اسرائیل چگونه مشکل آب را حل کرده است؟
در این ویدئو می بینید که اسراییل چگونه در یک صحرا در عین ناباوری جهان توانست بر مشکل کمبود آب فائق شود . بی شک یکی از موضوعات مهمی که منجر به قدرت گرفتن اسراییل شد ، نحوه مدیریت آب در این کشور بوده است .
در ایران اما مشکل نظام جمهوری اسلامی از آن جایی آغاز شد که سیاست استراتژیک خود را بر خلاف همهی کشورهای دنیا به جای آرایش بر مبنای منافع ملی، بر مبنای منافع ایدئولوژیک خود نهاد. همین ایدیولوژی اجازه نمی دهد بنفع مردم کشور از دانش و تکنولوژی کشورهای پیشرو در زمینه آب ، برق
بهره ببریم .
میلتون فریدمن اقتصاددان آمریکایی جمله معروفی داره که میگه اگر مدیریت یک شنزار رو به بخش دولتی بدین اخرش با کمبود شن تو شنزار مواجه میشیم. حالا عملا میتونیم این جمله رو درک کنیم. در شرایطی خوزستان با بحران آب رو به رو شده که بزرگترین رودخانه های کشور رو داره.
در شرایطی خوزستان با بحران آب رو به رو شده که بزرگترین رودخانه های کشور رو داره. در شرایطی برق نداریم که از نظر ذخایر گاز و نفت در جهان اولیم.
از اینرو می توان چنین نتیجه گرفت که آرایش سیاست استراتژیک بجای تامین منافع ملی به منافع ایدئولوژیک و عدم اطمینان به مردم و
دولتی کردن تمامی فعالیت های اکوسیستم اقتصادی ، اجتماعی و زیرساختی کشور و بکارگیری مدیران وفادار به ایدیولوژی بجای وفادار به کشور و منافع ملی، زمینه بروز بحران های متعدد و پیوسته در کشور بوده و از مهمترین دلایل بروز وضعیت فعلی کشور عزیزمان ایران است.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
تنگنای آب و انقلاب سوریه
بیشتر تحلیل گران،انقلاب مردم سوریه علیه خاندان اسد را در چارچوب بهار عربی(اسلامی) می پندارند.در حالی که جریان فراگیر خیزش اعراب از دسامبر 2010 در شمال افریقا و خاور میانه، تا جایی که به سوریه بر میگردد، تنها کبریتی بر انباشت نارضایتی توده های مردمی بود.
آن چه مردم سوریه را وادار به قیام عمومی علیه سیستم حکومت کرد، تا حدود زیادی ریشه و پایه در بحران و تنگنای آب داشت.
بر پایه بررسی و مطالعه انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم ( Stockholm International Peace Research Institute) معروف به سیپری (SIPRI)
«اثر کمبود آب بر آوارگی و مهاجرت مردم سوریه» از 2006 و انقلاب بهار عربی روشن و آشکار است. از دیدگاه پژوهش دقیق این موسسه، کمبود آب، کاتالیزور بحران سوریه بوده است.
خشکسالی دراز مدت در سوریه و کاهش شدید حقابه فرات از سوی ترکیه، که بیش از پنج سال طول کشید،منجر به کاهش قابل ملاحظه
واقعیت آن است که بیشتر مشکلات کنونی ایرانیان ساختاری هستند. بنگرید به ریشه های مشکلات آب (کشاورزی، صنعتی، شرب) ، برق فصول گرم، تورم، گرانی، بیکاری، افسردگی.
اجازه بدهید این ساختاری بودن مشکلات را بیشتر توضیح بدهم .
در سال های دهه۴۰ خورشیدی، تامین کننده برق شهر بهبهان، شرکتی خصوصی بود که مردم آن را "مِکینه نِمُوزی" (کارخانه نمازی) می گفتند. خانواده محترم نمازی برای برق رسانی به شهر، آن را تعبیه کرده بودند و هنوز خبری از شبکه برق سراسری دولتی نبود.
خب میزان برقی که از مکینه به خانه ها می رسید، صرفا برای روشنایی اندک خانه ها و کور سوی شبانه معابر بود. یعنی این برق کشش لازم برای راه اندازی یخچال، کولر و دیگر لوازم خانگی را نداشت.البته چند ثروتمند بهبهانی بودند که حتی یخچال هم از بنادر خریده بودند، ولی بی فایده و دکوری
در تاریخ ۲۱ دسامبر سال ۱۹۸۹، نیکلای چائوشسکو، دیکتاتور کمونیست رومانی، تظاهرات گستردهای را جهت حمایت از حکومت خود در مرکز بخارست ترتیب داد.اروپا درگیر انقلابهای متعدد بود. چائوشسکو که از سال ۱۹۶۵ بر رومانی حکومت میکرد، میخواست از این طوفان در امان بماند.
با این حال ۴ روز قبل در شهر تیمیشوارا، قیامی برپا شده بود (جالب اینکه در آن روز چائوشسکو به دعوت مقامات ایران به تهران آمده بود). چائوشسکو برای اثبات محبوبیت خود به رومانیاییها و مردم جهان این تظاهرات را ترتیب داد. طرفداران چائوشسکو حدود ۸۰ هزار نفر را به میدان مرکزی بخارست
جلسه سری علی خامنهای با سران گارد ویژه، سپاه، اطلاعات
🔸منبع: درج بخشی از گزارش سری سیا (آژانس اطلاعات و امنیت ملی آمریکا)
واشنگتن اگزامینر:
🔶بخشی از یک گزارش سری با امضای ویلیام برنز به دست واشنگتن اگزامینر رسیده که درباره حوادث ۵روز گذشته ایران و خیزشهای خشونتبار مردمی
در خوزستان است.
منبع این گزارش جاسوسان سیا در ستاد مرکزی سپاه پاسداران هستند.
🔸بر اساس این گزارش علی خامنهای شب ۲۸تیر ساعت ۲۳ (بهوقت محلی) با حسین سلامی، محمدحسین باقری، محمود علوی، حسن روحانی، ابراهیم رئیسی، حسین اشتری و سطوح معاونت سپاه جلسه اضطراری درباره شورشهای
خوزستان برگزار میکند.
🔸خامنهای ضمن انتقاد تند به اشتری و سلامی بهخاطر استمرار شورشها از آنها میخواهد بههر قیمت شورشها را متوقف کرده یا دستکم مانع سرایت آنها به دیگر شهرها، بهویژه تهران شوند.
🔸حسین سلامی به خامنهای میگوید طی ۴شب گذشته ما و انتظامی با تمام توان به
۱-هدف «تبهکارهای جهانی» از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چه بود؟
۲-چرا جنگ میان صربها و مسلمانان رخ داد؟
۳-چرا پای ج.اسلامی به این جنگ کشیده شد و سپس با حضور نظامی آمریکا و صلح دیتون در ۱۹۹۵ طی یکی از بندها جاسلامی بوسنی را ترک کرد؟
۴-چه بازی میان حضور سپاه و سپس ورود آمریکا وجود دارد؟
۵-سپاه پاسداران با شاخهی نیروقدس در بوسنی چه میکرد؟
۶-چرا جاسلامی،ایران جنگ زده را رها کرد و بلافاصله برای حضور و جنگ در بوسنی در اوایل دهه ۷۰با ارسال سلاح و حضورش در آنجا نزدیک به۵۰۰میلیون دلار هزینه کرد؟
۷-چرا کرواسی مانع از ارسال اسلحه از ایران به بوسنی نمی شد؟
۸-باجنگ بوسنی چه میزان اسلحه از طریق کرواسی به بهانه بوسنی هرزگوین وارد بلوک شرق اروپا شد؟
۹-چرا عدهای از پاسداران به ایران باز نگشتند و باندهای خاص و حتی اقدام به قاچاق انسان میکنند؟