#رشتو
#ماهواره
#استارلینک
#حقوق_ارتباطات

یکی از مواردی که بسیاری مطرح میکنند برای عدم امکان استفاده از استارلینک در ایران، یک نقل قول ناقصی است از ایلان ماسک مبنی بر اینکه سرویس در کشور ها با اجازه نهاد رگولاتوری آن کشور ارائه خواهد شد!
۲-و بر همین مبنا فرض را بر این قرار میدهند که رگولاتوری ایران قطعا اجازه نمیدهد (که من هم قبول دارم) و ماسک هم بیخیال میشود و میرود دنبال کارش!

در این رشتو غیر از مباحث مستند مقداری هم تحلیل شخصی در انتها ارائه خواهم کرد.
نکته اول این است که بدانیم International Telecommunication Union یا همان ITU از زیر مجموعه های سازمان ملل است. نکته دوم اینکه در حقوق بین الملل چیزی به نام قانون نداریم و یک سری معاهده بین کشورها در جریان است! فرقش با قانون را خودتان سرچ کنید و پیدا کنید!
۳- اجالتا عرض میکنم که یکی از شروط اساسی قانون ضمانت اجرایی است که بر معاهده بار نمیشود.

اما در مورد قوانین ITU، فضای فرکانسی هر کشوری دو بخش اساسی دارد! فضای فرکانسی تِرِستِریال که من براس سهولت آنرا فضای فرکانسی افقی مینامم که کاملا در اختیار دولتهاست و ....
۴- اگر بخواهیم با فقه اسلامی مطابقتش بدهیم جزو انفال است و هیچ کس نمیتواند آنرا به تملک شخصی در بیاورد و در در همه دنیا انحصار دولتهای محلی است، مانند شبکه های بیسیم HF یا شبکه GSM یا همان موبایل و نظایر آنها.

و فضای فرکانسی ماهواره ای که من آنرا برای سهولت آنرا فضای فرکانسی....
۵- عمودی مینامم! این فضا نیز به نحوی در مالکیت دولتهاست و بعضا برای استفاده از آن قوانینی وضع میکنند یا اجاره دریافت میکنند!در ایران هم همه اپراتورهای ماهواره ای به ازای هر ترمینال منصوبه عددی به عنوان حق فرکانس میپردازند! کشورها برای اعمال حق مالکیت فرکانس عمودی خود....
۶- از طریق ITU در زمان اختصاص فرکانس به ماهواره ها اعمال نظر می‌کنند یا وجهی دریافت می کنند.

هر ماهواره ای که پلان میشود برنامه ای برای سرویسهای خود دارد! چرا که قبل از ساخت در زمان امکانسنجی تجاری میزان پهنای باندی که در محدوده پوشش دهی اش مورد نیاز خواهد بود ...
۷- و برای آن بازار دارد را میسنجد و بر اساس آن بازه فرکانسی را در نظر میگیرد.

سپس فایلی در ITU باز میکند برای دو مورد: اول لایه و مدار و دوم فرکانس مورد درخواست!
بررسی اولی را موکول میکنم به آینده اما در مورد دومی به طور خلاصه و با حذف برخی موارد چند مرحله باید طی شود:
۸-

۱-ثبت درخواست و ارائه دلایل فنی
۲-بررسی درخواست و کنترل مناطق تحت تاثیر فرکانس
۳-اعلام به رگولاتوری کشورهای مربوطه و اعلام زمان انتظار
۴-دریافت موافقت یا مخالفت کشورهای مذکور
۵-مذاکره با رگولاتورهایی که مخالفت کرده اند و تنظیم روابط (مثلا تغییر فرکانس یا پرداخت اجاره یا ...
۹- و در نهایت اعطای فرکانس

در مرحله ۴ در صورتی که زمان انتظار پاسخی از رگولاتور مربوطه دریافت نشود حمل بر صحت خواهد شد و در صورت اعطای فرکانس تا ۷ سال مهلت برای پرتاب ماهواره وجود دارد و در این ۷ سال فرکانس به دیگری واگذار نخواهد شد و رگولاتورها هم امکان تغییر نظرشان را ندارند!
۱۰- کل این پروسه اصطلاحا TX Coordination نامیده میشود!

خوب به احتمال زیاد رگولاتور محترم ما قبلا یا اعلام موافقت کرده یا فراموش کرده اساسا اعلام نظری کند (که چیز عجیبی نیست و احتمال قوی تر است) و شاید مانند ماجرای یاه سات و سرویس یاه کلیک با اعطای فرکانس مشروط موافقت کرده باشد..
۱۱- که بعدا بتواند دبه کند (که البته اینبار را کور خوانده) که اکنون ماهواره های استارلینک بالای سرمان پشتک و معلق میزنند!

پس ایلان ماسک حداقل فعلا نیازی ندارد برای ارسال فرکانسش روی ایران اجازه جدیدی بگیرد!

اما این پایان داستان نیست! قبلا درباره لندیگ پوینت نوشتم!
۱۲-سرویس برای عملیاتی شدن نیاز به لندینگ پوینت دارد تا به شبکه اینترنت متصل شود و صرفه با این است که در هر منطقه ای لندینگ پوینت محلی احداث شود!
اینجاست که پای رگولاتور کشورها دوباره به بازی استارلینک باز میشود! اجازه احداث تاسیسات ارسال فرکانس و اتصال به شبکه فیبر نوری ....
۱۳- کشورها قطعا و حتما در صلاحیت رگولاتور کشورهاست!!

برگردیم به سرویس ایران! اولا ایالات متحده آمریکا دوستان زیادی اطراف ما دارد که بتواند با لندینگ پوینتهای محلی سرویس مورد نیاز برای ایران رارفراهم کند! ثانیا ایران نمیتواند به نقض مفاد معاهده ITU معترض شود ....
۱۴- چراکه با یک سابقه اینترنت شات داون سراسری و چندین مورد منطقه ایی خود معاهده ITU را چندین بار حداقل به صورت مقطعی نقض کرده است و اینبار در مقابل نقض احتمالی آن توسط دولت متخاصم خلع صلاح است
و ثالثا طبق همان معاهده ارتباطات ماهواره ای شامل هیچ تحریمی نیست! و از همه مهمتر ....
۱۵- نقض معاهده نامه ضمانت نامه اجرایی یا تنبیه مالی ندارد!!

تنها جیزی که باقی میماند حق فرکانس Tx ترمینال ماهواره ای است که با توجه به شرایط جاری کشور به نظر میرسد احتمالا سر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و خزانه ایران در وصول آن بی کلاه میماند.
۱۶- پس جمع‌بندی میکنم (تحلیل شخصی)
ارائه یا عدم ارائه سرویس در ایران کاملا در گرو تصمیم ایلان ماسک است و او نیز نشان داده به شدت تابع سیاستهای دولتهای دموکرات است!
اجازه رگولاتوری ایران مثل آب خوردن قابل دور زدن است که به نظر من برای فشار دادن دولت ایران اینکار را میکنند!
۱۷- حاکمیت ایران الا و لابد چاره ای ندارد جز اینکه به قواعد بازی تکنولوژی و روابط بین الملل تن در دهد یا بپذیرد امنیت ملی کشور ظرف چند سال آینده درسته در دست شیطان بزرگ خوانده اش است!!
۱۸-زعمای حاکم بر ایران اگر نفهمند که این دیگر دعوای حمام خزینه و دوش نیست این بار باید تاوان بسیار سنگینی در مواجهه‌ی سلبی با تکنولوژی بدهند بسیار سخت تر از تاوانی که در مقابل گرامافون، بلندگو، رادیو، تلوزیون، ویدئو سی دی و ... دادند!!

دست از #طرح_صیانت_فضای_مجازی بردارید!

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Seyed Meysam Beheshtian

Seyed Meysam Beheshtian Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @smbeheshtian

30 Jul
#رشتو
#ماهواره
۱- با توجه به منشنهای متعدد توییت قبلی به نظرم رسید بجای پاسخ گویی تک به تک به سوالات دوستان ابتدا برخی مفاهیم را با زبانی عمومی در دو سه #رشتو بیان کنم تا بعدا در توضیحات آینده به زبان مشترکی با هم برسیم.
۲- ماهواره:
ماهواره یک سیستم الکترونیکی ارسال و دریافت است که سیگنال الکترومغناطیس را از ایستگاه زمینی را دریافت میکند و پس از تقویت (در برخی مدلها شیفت فرکانس) آنرا باز ارسال میکند. در واقع ماهواره یک آیینه سیگنال در آسمان است و به خودی خود کار خاصی روی سیگنال دریافتی نمیکند.
۳- برای همین باید یک ایستگاه زمینی تصویر یا داده را در سیگنالهای آن به اصطلاح کپسول (Encapsulate) کند و برای نقطه مقصد ارسال نماید و در مقصد با ابزار مشخص (رسیور/مودم) از سیگنال جدا و استفاده شود.
Read 18 tweets
29 Jul
#رشتو
#طرح_صیانت_فضای_مجازی
#استارلینک

۱- مدتی است بحثهای مفصلی درباره ماهواره‌های ایپیس ایکس و سرویس استارلینک درجریان است! بسیاری هم بحثهای زیادی راجع به پارازیت و ردیابی مطرح میکنند که عمدتا نشان از نا آشنایی با مباحث ماهواره ای است.
۲- صرفا جهت اطلاع کسانی که بنده را نمیشناسند عرض میکنم من بیش از ۱۰ سال در یکی از اپراتورهای دارای مجوز ارتباطات ماهواره ای مشغول بوده ام که از این ۱۰ سال بیش از ۷ سال مدیر عامل آن مجموعه بوده ام. در این #رشتو چند نکته مهم را در مورد شبکه استار لینک عرض میکنم
۳- شبکه استارلینک بر خلاف ماهواره های فعلی (جئو) از ماهواره های لئو تشکیل شده است! در مدار لئو که از ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری شروع میشود ماهواره ها بسته به ارتفاع با سرعتی معادل ۲۰ تا ۲۵ هزار کیلومتر در ساعت در حال چرخش به دور زمین هستند!!
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(