נסיון להסביר איך הודו עברה ממצב בו היא היתה בין הארצות היותר מוצלחות במאבק בקורונה למצב האסון הנוכחי:
הודו היתה בין המדינות הראשונות להבין את פוטנציאל הנזק מהקורונה, ולכן החל מאמצע מרץ 2020 שערי המדינה כמעט ונסגרו, ולאחר תהליך כואב של חזרת עובדים מהעשירונים התחתונים לביתם בתחילת אפריל, המדינה תפקדה סביר תחת סגר שנוהל היטב עד תחילת יוני.
כחלק מהסגר כל ההתקהלויות ההמוניות נאסרו, מדת דרך חינוך ועד פוליטיקה. במקביל המדינה צמצמה בחדות כניסת זרים, למעשה רק זרים "חיוניים" אושרו לכניסה.
כך בסוף 2020 הודו הגיעה למצב של שליטה למעשה על התפרצות הקורונה, והשיגה שיווי משקל בין תפקוד לבין שמירה על בריאות הציבור. אז מה קרה שהכל התפוצץ פתאום?
ראשית אני רק מנחש ומשער. אין, למיטב ידיעתי, "תשובות" מדויקות לשאלה.
נתחיל מגורמים חיצוניים: מתחילת השנה אנחנו רואים בכל העולם שורת מוטציות תוקפניות יותר לקורונה, הן מבחינת ההפצה ומבחינת ההשפעה על אוכלוסיות צעירות יותר. בהינתן הגיל החציוני הנמוך בהודו, שינוי בפרופיל התקיפה של הנגיף מעלה בחדות את ההשפעה על הודו.
עכשיו לגורמים הפנימיים:
במהלך 2020 הודו מקיימת שורה ארוכה של בחירות מקומיות. בדומה למה שקרה בארה"ב וישראל, המפלגה השלטת נמצאת בסכנת הפסד, בעיקר עקב הכעס האזרחי על הטיפול בקורונה.
הדרך בה הממשלה ההודית בחרה לנהל את הנושא שוב דומה אלינו ולאמריקאים: הקטנת הסכנה במגפה, שלהוב דתי שבהודו בא לידי ביטוי בכנסי ענק שנמשכים ימים ארוכים ואישור קיום אסיפות פוליטיות המוניות. התוצאה, אל מול עינינו הדואבות, הרת אסון. שבת נהדרת לכולכן. #רוחמיןהון
פאק. במהלך 2021 הודו מקיימת שורה ארוכה של בחירות מקומיות. 2021...
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
למי מכן יש דיבור עם אסף מ"נחת"? כי אני בדרך לראות את מטעי הקפה מהם הוא קונה כאן. בינתיים כמה תמונות מהדרך:
פוד טראק של פאקורה, אמן לימונים וסתם דוכן מהמם ביופיו.
האזור אליו אני נוסע נקרא "המורדות המערביים", Western Ghats, רצועת הרים בגובה בינוני שמשתרעת לאורך החוף הדרום מערבי של הודו. האקלים כאן ממוזג ורטוב, מה שהופך אותו לפורה במיוחד. רוב מטעי הקפה של הודו הם כאן, הרבה תה, תותים, הל, חסות, מיני מנגו רבים ועוד.
שיכנו אותי במה שהיה מועדון הקצינים הבריטי כאן. וויתרתי בנימוס על הזמנה לצאת לציד שועלים מאוחר יותר הערב. #אלב.
יעניין אתכן לקרוא "מדריך מהגנן המתחיל"? סיכום של שנה בה עברתי ממרפסת ריקה לאספקה די מלאה של ירקות ירוקים לצריכה עצמית?
יצאו עשרה לייקים, אז בשמחה:
ראשית הכי חשוב - זה הניסיון האישי שלי, כמו שכתבתי זה מדריך *מ*הגנן המתחיל.
שנית כמו כל דבר טוב, חלק מרכזי מההצלחה מתחיל בהגדרה טובה של המטרה. כבר מסוף 2019 עקב צפייה בסדרות על שפים ראיתי שכולם מחזיקים גן ירק אישי.>>
עד תחילת הסגר היתה לי אספקה די טובה של ירקות טריים יחסית, אבל בדיקה טיפה יותר מעמיקה הראתה שאני אוכל ירקות בגיל ממוצע של יומיים וחצי. מכאן הגדרתי מטרה להגיע למקסימום אכילת ירקות בני יום לכל היותר.