📌Χθες το απόγευμα, 9 Μάρτη, χιλιάδες κάτοικοι της #Νέας_Σμύρνης, πολίτες όλων των ηλικιών, συλλογικότητες και σωματεία εργαζομένων έστειλαν καθαρό και δυναμικό μήνυμα σαν απάντηση στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας...
#thread #ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη
...που σημειώνονται εδώ κι ένα χρόνο σε διάφορες γειτονιές της χώρας. Αποκορύφωμα υπήρξαν οι ξυλοδαρμοί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα θύματα της αστυνομικής βίας και τις οικογένειές τους.
#ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη
Ο #ΣΥΡΙΖΑ- #Προοδευτική_Συμμαχία #Νέας_Σμύρνης χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και την αποφασιστική στάση των πολιτών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έναντι του αυταρχισμού και της κατάχρησης εξουσίας.
#ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε πλήρως τα επεισόδια που κάποιοι λίγοι προκάλεσαν με συνέπεια τον τραυματισμό αστυνομικού. Πρόκειται για συμπεριφορές απολύτως ξένες προς την συντριπτική πλειοψηφία των ειρηνικών διαδηλωτών που δίνουν ένα επιπλέον άλλοθι στο χτίσιμο του αυταρχικού κράτους.
Το όργιο αστυνομικής καταστολής και προκλητικών συμπεριφορών που ακολούθησε από την ομάδας ΔΡΑΣΗΣ στις γειτονιές της #ΝέαςΣμύρνης αμέσως μετά την πορεία, τα πολλαπλά βίντεο με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς Νεοσμυρνιωτών σε σπίτια, παρτέρια, δρόμους και καταστήματα...
#ΝεαΣμυρνη
...αποδεικνύουν ότι το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ εκτρέφει την ανακύκλωση της βίας και εντείνει την κοινωνική ανασφάλεια.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό, έχοντας πλέον εκτεθεί κι απαξιωθεί στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών.
#Νεα_Σμυρνη
Επενδύει στο διχασμό και στην κλιμάκωση της έντασης, ως το ύστατο καταφύγιο για αλλαγή ατζέντας μετά την παταγώδη αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους πολίτες και στην αντιπολίτευση.
#ΝεαΣμυρνη #Νεα_Σμυρνη
Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα, όχι αυταρχισμό, βία και καταστολή.
#ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη #Νεας_Σμυρνης #ποναω #Πονάω
Για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας απαιτούνται ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ, αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν μαζικά τεστ, έλεγχοι στους χώρους εργασίας και μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας. #ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη #Νεας_Σμυρνης #ποναω #Πονάω
Όλα όμως τα παραπάνω δε συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες των κυβερνώντων.
#ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη #Νεα_Σμυρνη #ποναω #Πονάω
Εμείς θα είμαστε πάντα παρούσες και παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία, υγεία και προκοπή στη γειτονιά μας τη #Νέα_Σμύρνη. Η δημοκρατία δεν μπαίνει καραντίνα.
- O. Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
#ΝεαΣμυρνη #ΝεαΣμύρνη #ποναω #Πονάω
@threadreaderapp, unroll.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @syrizans

7 Mar
📌Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Ο.Μ. #Νέας_Σμύρνης

“Καταστολή έχουμε, γιατρούς και #ΜΕΘ. δεν έχουμε”

Επίδειξη δύναμης θέλησαν να κάνουν στην πόλη μας οι δυνάμεις της #ΕΛΑΣ χτυπώντας απρόκλητα και προπηλακίζοντας νέους πολίτες στην πλατείας μας.
#thread
...μια πλατεία γεμάτη παιδιά και οικογένειες που απολάμβαναν την έξοδο τους στον μοναδικό χώρο που τους επιτρέπεται. Ξαφνικά ο οικείος δημόσιος χώρος μας μετατράπηκε σε πεδίο βασανισμών, άσκοπης και απρόκλητης βίας.
Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των πολιτών απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, μεταφράστηκαν από τα μέλη της ΔΙΑΣ σε επίθεση ενάντια στην αστυνομία και κάλεσαν ενισχύσεις. Στον ίδιο δημόσιο χώρο από τους ασυρμάτους, που ούρλιαζαν:
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!