Ivar Arpi Profile picture
3 May, 7 tweets, 2 min read
Varför prenumerera på Rak höger? (1/7)

Journalistik handlar alltid om val – vilka frågor som ställs och vilka som utelämnas. Många gånger har rädslan för att spela “fel” krafter i händerna påverkat journalistiken i Sverige.
De flesta vill att man berättar hur det är, utan att vare sig överdriva eller skyla över. Att man är konsekvensneutral.

Rak höger är för de läsarna. (2/7)
Vad får man som prenumerant?

Det blir minst två texter i veckan, ibland krönikor, ibland intervjuer eller reportage. Och så ett poddavsnitt i veckan där jag pratar med en eller flera gäster. Jag tror på samtal, även om den man pratar med inte är en meningsfrände. (3/7)
Prenumeranter får kommentera texterna. Jag kommer i så stor mån det går plocka upp frågor och inspel jag får. Minst varannan vecka har jag en diskussionstråd där jag själv deltar. På sikt kommer jag att göra bonusavsnitt med podden. (4/7)
Hur det funkar? Du kommer att få allt material direkt till din inkorg. Men du kan också välja att besöka sajten i stället, där även hela arkivet finns. (5/7)
En del av materialet kommer om en månad att sättas bakom betalvägg. Främst handlar det om att betalande prenumeranter får tillgång till frågeavsnitt i podden, annat bonusmaterial med poddgästerna, samt att delta i diskussionstrådarna. (6/7)
Priset är cirka 50 kronor i månaden (5€), eller 500 per år (50€). Det är mindre än 1 krona och 40 öre om dagen.

Var gärna med och delta i samtalet! (7/7)
ivararpi.substack.com/about

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ivar Arpi

Ivar Arpi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Ivarpi

4 May
Det är intressant att analysera val av klädsel och vad det signalerar. Tycker inte man bör spola ut barnet med badvattnet där. Men det här så uppenbart illvilligt tolkat av Boel Ulfsdotter. (1/4)
"Hennes åtsittande, vita klänning är tydligt sexualiserande istället för att ge bilden av en intellektuell kvinna."

En feministisk klassiker ändå. Intellekt och kvinnlighet som motsatspar. Intelligensen sjunker i proportion till hur mycket av kvinnligheten som syns. (2/4)
Jag tycker modeanalys är intressant, men kanske lite väl kreativt att påstå att Ebba Buschs klädval signalerar att hon fjättra kvinnorna i hemmet. (3/4)
bt.se/kultur/boel-ul…
Read 4 tweets
4 May
Ett äldre par skrev till DN:s psykolog och undrade om deras polyamorösa son och hans fru verkligen borde få ta med alla sina partners till familjeträffarna. Givetvis, sluta vara så intoleranta, blev svaret. Varför anser sig vissa ha rätten att pracka på andra sina livsval? (1/4)
Dramaturgin tycks redan vara färdig. Föräldrarna anses inte ha viktiga värderingar eller en livsstil som är värd att respektera. Normen om monogami är hopplöst förlegad, och det ska de ha klart för sig. (2/4)
I dag känns det nästan avvikande att tro på monogami, på livslång kärlek, och på att det är viktigt att hålla ihop kärnfamiljen. Eller att ha en gnagande misstanke om att “polyamorös” bara är en fin omskrivning för att man vill vara otrogen. (3/4)
Read 4 tweets
3 May
Jag sa upp mig från en fast tjänst på SvD:s ledarsida på en fredag och började på Bulletin på måndagen efter. Om jag ångrar det? ”Ingen minns en fegis”, som min bästa vän i mellanstadiet sa till mig när han hoppade från tian samtidigt som jag klättrade ned till 7:an. (1/9)
Men man måste våga hoppa från tian ibland. Jag ångrar fortfarande att jag klättrade ned till 7:an den gången, men inte att jag tackade ja till Bulletin, eller att jag ett par månader senare bad majoritetsägarna fara och flyga. (2/9)
När jag började blogga i slutet av 00-talet var mitt mål att med hjälp av skrivandet ta mig in på en tidning. Det gick till slut. Den korta tiden av arbetsfrihet efter Bulletin har fått mig att inse att jag saknat självständigheten som fanns under tiden då jag bloggade. (3/9)
Read 12 tweets
6 Jan
Poängen är: när militären senast försökte ta makten i Turkiet senast misslyckades de fatalt. Det var ändå militären. Djupa staten. Är det verkligen vad vi ser i USA i dag? En del säger det. Jag tvivlar. Det är illa nog ändå.
Att USA sjunkit till en nivå när den avgående amerikanska presidenten inte kan lämna över makten fredligt är skrämmande. Att det finns tillräckligt många motiverade extremister för att genomföra det som skett i dag likaså. Undrar om det blir bättre eller värre de närmaste 4 åren.
Helt uppenbart att de som gör revolt nu underkänner valresultatet och vill fördröja överlämnandet av makten. De har visat att de kan, men kommer inte lyckas ta någon makt själva. Frågan är om det är ideologisk overreach. Hur många som röstade på Trump det gillande på detta?
Read 5 tweets
7 Nov 20
Väljarna valde inte Joe Biden för hans politik, utan för att han inte är Donald Trump. De som röstade på Trump röstade dock på honom trots hans (djupt störda) person, och för hans politik. Ett val som mer handlade om vad man är emot än vad man är för.
Med andra ord är mycket av den politik som Trump ändå torgförde, mellan sina osammanhängande tirader, fortfarande populär i USA. Innan valet 2016 skrev Peggy Noonan en krönika med rubriken: ”Imagine a sane Donald Trump”. Och det hade verkligen varit något som USA förtjänade.
Republikanerna hade nått vägs ände rent ideologiskt innan Trump, och behövde en nystart. Tyvärr var Trumps personliga tillkortakommanden så stora att han aldrig förmådde bli det alla hoppades på innan 2016. Det blev en narcissist med storhetsvansinne.
Read 6 tweets
28 Sep 20
För några år sedan i en offentlig tråd på Facebook diskuterade SR-medarbetare mångfald. @adamcwejman skildrar detta i vår bok Så blev vi alla rasister, eftersom det gav en intressant inblick. Några nedslag:
Alexandra Pascalidou återgav en anekdot som illustrerar att skilje- linjen mellan att prata om mångfaldskompetens och att kvotera (även i formellt) är hårfin eller till och med illusorisk: "Träffade en tjej på radion för en tid sen. Med chilenskt namn. ->
<- ’Var kommer du ifrån?’ undrade jag. ’Västerås’, svarade hon. ’Min mamma kom till Sverige när hon var ung. Jag tog hennes efternamn förra året för att min chef på lokal radiokanal behövde anställa en blatte. För att snygga till mångfaldsstatistiken. Så jag bytte namn.’"
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!