1) Herkese merhaba. Hazır piyasalar 4.5 gün kapalıyken, bu tatilde belki bu işe profesyonel olarak başlamak istersiniz diye, Atölyemizle ilgili bir iki şey paylaşacağım.
2) İçerisinde şimdilik bir adet eğitim var. Eğitimin ismi Yeni Başlayanlar İçin A’dan Z’ye Teknik Analiz. İsminin aksine sadece yeni başlayanlar için değil. Başlangıç/Orta seviyeye de uygun. Eğitimin tüm detayları şu adreste:
3) İçerideki öğrencilerin eğitimle ilgili yazdığı yazıları okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz. Ayrıca tüm öğrencilerin Twitter nickleri de var. Direkt onlarla da iletişime geçebilir, eğitimi sorabilirsiniz. Tıklayın:
6) Bir de bu eğitim kirliliğinde, höstad kalabalığında kimden eğitim alacaksınız, eğitimin ve eğitimcinin iyi olduğuna nasıl ikna olacaksınız? Bundan bahsettiğim ve sizlerle biraz dertleştiğim bir yazı yazdım. Onu da okumanızı öneririm:
7) Son olarak, eğer bu işe profesyonel, derli toplu, sıralı başlamak ve de eğitim sonrası da Telegram gruplarından verimli bir aileye katılmak istiyorsanız sizi içeri bekliyorum. Zorunda mısınız? Değilsiniz tabi. Gelmek istemeyenler için de her daim buradayım. Üretmeye devam. 🙋♂️
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1) Herkese merhaba. Uzun zamandır teknik analiz üzerine zincir yapmıyordum. Açıklamalı hisse analizlerini ise artık ilginin eskisi gibi olmadığını gördüğümden bırakmıştım. Şimdi müsaadenizle biraz detaya girelim. RT ve Fav desteğinizi esirgemeyin dostlar, gecemiz güzelleşsin.
2) Başlamadan önce bir hatırlatma yapmış olayım. Borsanın İzinden websitesine neredeyse 3 yıldır emek veriyorum. Yüzün üzerinde ücretsiz yazı var, bir sürü ders ve tecrübe paylaşımı var. Lütfen tüm yazıları okumayı unutmayın: Borsaninizinden.com
3) Evet, konuya başlayalım. Hep yazıyorum, denk de gelmişsinizdir. "Yükseliş dalga yapısı bozuldu, düşüş dalga yapısı bozuldu" diye. Nedir bu dalga yapıları, bozulunca ne oluyor, temel olarak ne anlatmak istiyorum biraz ondan bahsedeceğim. Ancak öncesinde biraz açıklama yapayım.
1) Herkese merhaba. Aşağıda paylaştığım tarz tabloya hepimiz az çok aşinayızdır. Zaman zaman bu tarz karşılaştırmalı tablolar görüyoruz, “vay be, parayı şuna yatırsaymışım bu kadar para kazanacakmışım, ben de onu al, bunu sat, onu al, bunu sat debelenip durdum” der, dertleniriz.
2) Çünkü, şu an bulunduğumuz yerden geriye bakınca, tüm fiyat hareketleri zaten oluştuğu için, hangi enstrüman ne kadar yükselmiş, hangisi ne kadar kazanç sağlamış, hangisi ne kadar düşmüş tek bir tıkla önümüzdedir.
3) Geçmişte oluşmaya başlamış ve şu an tamamlanmış senaryolardan karşılaştırmalı olarak en iyisini seçip bir iki süslü tablo yapıp ortamlara salınca da bol bol RT, FAV ve paylaşım garantilidir. İşte yukarıda mesela parasını 1 Ocak’ta Dogecoin’e yatıran 85 kat kazanmış.
1) Herkese merhabalar. Bugün bana gelen sorulardan hareketle, biraz da aklımı kurcalayarak, kırıntıları toplayarak bir şeyler karalamak istiyorum. Yazımın başlığı, Halka Arz Çılgınlığı ve Teknik Analiz olacak, buralarda olanlar buyursun.
2) Teknik Analiz, bir nevi fiyatı irdeleme sanatı. Fiyatın geçmiş alışkanlıklarını tekrar edeceğini düşünüyor, ona göre pozisyon alıyorsun. Tabi ki, burada fiyat dediğime bakmayın çünkü fiyat olarak analiz ettiğimiz her şeyin içerisinde aslen İnsan var.
3) Yani, biz en nihayetinde insanı analiz ediyoruz. Çünkü fiyatı hareket ettiren şey insanların duyguları. Para kazanma istekleri, korkuları, tedirginlikleri, heyecanları, coşkuları. 100 yıl önce yazılmış bir kitap var, Bir Borsa Spekülatörünün Anıları. Çoğunuz biliyorsunuzdur.
1) Dostlar herkese iyi akşamlar. Herkeste bir panik havası, bir kısım ne yapacağını bilmiyor, bir kısım strateji çizemiyor, bir kısımın kafa hepten karışık. O yüzden, ben kendi bakış açımı, yine kendi sistemim dahilinde sizlere anlatayım istiyorum. Belki yardımım dokunur.
2) Şimdi, öncelikle benim endeks ve borsamız hakkındaki fikirlerimin üzerinden kronolojik sırayla geçelim. Zamanı olan için iki yazı paylaşmıştım, hatırlatıyorum. İlki, 5 Mart 2021’de sizlerle paylaştığım ve “aman dikkat” temalı yazım, şurada: borsaninizinden.com/5-mart-2021-bi…
3) İkincisi ise, ortalığın biraz daha sakinleştiğine, risk iştahının biraz daha arttığına ve haftalık grafikte bir harami oluştuğuna dikkatle, “biraz daha rahat olabiliriz” temalı, 15 Mart 2021’de paylaştığım şu yazı: borsaninizinden.com/15-mart-2021-b…
1) Uzun zamandır endeks analizi yapmıyorduk, çünkü bir gereklilik yoktu. Bayağı ciddi bir rallinin içerisindeydik. Alıp tutan da, girip çıkan da, sabit duran da kazandı. Ustayla acemi karıştı, herkes kendini piyasadan büyük sandı. Peki şimdi işler değişiyor mu? Buyrun zincire.
2) Öncelikle, endeksi en geniş pencereden bir masaya yatıralım bakalım. Elimizde ne var, ne yok. Sonra kademe kademe dürbünü yakınlaştıracağız. Sohbet, muhabbet derken, size mevzuyu anlatacağım. Bu aşağıdaki kanal, 2004'ten gelen devasa yükselen kanal. İnceleyin.
3) Bunun yanına, bir de 2008 Krizinin dibinden çektiğimiz yükselen kanalı ekleyelim. O da şöyle, aşağıdaki gibi. Bir kaç ihlal dışında, bu da kitap gibi çalışmış. Buyrun, bunu da inceleyin:
1) Herkese günaydın. Aşağıdaki tweeti hatırlayanlar olacaktır. Geçen hafta Pazartesi (22 Şubat) tweetim. Bu tweet sonrası endeks aşağıda 1.400'lere kadar düştü. Sonra tek bir günde (bu Pazartesi) toparladı ve dün itibariyle 1.531'de kapattı. Biraz endeks gevezeliği yapayım.
2) Geçen hafta Pazartesi grafiğiyle, bugünün grafiği arasında sadece 30 puan fark var. Yani tüm riskler, tüm sıkıntılar, tüm sorunlar hala grafikte mevcut. Peki ne değişti? Elimizde sadece Pazartesi günü oluşan devasa bir yükseliş var.
3) Onun dışında senaryoya eklenen olumlu bir hikaye yok. Olumsuz tarafa ise yurt dışı piyasaları eklendi. Dün SP500 eksi yüzde 1.3 ile, Nasdaq eksi yüzde 2.88'le kapandı. Diğerleri de tatsız. O zaman, benim şu aşağıdaki tweetim hala geçerli diyebiliriz: