FREMMEDTRÅD
Græder en lille smule over en uventet opringning fra vores yndlingshjemmehjælp. Når jeg skriver ‘vores’, mener jeg mine søstres og min, for vores far kan ikke huske nogle mennesker, han ikke har kendt for fem år siden og bagud.
Og da vi for et halvt år siden efter flere års fravær pænt ufrivilligt blev indviklet i det inferno af kommunalt bureaukrati, der hører med, når man pludselig har ansvaret for en vred, gammel, dement alkoholiker, var det med bange anelser. For man hører så meget.
Og selv om det ikke er pænt at sige, er det nu engang rigtigt, at hjemmehjælper ikke altid er er job, man vælger, fordi man gider. Og det har vi da også set eksempler på afspejler sig i såvel dialog som service. Med een markant undtagelse.
Nemlig når man tilfældigvis er født et andet sted end her. I seks måneder har vi (med 5-7 besøg dagligt) uden undtagelse kun mødt glæde, omsorg og ægte interesse fra Trinidad, Nusreita, Hamsi og Muhammed. De har anrettet små buffeter i køkkenet og spist med vores far.
De har ryddet op på hans skrivebord og talt med ham om hans memorabilia. De har bestilt det mad, han bedst kan lide - og lavet små fine madder med udskårne rødbeder på. Og de har ringet til os og spurgt og snakket og været bekymrede.
Vi har kvitteret med julegaver og chokolade og blomster. Og nu har Den Dumme Kælling (mit tilnavn i Frederiksberg Kommunes social- og omsorgsafdeling) så efterhånden fået gjort samme afdeling så trætte af os, at vores far flytter i den perfekte plejebolig på fredag.
Og der betyder at Trinidad i dag har ringet til mig for at sige, at hun kommer til at savne vores far. Som overhovedet ikke aner, hvem hun er. Og dybest set ikke har kunne lide ret mange mennesker i sit liv. Og det synes jeg faktisk er en tåre værd. På mange planer.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Rulle Grabow

Rulle Grabow Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @rulgw

5 Apr
OMSORGSTRÅD
Jeg er en virkelig glemsom dame. Heldigvis er jeg også meget elsket. Således ligger der i dag i min inbox en aldeles bedårende mail fra den pakistansk-amerikanske regnskabsassistent i den gigantiske globale virksomhed, jeg i flere år har haft en kontrakt med.
Hver måned sender jeg en faktura på et fast beløb, og samtidig skriver jeg en venlig bemærkning om vejret eller Corona eller god weekend eller jul eller hvad har vi. Jeg har tit tænkt på, om mine fakturaer ikke bare røg i en eller anden boks - firmaet har mange tusinde ansatte.
Men i dag modtog jeg en mail. Min usynlige regnskabsven skrev, at han bare ville sikre sig, at jeg ikke havde glemt at bede dem om mit honorar i denne måned. For jeg skal jo have mine penge. Og i øvrigt synes de allesammen at det er virkelig hyggeligt at høre nyt fra Danmark.
Read 13 tweets
24 May 20
Nå. Bær over med mig, for det her blir langt.
Jeg har nu brugt et døgn på at blive svinet til at Politiforbundets formand. Han gav et interview på P1 Morgen i går, hvor han blev bedt om at forholde sig til, at 47 pct. af de voldtægtsofre, der anmelder, er utilfredse.
@ClausOxfeldt anfører i den forbindelse, at voldtægt er den næstværste forbrydelse, men at han selv - hvis en af hans nære skulle blive voldtaget - ville forberede dem på, at politiet ikke bare holder en mikrofon for ofrene, bla. fordi der er en potentiel gm at tage hensyn til.
Og så når han at nævne falske anmeldelser af hvilke der, som det bla. fremgår af Straffelovsrådets betænkning (vedhæftet) er forsvindende få.
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!