KeremNavot Profile picture
1 Apr, 11 tweets, 4 min read
את יום שלישי ה-14 למרץ, ימים ספורים לפני הבחירות, בחר ראש הממשלה היוצא נתניהו לבלות בשטחים כחלק מהקמפיין שלו. בבוקר הוא החל בביקור במאחז הגזל גבעת הראל שנמצא בין רמאללה לשכם, במה שמוסגר כביקור תמיכה ב"התיישבות הצעירה".
באותו יום אחה"צ נתניהו קינח בביקור באתר הארכיאולוגי שמנוהל על ידי התנחלות הטרנספר סוסיא, מדרום לחברון, שממנו גורשו תושביו הפלסטינים של הכפר סוסיא בשנת 1986. על ההתנחלות סוסיא נכתב כאן ובמקומות אחרים, רבות (bit.ly/3wiGP8O).
אז היום נדבר כאן על מאחז 'גבעת הראל'.
מאחז 'גבעת הראל' הוקם בסוף שנות ה-90 בנקודה שבה נפגשות אדמותיהם של שלושה כפרים פלסטינים: קריות, סנג'יל ואל לובן אל שרקיה. מדובר בגבעה שנמצאת ממערב לכביש 60 שחוצה את הגדה המערבית לאורכה, ומול ההתנחלות האלימה שילה, שבמקביל החלה באותן שנים לשלוח מאחזים גם לכיוון מזרח.
כך, תוך מספר שנים ההתנחלות שילה השתלטה באלימות על אלפי דונם של אדמות חקלאיות ומרעה ממזרח וממערב לה.
כמו ברוב המאחזים, גם לשם הקמת המאחז הלא חוקי גבעת הראל, נעשה שימוש בשטח בן כמה מאות דונם, שהוכרז בעבר על ידי ישראל כ"אדמת מדינה" על מנת לייצר כסות של פסוידו חוקיות.
אבל המטרה של המתנחלים במקום לא היתה להשתלט על השטח שהוכרז, בשביל זה הרי יש את המנהל האזרחי. המתנחלים כיוונו להשתלט על מאות רבות של דונמים מעובדים של תושבי סגנ'יל וקריות סביב השטח שהוכרז.
שניים מהבולטים במהלך ההשתלטות על השטחים החקלאיים מסביב למאחז הם: אלישיב דרורי ויגאל בן נון.
שניהם כיכבו אצלנו בתחקיר המשכנתאות של החטיבה להתיישבות שפרסמנו בשנת 2018-keremnavot.org/%D7%94%D7%97%D…
כפי שאפשר ללמוד מהמסמך המכונה: "דו"ח מגדלים מאושרים לעניין ערלה בענבים ליקבים", גם הרבנות הראשית לישראל מתגייסת להכשיר את יבוליהם. אין פלא, הם לא מתעסקים שם ברבנות בזוטות כמו גזל והסגות גבול. יש להם הרי מערך כשרות על הראש לנהל.
את הבוננזה הזו מכנים שם במאחז: "ישוב חקלאי בעל אופי פתוח במרחב הפתוח של אזור שילה".
מבט השוואתי של תצלום אוויר משנת 1997 לפני הקמת המאחז, עם תצלום אוויר עדכני, מלמד על מה שקרה שם ב-20 השנה האחרונות מאז ש"הישוב החקלאי בעל האופי הפתוח" הוקם:
שטחים נרחבים נגזלו על ידי תושבי המקום על מנת לבנות עשרות רבות של בתים צמודי קרקע על השטחים החקלאיים סביב השטח שבזמנו הוכרז אדמת מדינה.
ברור, כאשר בוזזים את הקרקע בלא לשלם אגורה לבעליה, נשאר באמת הרבה כסף כדי לבנות בית גדול.
bit.ly/39u42v4
את שוד הקרקעות האלים הזה (ועוד רבים שדומים לו), המתנחלים מבקשים עכשיו להלבין תחת השם "התיישבות צעירה".
זה המקום שראש ממשלת ישראל הרקוב והמושחת בחר לבקר בו ערב סיבוב הבחירות הרביעי. העובדה הזו מספרת ככל הנראה לא פחות עלינו הישראלים, מאשר עליו.
לקריאה נוספת על גזל האדמות באזור שילה, ראו נא את הדו"ח שפרסמנו לאחרונה יחד עם @btselem, עמ' 47-54

keremnavot.org/this-is-ours-a…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with KeremNavot

KeremNavot Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @KNavot

29 Mar
לפני בדיוק שנתיים העלנו פוסט ובו תיארנו כיצד נבזזו אדמות תושבי העיירה הפלסטינית בית ג'אלה לשם הקמת בית ספר שדה של החברה להגנת הטבע @NatureIsrael, שהיה הבסיס להקמת ההתנחלות הר גילה ישוב קהילתי.
כדאי לקרוא את כולו שוב- bit.ly/31qYHAj

בפוסט כתבנו כך:
"ראשוני המתנחלים הגיעו למקום כבר בשנת 1968, אבל צו התפיסה (30/77) שמיסד את הקמת ההתנחלות הוצא על ידי הצבא כ-9 שנים מאוחר יותר בנובמבר 1977 וכלל 160 דונם בבעלותם של תושבי בית ג'אלה. תצלום אוויר משנת 1967 מראה שרובו הגדול של הש טח שנלקח על ידי הצבא לשם הקמת ההתנחלות היה מעובד פיקס,
ובתוכו היו מספר בתים של משפחות שסולקו עם הזמן מהמקום... השנים חלפו ובית ספר השדה חדל למעשה מלפעול, אבל הנדל"ן הו הנדל"ן ממשיך לשלשל כמות נאה של מזומנים מדי חודש לחשבון הבנק של החברה להגנת הטבע שמשכירה את המתקנים במקום לצבא ולמג"ב."
Read 9 tweets
21 Mar
ביום חמישי (11.2) פורסם לראשונה ב-@WallaNews ובעקבותיו באתרים נוספים, מסמך פנימי של קק״ל @KKL_JNF_il שנכתב יום קודם לכן (10.2), שכותרתו "יהודה ושומרון - הצעת מחליטים". המסמך מסכם את החלטות דירקטוריון קק"ל באשר לפעילותה בשטחי הגדה המערבית.

פוסט תשיעי בסדרה⬇️
המסמך של קק"ל עוסק במדיניות רכישות הקרקע של הארגון. בסעיפים 3-4 של המסמך ישנה התייחסות מפורטת לגבי מדיניות רכישת הקרקעות של קק"ל בגדה המערבית.

קישור למסמך של קק"ל- bit.ly/3c9aNV7
את הפוסט הנוכחי נקדיש לסיפור אחד ששופך אור על הדבר הזה שנקרא "רכישת קרקעות" על ידי ישראלים בגדה המערבית.
רכישת קרקעות בגדה המערבית זה עסק שמושך אליו בעיקר אנשים מסוג מסוים: כאלו שאוהבים כסף (והרבה) ושלא אכפת להם לבלות הרבה מאוד זמן בבתי משפט.
Read 17 tweets
15 Jan
בראשית שנת 2019 הרס הצבא צינור מים, שהונח על ידי מועצת הכפר בית דג'ן לאורך דרך היסטורית, המחברת מזה דורות בין הכפר ובין אדמותיו שנמצאות ממזרח, לכיוון בקעת הירדן. בשלושת החודשים האחרונים, הצבא חזר למקום והוא חוסם את הדרך הזו כליל באמצעות תלולית עפר גדולה. וזה למה?
בואו שמעו סיפור על המשולש של פלסטינים, מתנחלים וצבא.

הכפר בית דג'ן נמצא כ-10 ק"מ ממזרח לעיר שכם. חיים בו כיום כ-6,000 תושבים. אדמותיו ההיסטוריות של הכפר משתרעות על למעלה מ-44 אלף דונם ומגיעות עד אזור הג'פתליק, שבמרכז בקעת הירדן.
שבועות ספורים לאחר כיבוש הגדה המערבית ביוני 1967, המפקד הצבאי חתם על צו סגירת שטח ל-50,000 דונם של אדמות מספר כפרים ממזרח לשכם, שכונו מאותו יום והלאה "שטח אש 904א". בין היתר, גם כ-14 אלף דונם מתוך אדמות הכפר בית דג'ן נכללו בתוך אותו "שטח אש 904א".
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!