Ναι, οκ το Documentοι ενάντιον Μαρεβας έχει γίνει πιο κουραστικό και από επανάληψη του ρετιρέ, συμφωνώ. Για μελλοντικά ΠΘ ζεύγη, προτείνω μοντέλο Τραμπ και σε αυτό το επεισόδιο αν πάει κατά τους θα έχει ενδιαφέρον ο συλλογισμός που θα κληθεί να καταθέσει εκείνη.
Πρακτικά, καπνός έχει σηκωθεί. Για να αρχίσει να τρέχει το ο, τιδηποτε θες πολυ περισσότερα από τα διαθέσιμα. Τροπολογία για τους μισθούς του ΠΘ στο μέλλον; Θα μπορούσε αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα προς συζήτηση/έρευνα κλπ.
Ναι, προεκλογική περίοδος, ναι έχει γίνει ο χαμός με την πανδημία. Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό αλλά όχι τόσο όσο το βλέπουν αρκετοί. Τα οικονομικά θα σόκαραν στην αρχή της κρίσης, πλέον έχουμε μουδιάσει σε βαθμό αηδιας.
Από την αρχή γνωρίζαμε την οικονομική τους ευμάρεια, δεν μας είπαν ποτέ ότι είναι λαϊκά στρώματα. Θες να τους κρίνεις; Η πολιτική τους προσφέρεται. Εδώ, δεν το βλέπω.
Αν δλδ ο ΣΡΖ πάει να στηριχθεί πάλι στη δουλειά του Βαξεβανη και δε λυσει ή τουλάχιστον κρύψει τα ζητήματα ταυτότητας, πολιτικής και συνοχής που έχει δείξει ότι έχει ε ας το ληξουμε ήδη, πιο κουραστικό δεν θα μπορούσε να γίνει.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Alexia Sideris

Alexia Sideris Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @siderialexandra

19 Jul
Επειδή στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ταξί γίνονται οι καλύτερες σφυγμομετρήσεις και επειδή έχουν πιάσει οι ζέστες και μια κάποια πόλωση τη βιώνουμε πάμε πάλι να δούμε κάποια πράγματα:
Ναι ως αναγνώστης εγώ έχω προσωπικα κουραστεί να διαβάζω κάποια θέματα και η Γκραμποφσκι είναι ένα από αυτά. Ναι, ως νομικός έχω μουδιάσει σχετικά με διάφορες κατασκευές για νομιμοποίηση δραστηριότητων που ευγενικά και μόνο τις λες περίεργες . Ωστόσο
ο Βαξεβανης έχει δικαιωθεί μέχρι στιγμής για όλα όσα έχει γράψει για τα οικονομικά της, συγγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο. Η καταδίκη για δυσφήμιση αφορά τη γειτνίαση με τον Χριστοφοράκο το οποίο η απόφαση το θεωρεί αληθές ως γεγονός αλλά έδωσε καμπάνα 5κ.
Read 10 tweets
18 Jul
Στο στεγνό της υπόθεσης για όποιον έχει απορία: άμα θες να χωρίσεις κάτι με το στεφάνι σου καλύτερα προγαμιαίο ή συμβολαιογραφική πράξη. Σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με επισφαλή τυπική νομιμότητα κινδυνεύεις να μπλέξεις ακόμη και στην επιλογή δικαστηρίων επίλυσης διαφοράς. (1)
Πρέπει να τσεκαρεις αν έχουν δυνατότητα για δικαιοπραξία και να δεις αν μπορεί ένα νομικό πρόσωπο πχ να συνάψει με ιδιώτη και να ορίσεις με σαφήνεια τη διάρκεια του συμφωνητικού. Επίσης, καλό θα ήταν να έχει και τίτλο- η νομολογία το λέει.
Έχεις επίσης ζήτημα σεβασμού ελευθερίας συμβάσεων, αντίκειται δλδ στο Σ; Προσβάλλει τυχόν δικαιώματα άλλων; Αντίκειται στα χρηστά ήθη; Δηλαδή σε μη πανδημικη περίοδο θα είχε μεγαλύτερη απήχηση το ζήτημα πιστεύω.
Read 4 tweets
17 Jul
Let's talk about forum shopping and #SLAPPs. For the time being and under the pandemic's influence they pose a constant threat for independent media and watchdogs across Europe. But what happens when a vixatious plaintiff decides to use private international law ? (1)
We already know that this type of activity undermine the right of access to information, free speech and expression. In addition, should another country becomes the ground for a lawsuit this could shake the trust between the common European legal system.
If Media serve as watchdogs and democracy's checkers how do we protect them? Did you know that the costs of one external abusive litigation to the Media's country of activity is enough to shut an outlet for good?
Read 14 tweets
28 Jun
Ενενήντα χρόνια ΣτΕ και ενώ θα έπρεπε να έχει πλήθος αποφάσεων για προστασία whistleblowers, ψάχνουμε στην ποινική κυρίως νομολογία. Πάμε να δούμε μερικά κριτήρια που μας δείχνουν έναν καταγγέλοντα προς όφελος του γενικού συμφέροντος - η λέξη μάρτυρας με παραπέμπει στα ποινικά.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι ιστορικά από τα χρονικά του κοινοδικαίου, οι μάρτυρες του Βασιλιά έπαιρναν σοβαρή αποζημίωση από το Στέμμα σε περίπτωση ορθής καταγγελίας. Για αυτό και ακούς να τους αποκαλούν και "μάρτυρες του Στέμματος". Σύγχρονα, συναντάμε τον όρο από τα 1960 και έπειτα.
Τουλάχιστον, επί Κennedy ήταν ο Otepka που προώθησε κάποια έγγραφα στη Γερουσία σχετικά με την ασφάλεια των ΗΠΑ. Τώρα, στα πρακτικά του θέματος. Το whistleblowing αφορα στην καταγγελια προβλήματος χωρίς να υπάρχει προσωπικό όφελος από την κίνηση αυτή. Για αυτό και λεμε
Read 12 tweets
26 Jun
Όλο μιλάμε για μαχητική δημοσιογραφία κλπ αλλά η μάχη έχει ήδη κριθεί και έχουμε χάσει το βασικότερο μέτωπο, την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας. (1)
Η μεγαλύτερη και πλέον συγκλονιστική αποκάλυψη είναι η μερική δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής από τη Δημοκρατία, με μερική έκθεση των πραγματικών ιδεών Τσιοδρα από τη Documento όπου δεδομένης της έντονης κομματικής παράθεσης που είχε το εν λόγω δημοσίευμα δε μπορώ (2)
να το θεωρήσω ως αντικειμενικό και πραγματικά παρακινητικο για διαμόρφωση γνώμης, ελεύθερης και αδέσμευτης του μέσου αναγνώστη. Έχουμε, λοιπόν, μια συντηρητική εφημερίδα να κάνει την αποκάλυψη που πραγματικά συγκλονίζει. (3)
Read 9 tweets
25 Jun
Παιδιά, άμα θέλουμε όντως να βοηθήσουμε σε κατεύθυνση ουσιαστικής ισότητας, παίρνουμε όλα τα υπομνήματα ανεξάρτητα από το χώρο που προέρχονται. Τα βάζουμε κάτω, βλέπουμε τί μας λένε και πάμε μπροστά. Πολιτικαντισμος με τα δικαιώματα μου, όχι ευχαριστω. #Pride2021
Καθόμαστε και ψάχνουμε την ισότητα με μεθόδους και χίλια δυο εργαλεία ενώ είναι απλό. Έχεις δέκα βασικές ελευθερίες για κάθε άνθρωπο; Ναι. Προστατευόμενες για όλους; Όχι. Βρίσκεις τα κενά, ενημερώνεις ότι τα βρήκες, τα αλλάζεις.
Στάθμιση για να πεις όσα θέλω να ακούσω δε μου λέει κάτι. Επίσης καμία κουβέντα για ρήξη καθώς απλά διορθώνεις κενά δικαίου. Ρώτα έναν μέσο Ειρηνοδίκη αν έχει καταλάβει τί σημαίνει διόρθωση φύλου και έναν Δήμαρχο αν έχει καταλάβει τί σημαίνει αλλαγή επωνυμου ομοφυλου ζεύγους.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(