty1

18 Feb
Θρεντάκι περί ατομικής ευθύνης:
Έχει ατομική ευθύνη ο Χαρδαλιάς που επί τέσσερις μέρες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες failed state χωρίς νερό και ρεύμα;
Έχει ατομική ευθύνη ο Κυριάκος που την ημέρα του μεγάλου χιονιά ανεβάζει στο Ίνστα φωτο με εσπρεσάκι στο Κολωνάκι;
Read 8 tweets
24 Dec 20
Αν υπάρχει κάτι στο βίντεο του Μάικιους -παρεμπιπτόντως, δείτε την αποδόμησή του εδώ: youtube.com/embed/OTwszCC5… - που μου έκανε τεράστια εντύπωση, είναι η απόλυτα ανιστόρητη προσέγγισή του στο θέμα των περιοριστικών μέτρων.
ΟΚ είναι και ελαφρώς σοσιοπαθής η στάση του, αλλά κυρίως δείχνει πλήρη άγνοια για το πόσο διαδεδομένη ιστορικά ήταν η καραντίνα σε περιόδους πανδημιών.
Ας αρχίσουμε από τα προφανή: αρχές του 14ου αιώνα, η Βενετία, προκειμένου να καταπολεμήσει τη βουβωνική πανώλη, πέραν του ότι απομόνωνε τους ασθενείς, εφάρμοσε και ένα αυστηρό σύστημα περιοριστικών μέτρων και ελέγχου στη πόλη.
Read 10 tweets
21 Dec 20
ΟΚ, ας ετοιμάστώ για flame war: είδα το βίντεο με την τύπισσα που ρίχνει νερό στον καβάλο ανδρών στο μετρό και είδα και κάποια σχόλια στο τιέλ μου.
Παιδιά, σόρι, αλλά το γεγονός ότι η τύπισσα ενεργεί σαν ηλίθια δεν την κάνει ούτε ναζί ούτε τρελή ούτε κάτι άλλο, την κάνει ακραία.
Θεωρώ ότι χαρακτηρισμοί όπως «φεμιναζί» ή «φεμιχαζή» είναι άτοποι, άστοχοι και κάνουν κακό συνολικά σε όλους μας.
Read 6 tweets
26 Nov 20
Επείδη οι συριζαίοι δεν τα πιάνουν εύκολα και γρήγορα και επειδή σύντομα θα τα βρούμε αυτά μπροστά μας, ένα θρεντάκι για την ατάκα του Μητσοτάκη, χθες, ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτα για την τήρηση των μέτρων της καραντίνας από τους πολίτες.
Κατ' αρχάς, στο πρώτο lockdown είχαμε κριντζάρει όλοι με το βίντεο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑς που μας έλεγαν ότι θα κάτσουν σπίτι και μας παρακινούσαν να κάνουμε το ίδιο.
Κατά δεύτερον, τα ουκ ολίγα κρούσματα σε βουλευτές της ΝΔ μάλλον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι είναι που δεν τηρούν και πολυ σχολαστικά τα μέτρα της καραντίνας.
Read 6 tweets
23 Nov 20
Μικρό θρεντ για την Aegean: κατ' αρχάς η είδηση, που λέει ότι η εταιρεία θα στηριχθεί με 120 μύρια από το κράτος και άλλα 60 μύρια από τους μετόχους. Κατ' αρχήν εγώ λέω ότι η απόφαση είναι θετική, για τη διάσωση της εταιρείας.
Ωστόσο, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και εκεί θα φανεί τι ακριβώς συμφωνήθηκε. Πχ, το κράτος τι δικαιώματα αποκτά με τα χρήματα που βάζει; Για πόσο διάστημα; Πώς θα επιστραφούν;
Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές των εργαζομένων; Οι ασφαλιστικές εισφορές; Η εταιρεία αναλαμβάνει άλλες δεσμεύσεις; Οι μέτοχοι δεσμεύονται για τα 60 μύρια που θα βάλουν;
Read 6 tweets
28 May 20
Ακολουθεί θρεντ περί ακτιβισμού: Χθες πέθανε ο Λάρι Κρέιμερ, ένας από τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του AIDS και των διακρίσεων.
Τον Κρέιμερ έτυχε να τον γνωρίζω (όχι προσωπικά), λόγω εμπλοκής μου με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στα νιάτα μου. Ο Κρέιμερ ήταν πραγματικός τιτάνας στον αγώνα για ευαισθητοποίηση για το AIDS, όμως πολύς κόσμος αγνοούσε και συνεχίζει να τον αγνοεί.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύς κόσμος συνειδητοποίησε τι είναι το AIDS και πόσο επικίνδυνο είναι όταν αποκαλύφθηκε ότι φορέας του HIV ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον, ένας άνθρωπος που σαφώς δεν είχε κάποιον ακτιβισμό για την πανδημία.
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!