در شروع روم هرجلسه گزارشی داریم ازگونه های کم رکوردیاکم جمعیت،
دراین قسمت گزارش مشاهده #سسک_جنگلی در پارک شهر تهران(تابحال۱۴ باررکورد شده درایران) #سسک_جنگلی مهاجرعبوری ازشمال اروپاتاقاره آفریقاست ودرنواحی شمالی وشمال غربی و غرب وحتی جنوب غربی ایران که اینباردر #تهران دیده شده
۲
این آموزشها به بزرگسالان، درجهت رسیدن به #حفاظت_از_محیط_زیست صورت میگیردچرا که آموزش #تفریح_صحیح_طبیعت برای #بزرگسالان جامعه ماکه فقط به نوع خاصی ازتفریح عادت کرده اندیک نیازاساسی است.
درزمینه #کودکان با فراخوانی، آموزشهای مجازی برای کودکانی ازسراسرایران صورت انجام گرفته
۳
در بحث #پرنده_نگری طبقه بندی #کمیته_ثبت_پرندگان در استانها براساس گونه های مشاهده شده، به ۴گروه برتر، خوب ، متوسط و ضعیف تقسیم میشود. آذربایجانشرقی با ۳٠۷گونه در دسته #خوب قرار دارد. این طبقه بندی نشان دهنده میزان حضوروفعالیت کارشناسان و فعالین پرنده نگری دراستان هست
۳
در بحث #پرنده_نگری طبقه بندی #کمیته_ثبت_پرندگان در استانها براساس گونه های مشاهده شده، به ۴گروه برتر، خوب ، متوسط و ضعیف تقسیم میشود. آذربایجانشرقی با ۳٠۷گونه در دسته #خوب قرار دارد. این طبقه بندی نشان دهنده میزان حضوروفعالیت کارشناسان و فعالین پرنده نگری دراستان هست
۴
مناطقی درآذربایجان شرقی که برای پرنده نگری میتواند معرفی ومورد استفاده قرار بگیرد:دربهاروتابستان #پارک_ارم، پارک جنگلی #عینالی ، تالاب #قوریگل (با۱۲۵ گونه ثبت شده مثل فلامینگو و اردک سرسفید انواع کشیماوآبچلیک هاوچنگر)
جنگلهای کلیبر(#ارسباران)
جلفا و #حاشیه_رود_ارس
۵
در حوزه شهری برای استفاده از پارک #ائل_گلی در تبریز بعنوان یک سایت برای #آشنایی_عمومی با پرنده نگری، علیرغم وجود بستر مناسب نظیر استخر بزرگ آب و پوشش درختی عالی، اشکالات عمده ای وجود دارد ازجمله شلوغی بیش از حد این پارک و نیاز به همکاری با شهرداری. متاسفانه،
۶
متاسفانه عوامل #شهرداری تبریزدر مقابل اینگونه مسائل زیست محیطی بسیار مقاومت میکنند.
بعنوان مثال، #هرس_درختان_شهری و استفاده از #سموم_علفکش، در مدیریت فضای شهری بخصوص در فصل زادآوری معضل مهمی هست و باید در مقوله پرنده نگری باید جستجوی راهکار مناسب و مطالبه گری شود.
۷
در زمینه کارشکنی و عدم توجه نهاد شهرداری،به پیشنهاد دوستان حاضر در روم میتوان باتوجه به #قوانین_کشوری_مصوب
و#کنوانسیون_الحاقی #حفاظت_از_گونههای_درخطر_انقراض تصویب شده در ۸۴-۸۵ استناد نمود.
این امر قدم بقدم باید انجام گرفته و مردم را بعنوان مطالبه گر با خود همراه کرد
۸
موضوع مورد بحث دیگر، #عدم_استقبال_مردم از حوزه #محیط_زیست که نیازمند #تحقیق و ریشه یابیست. مواردی ازقبیل کمبود اطلاعات و عدم شناخت مردم، پراکندگی افراد علاقمند و عدم همکاری و تبادل اطلاعاتشان، #شکار و اخبارمنفی میتواند بعنوان علت استقبال یا عدم استقبال عمومی بررسی شود
۹
ازدیگر مواردی که بعنوان دلایلی برای #عدم_استقبال_عمومی از مقوله پرنده نگری در جامعه مطرحست، #دایره_ترس_پرندگان از انسانهاست که در اکثر استانهای کشور بنا به دلایل مختلف ایجاد شده و #شرایط_اقلیمی متفاوت هر منطقه که در میزان نزدیک شدن پرندگان به انسانها ، بی تاثیر نیست.
⏪ استفاده از گروه های #کوهنوردی برای کمک به شناسایی،ثبت پرندگان و معرفی آنها به عموم . چون این کوهنوردها، دیده بان های محیط زیست هستند .
۱۱
⏪ استفاده عمومی از نامهای محلی و بازگویی افسانه ها و تصاویر محلی پرندگان منطقه در اشاعه شناخت پرندگان میتواند نقش مهمی داشته باشد.
(رفرنس نامهای محلی پرندگان آذربایجان توسط مهندس مسعود جمع آوری شده.)
حتی واژه معادل پرنده نگری در زبان محلی(دراینجا ترکی) جذاب تر خواهد بود.
۱۲
⏪ معرفی پرندگانی بعنوان نمادهای استان
در سازمان محیط زیست لیستی تحت عنوان#نمادهای_حیاط_وحش و #نمادهای_گیاهی برای هراستانی انتخاب ومعرفی شده.
این نمادها بیشتر از پستانداران و سایر جانواران مانند خزندگان و بعضا هم از پرندگان هم بعنوان نماد استفاده شده مانند👇🏻
۱۴
⏪برگزاری نمایشگاه های هنری نقاشی و عکس و اینفوگرافیک ها از پرندگان.
اینها مواردی بود که برای معرفی و اشاعه شناخت بهتر پرندگان این سرنشینان زیبای طبیعت در جامعه انسانها بعنوان نمونه قابل انجام است و قطعا کار به اینها ختم نمیشود.
۱۵
در جغرافیای بهشت ایران ما در هرشهری بی شک گونه های بسیاری وجود دارند که متاسفانه برای مردم ان منطقه هنوز ناشناخته اند. در همان ائل گلی تبریز که بدید عموم فقط گنجشک و کلاغ دیده میشود، در عرض یکسال حدود ۱۱٠ گونه پرنده ثبت شده.
همه اینها برای علاقمندان به طبیعت ومحیط زیست
۱۶
کار و تحقیق دارد و روا نیست ناشناخته بمانند.
درپایان، تیم شاهپر از همه دوستان سپاسگزاریم از وقتی که گذاشته ومطالعه کردید.
خوشحال میشویم درصورت علاقه به موضوعات در زمینه محیط زیست و بالاخص #پرنده_نگری مارا در اینستاگرام و سایر پلتفرم ها و شنبه ها در کلاب هاوس همراهی کنید.
#اصفهان ششمین استان بزرگ کشور نسبت به وسعت حدود ۱٠۷ هزار کیلومتر مربع و تنوع اقلیمی بسیار بالا، با ثبت حدود۲۸۲ گونه از پرندگان ، احتمالا بدلیل نو بودن بحث پرنده نگری دراین استان، بنظر میرسد که دارای تعداد بسیار بیشتر از این تعدادگونه ای که تاکنون ثبت شده ، باشد .
از دیدگاهی،ثبت گونه ها بمنظور اهداف حفاظتی، شایدبراساس مرز بندی های اجتماعی وسیاسی ما، عادلانه نباشد وحتی برای یک پرنده نگرمفهوم «گونه های یک اقلیم » بیشتر کاربرد دارد تا «گونه های یک استان ».اما از طرف دیگر همین ثبتهای استانی،
طبق روال هرهفته #اخبار_پرندهنگری، درهفته ای که گذشت:
ورودپرندگان مهاجر، غازها به استانهای مختلف ازجمله پیشانی سفید کوچک با جمعیت کم به استان آذربایجانغربی وشرقی، کاهش تعدادقوهای مهاجربه استان مازندران، توکاهادراستانهای مختلف،جغدتالابی،سسک تاج طلایی (کوچکترین پرنده مهاجر)
در چند توئیت زیر گزارشی از #مجید_پورهمدانی در رابطه با هات اسپات های پرنده نگری و گونه های موجود درغرب استان مازندران را و اکثرا در فصل بهارمیخوانید🕊
طبق روال روم های شاهپر واخبار پرندگان
باتوجه به فصل بارندگی،در هفته ای که گذشت،ورود دسته غازها و قوها، بخصوص قوهای فریادکش (حدودا ۲۲فرد)، در استان مازندران رو داشتیم و متاسفانه شاهد شکار هردو مورد و کشته و یا آسیب دیدن
انها بودیم
#تالاب_صالحیه عرصه مشترک بین دواستان قزوین والبرز، وتنها تالاب استان البرز ،قدمتی چندین ساله دارد.در گذشته بنام منطقه #شکارگاه وشکاربانی قارپوزآباد خوانده میشد. پهنه ای از پل فردیس در قسمت جنوبی تا آبیک، منطقه وسیعی که امروزه مملو از ویلاها و مناطق مسکونیست.
#خلاصه گفتگو با دکتر قاسمپوری #امید ،#آخرین فرد بازمانده از جمعیت غربی #درنای_سفید_سیبری است و امسال چهاردهمین سال سفرش بتنهایی و بدون جفت به ایران بود.
درناهای سیبری از عرض های شمالی نزدیک اقیانوس منجمد شمالی و دارای سه جمعیت شرقی، غربی و مرکزی بودند
جمعیت مرکزی احتمالا بدلیل جنگهای رخ داده در افغانستان و ناامنی منطقه اسیب دیده و در حوالی سال ۲۰۰۲ زمانی که ۴۱ فرد ازان باقی مانده بود ازبین رفت.
بیشترین جمعیت انها یعنی جمعیت شرقی، حدود سه هزار فرد با کمی نوسان، مهاجر دریاچه پویانگ چین هستند.
جمعیت غربی که مسافر ایران بوده اند، بامطالعات #ICF یا «بنیاد حمایت از درناها» ،احتمالا بعداز فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی سابق، مسیرشان بجای دو کشور ، منتهی به چهارکشور و در انجا بخصوص در جمهوری آدربایجان بیشتر از قبل مورد صید و شکار قرار گرفته اند که منجربه نابودی این جمعیت شده
#خلاصه_گفتگو
مهمان این جلسه ، #علیرضا_عسگری
تحصیلکرده رشته IT و فعال و مدرس دوره های گردشگری، ساکن تانزانیا و مجری وفعال در حوزه تور و گردشگری راهنما و کمک به کسب ویزا برای توریست های ایرانی instagram.com/alista.travel?…
کنیا ، تانزانیاو زنگبار، وکشورهای شرق در افریقا، از گذشته های دور ازطریق دریا با ایران روابط تجاری داشته و ازینرو ، ایرانیان در فرهنگ انهاتاثیر گذاربودند. در زبان سواحلی حدود 560 کلمه فارسی و اسامی فارسی زیادی استفاده میشود.
دریانوردان شیرازی در اونجا سالها رفت امد و زندگی
و حتی حکومت کرده اند، بلوچ،شوشتری ها، عمانی و بحرینی و زرتشتیهای ایرانی مهاجر به هند که بعدا به این مکان مهاجرت کرده اند.
مردمی آرام و خوش رو و کم درآمد، اما زندگی راحتی دارند. تحصیلات ابتدایی بواسطه سازمان ملل در حد تقریبا کامل ، و تجمل گرایی بتدریج در انجا شکل میگیرد.
طبق روال هر هفته #ثبت های اتفاق افتاده درطول هفته، ۹ فرد #خروس_کولی_اجتماعی در کرمان که گروه پرندگان درخطر
و #بلبل_خرمای_زیردم_سرخ در اهواز که پرنده بسیار مهاجمی نسبت به پرندگان دیگر است.
و گزارش چک چک کردی در دیواندره، عقاب دریایی و عقاب سفید و کرکس مصری که در نقاط مختلف.
#استان_گیلان، با مرکزیت رشت و دهمین استان پرجمعیت کشور، از لحاظ فراوانی پرندگان در گروه خوب قرار دارد و حدود ۳۴۸گونه درآن ثبت شده
با وجود شرایط متنوع زیست محیطی نظیر رودخانه، ساحل، تالاب عمیق ونیمه عمیق ونیزارها، طیف متنوعی از پرندگان آبزی، کنار آبزی و خشکی زی دیده میشوند