♟پیشروی بیش از حد!
روزنامه کامرسانت طی مصاحبه ای با میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در وین به روند مذاکرات پرداخته است.
بخشی هایی از مصاحبه:
♦️هیچ کس از جمله ایرانی ها از زمان دقیق آغاز دوباره مذاکرات خبر ندارد. زیرا تیم جدیدی روی کار آمده است که برای آماده شدن به زمان نیاز دارد.
♦️معلق گذاشتن مذاکرات برای مدت طولانی فایده ای ندارد. هر چه زودتر گفتگو ها آغاز شود، بهتر است. اما فکر نمیکنم تا ۱۰ روز آینده مذاکره آغاز شود. شاید هم دیرتر!
♦️اهمیت برجام به غیر از موضوع هسته ای در این است که فرصت را برای گفتگوی امنیتی در منطقه فراهم میکند که همه کشور های خلیج فارس در آن شرکت میکنند.
♦️تکرار میکنم! احیای برجام پیشرفت ها در این زمینه را افزایش میدهد.
♦️ثبات در منطقه برای روسیه مهم است.
♦️۹۰ درصد مسیر پیموده شده است و چیز زیادی باقی نمانده است. آن ۱۰ درصد حاوی تعدادی از موضوعات حساس سیاسی است که میتواند مانع باشد.
♦️من در موقعیتی نیستم که جزئیات مذاکرات را فاش کنم. اما برخی از این موضوعات به رسانه ها درز کرده است. به عنوان مثال یکی از سوالات واقعی این است که
آیا میتوان تضمین کرد که اتفاقات دوران ترامپ دوباره تکرار نشود؟
♦️آمریکایی ها میگویند قادر به ارائه چنین تضمینی نیستند.
اما ما معتقدیم چنین تضمینی وجود دارد. اگر یک طرف رفتار بدی انجام دهد، طرف دیگر میتواند بلافاصله پاسخ دهد.
♦️مثلا اگر آمریکایی ها این بد رفتاری را شروع کنند، ایرانی ها تعهدات خود را کاهش میدهند و این برای همه از جمله آمریکایی ها ناخوشایند خواهد بود و بالعکس!
♦️من و همکارانم از کار با مذاکره کنندگان جدید آمریکا لذت میبریم. در زمان ترامپ، به ندرت گفتگوی مناسبی داشتیم!
♦️اکنون آمریکا موضعی کاملا عملگرا و متعادل دارد. ما اختلافات قابل توجهی داریم اما به طور کلی آن ها رویکرد تجارت گونه دارند که راه را برای دستیابی به توافق هموار میکند. این دیدگاه مثبت را قبل از هر چیز میتوان با تلاش های جمعی برای احیای برجام نشان داد.
♦️نقش آمریکا در رد ایده فرانسه، انگلیس و آلمان برای مذاکره بر سر برجام + مهم بود.
♦️بعد از خروج آمریکا از برجام، ایران یک سال منتظر ماند و سپس در قالب برجام تعهدات خود را کاهش داد. ما در این مدت از انتقادات تند نسبت به تهران خودداری کردیم، زیرا فهمیدیم این کاهش تعهدات،
روش ایران برای مقابله با فشار حداکثری است. به همین علت وقتی درباره فاصله گرفتن تهران از مفاد توافق صحبت میکردیم، از کلمه "تاسف" استفاده میکردیم. اما به نظر میرسد اکنون دلایلی برای نگرانی وجود دارد. به نظر میرسد ایران بیش از حد جلو رفته است!
♦️برای اولین بار کشوری بدون سلاح هسته ای غنی سازی ۶۰ درصد دارد و فلز اورانیوم تولید میکند. با احیای سریعتر برجام، آن ها را از بین میبریم.
♦️تا آن جا که پیداست این اقدامات نتیجه فشار حداکثری و حرکت های خرابکارانه است.
♦️ضبط و حفظ فیلم دوربین های آژانس هم به نفع ایران و هم به نفع آژانس است. بدون آن فیلم ها شکافی در معلومات آژانس نسبت به برنامه هسته ای ایران به وجود می آید که منجر به سوالات بیشتری درباره این برنامه میشود. پاسخ به این سوالات آسان نخواهد بود.
♦️در صورت توافق برای احیای برجام، تحریم های آمریکا در ابتدای ماه اوت برداشته میشود.
♦️(درباره ذرات اورانیوم کشف شده در تاسیسات اعلام نشده): این موضوع در دو سال گذشته عامل تحریک کننده ای در کار آژانس بوده است.
♦️در آغاز قرن، ایران انحرافاتی از توافق پادمان داشته است و برخی فعالیت های هسته ای خود را مخفی کرده است. اما این فعالیت ها حدود ۱۵ تا ۱۷ سال پیش توسط خود ایران متوقف شده است. مدت ها قبل از این که مسئله آشکار شود. علاوه بر این آن فعالیت ها موفقیت آمیز نبود.
♦️مسئله ذرات کشف شده اورانیوم باید به صورت دو جانبه میان ایران و آژانس حل شود.
پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with نقی معمولی

نقی معمولی Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @haj_naghi

11 Jul
این که یانس یانشا نخست وزیر اسلوونی در نشست منافقین سخنرانی میکنه، نشون میده آدم های رذل همیشه یه جایی به هم گره میخورن!
اسلوونی از ابتدای این ماه میلادی ریاست دوره ای اتحادیه اروپا رو عهده دار شده ولی مواضع تند این آدم درباره مهاجرین، حقوق بشر، رسانه ها و فعالین سیاسی تردید و Image
اعتراض اعضا رو نسبت به ریاست اسلوونی به همراه داشته است.
یانسا در زمان انتخابات آمریکا خیلی سریع پیروزی ترامپ رو تبریک گفت و در حالی که حاضر به پاک کردن توییت نبود، از عبارت #fakenews استفاده میکرد! ImageImageImageImage
اخیرا انتشار مقاله ای تحت عنوان BALKAN NON PAPER برای تجزیه بوسنی، به یانشا منتسب شده بود. هر چند که خودش چنین انتسابی را رد کرد. ImageImage
Read 4 tweets
26 May
📌بچرخ تا بچرخیم!
♦️محمد اسلامی وزیر امور راه و شهرسازی در سفر به ارمنستان با مهر گریگوریان معاون نخست وزیر و وهان کروبیان وزیر اقتصاد دیدار کرد.
در این دیدار درباره پروژه های مشترک در زمینه توسعه زیرساخت، راه اندازی مناطق آزاد، ساخت جاده ها و برنامه های سرمایه گذاری صحبت شد.
در این دیدار درباره راه آرتاشات-مغری صحبت شد و طرف ایرانی آمادگی خود را برای اجرای بخش های سیسیان- کاجاران و کاجاران- مغری به طول ۹۲ کیلومتر در سریع ترین زمان ممکن را اعلام کرد. تمام این مسیر ۹۲ کیلومتری در استان سیونیک قرار دارد.
ایران آمادگی دارد تا هر سه بخش طراحی پروژه، تامین بودجه و اجرای آن را با حضور کنسرسیومی از شرکت های ایرانی انجام دهد.
همچنین دو طرف درباره تسهیل رفت و آمد کامیون ها بین دو کشور، همکاری درباره گردشگری و ایجاد پرواز مستقیم ایروان- اصفهان و ایروان- کیش توافق کردند.
Read 7 tweets
17 May
🌐سیونیک؛ مبارزه برای همه یا هیچ میخواهید؟
چند روزی است که تنش ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به بهانه اختلاف بر سر خطوط مرزی شدت گرفته است.
پس از پایان جنگ قره باغ، طرف آذربایجانی بار ها بر تمایل خود برای ایجاد کریدور میان خاک اصلی و نخجوان تاکید کرده است‌.
الهام علیف رییس جمهور آذربایجان چندی پیش در سخنانی ارمنستان را تهدید کرده بود که در صورت همکاری نکردن برای ایجاد این کریدور، به زور متوسل خواهد شد!
"کریدور زنگزور را اجرا می کنیم ، خواه ارمنستان بخواهد یا نخواهد. اگر ارمنستان بخواهد ، مسئله به راحتی حل خواهد شد،
اگر آن را نخواهد ، ما به زور در مورد آن تصمیم خواهیم گرفت. درست مثل قبل!
من در طول جنگ گفتم که آنها باید سرزمین های ما را ترک کنند ، در غیر این صورت ما آنها را با زور بیرون خواهیم کرد. و این اتفاق افتاد سرنوشت دالان زنگزور نیز همین خواهد بود."
Read 11 tweets
1 Apr
🌋آتش فشان شرق اروپا در آستانه فعال شدن؟
مدتی است که اخباری از نقل و انتقالات نظامی در اوکراین و روسیه به گوش میرسد. حجم زیاد این تحرکات ذهن را به سمت شروع دوباره درگیری در منطقه دونباس و کریمه میبرد. اما دلیل تمایل به درگیری چیست؟
پاسخ ساده است! پروژه نورد استریم ۲
با روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا، این کشور سعی کرد تا به سیاست های احمقانه دولت ترامپ پایان دهد و تلاش خود را برای توقف پروژه نورد استریم ۲ انجام دهد. تاکنون تحریم هایی هم بر علیه این پروژه وضع شده است اما قطعا کافی نیست!
اروپا باید خطر روسیه را ملموس احساس کند...
برنامه این بود. تشدید تنش نظامی بین اوکراین و روسیه
از چند ماه پیش نقل و انتقال نظامی اوکراین هم آغاز شد. ترکیه که در جنگ قره باغ جنگ افزار های روسی را شکست داده بود، صادرات سلاح از جمله پهپاد به اوکراین را آغاز کرد. دو کشتی باری آمریکا حامل سلاح در بنادر اوکراین پهلو گرفت و...
Read 12 tweets
28 Mar
🔰روز گذشته سند برنامه همکاری جامع میان ایران و چین امضا شد. این سند مانند برجام یک سند سیاسی است و الزام آور نیست. بنابراین نیازی به تصویب آن در مجلس وجود ندارد.
با روی کار آمدن بایدن، تنش میان چین و روسیه افزایش یافته است و
هر روز خبر از تنش ها و تحریم های جدید میان چین با آمریکا و روسیه و انگلیس و اتحادیه اروپا به گوش میرسد. امضای این سند در این شرایط حاوی پیام مهمی به غرب است.
روز گذشته در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه چین، سخنرانی سال ۲۰۱۸ لارنس ویلکرسون از نظامیان سابق و استراتژیست با سابقه و
همچنین رییس دفتر کالین پاول وزیر خارجه سابق آمریکا پخش شد.
این سخنرانی از آن جایی که پاول در زمان حمله به افغانستان، وزیر خارجه بوده است، اهمیت دارد.
ویلکرسون در این سخنرانی صریحاً گفت یکی ازدلایل حضور نظامی آنان در افغانستان وجود بیست میلیون اویغور در سین کیانگ چین است.
Read 18 tweets
26 Mar
🛑فعالیت ها در اطراف منطقه دونباس افزایش یافته است.
🔰فیلم و عکس ها از نقل و انتقالات نظامی حکایت دارد. فیلم زیر نقل و انتقال روسیه در شبه جزیره کریمه میباشد.
محور های جابجایی در شبه جزیره کریمه Image
🔰کشتی باری آمریکایی در بندر اودسا اوکراین پهلو گرفت و ۳۵۰ تن تجهیزات نظامی تخلیه کرد. این دومین کشتی باری پهلو گرفته حامل تجهیزات نظامی در یک ماه اخیر است.
sputniknews.com/amp/europe/202…
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(