📌Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Ο.Μ. #Νέας_Σμύρνης

“Καταστολή έχουμε, γιατρούς και #ΜΕΘ. δεν έχουμε”

Επίδειξη δύναμης θέλησαν να κάνουν στην πόλη μας οι δυνάμεις της #ΕΛΑΣ χτυπώντας απρόκλητα και προπηλακίζοντας νέους πολίτες στην πλατείας μας.
#thread
...μια πλατεία γεμάτη παιδιά και οικογένειες που απολάμβαναν την έξοδο τους στον μοναδικό χώρο που τους επιτρέπεται. Ξαφνικά ο οικείος δημόσιος χώρος μας μετατράπηκε σε πεδίο βασανισμών, άσκοπης και απρόκλητης βίας.
Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των πολιτών απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, μεταφράστηκαν από τα μέλη της ΔΙΑΣ σε επίθεση ενάντια στην αστυνομία και κάλεσαν ενισχύσεις. Στον ίδιο δημόσιο χώρο από τους ασυρμάτους, που ούρλιαζαν:
Στον ίδιο δημόσιο χώρο από τους ασυρμάτους, που ούρλιαζαν: “Κάντε προσαγωγές όσο περισσότερες γίνεται” καταλάβαμε και το ευρύτερο σχέδιο, που δεν είναι κάτι άλλο από την κατατρομοκράτηση των πολιτών. Ευτυχώς που υπάρχουν βίντεο από κινητά που δείχνουν την αλήθεια.
Αυθόρμητα και ταχύτατα οι διαμαρτυρίες των πολιτών μετατράπηκαν σε μια μεγάλη ειρηνική πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τα πανταχού παρόντα ΜΑΤ και ΔΙΑΣ περίμεναν στα στενά κι εμπόδισαν την συνέχιση της.
Η ειρηνική πορεία επέστρεψε στην πλατεία όπου διαλύθηκε μέσα σ’ έναν ορυμαγδό χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Λίγη ώρα μετά το ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει κύκλους πάνω από την πόλη.
▶Όση καταστολή κι αν ασκήσουν, οι ΜΕΘ δεν αυξάνονται, γιατροί δεν υπάρχουν, η ασθένεια είναι παρούσα ενώ όλοι ζουν στην οικονομική αβεβαιότητα και τον φόβο για το αύριο.
▶Είναι προφανές ότι όλα αυτά αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των πολιτών και την εμπέδωση του δόγματος “νόμος και τάξη”.
▶Η δημιουργία κλίματος κατεχόμενης πόλης δεν θα έχει τα ποθούμενα, από την κυβέρνηση, αποτελέσματα.
▶Η βαθύτατα δημοκρατική πόλης μας αντιλαμβάνεται τους σκοπούς τους, αφυπνίζεται και αντιδρά.
▶Η αναίτια άσκηση βίας στους πολίτες θα έχει συνέπειες για εκείνους που την διέταξαν.
▶Η θλιβερή πραγματικότητα δεν κρύβεται πίσω απ’ τους καπνούς των χημικών, τα χτυπήματα των γκλομπς και των βασανιστηρίων της αστυνομίας σε όλες τις μορφές τους.
Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες για #δημοκρατία, #υγεία και προκοπή στη γειτονιά μας τη Νέα Σμύρνη".
- Κυριακή 07 Μάρτη 2021 Συντονιστική γραμματεία οργάνωσης μελών #ΣΥΡΙΖΑ #Προοδευτική_Συμμαχία Νέας Σμύρνης #Νεα_Σμυρνη #Νεα_Σμύρνη
#PoliceBrutality #ΓΑΔΑ

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!