با ماشین های مخصوص طبیعت گردی انجام میگیرد.ماشینها اکثرا آفرود و یا ون هایی هم شبیه وانت لند کروز هستندکه پشت ان یک کابین وجود دارد، باظرفیت ۷ نفر ولی جاهایی رو مثل عبوراز رودخانه را قادرنیستند #سافاری یا #وحش_گشت غیر از آفریقا در کشورهایی مانند هند و سری لانکا هم وجود دارد
یک راهنمای محلی خوب هم در تجربه خوب سفر خیلی موثرست #بیگ_فایو ، پنج پستاندار شاخص افریقا: شیر،پلنگ، کرگدن،فیل و بوفالو
این اصطلاح ربطی به جثه این حیوانات نداره و شکارچی ها به حیواناتی اطلاق میکردند که شکارشان سخت تربود. الان در سافاری جا افتاده ودیگردرمعنای شکار استفاده نمیشه
بخش دوم #سفر_کنیا
پارک ملی مرو Meru
این پارک با وجود کمتر شناخته شدنش، بسیار جذاب و دیدنیست .
حیات وحش مرو زمانی خیلی معروفتر از ماسایی مارا بود ولی بعلت موقعیت جغرافیایی دورتر از نایروبی، کمتر هدف توریست قرار گرفته میشد، و باعث گسترش شکارهای غیر قانونی دران شد.
نهایتا، برای جلوگیری از شکارهای غیرقانونی گسترده دولت و ngo ها سرمایه گذاری و حفاظت شده اعلام شد. قله کنیا هم در این پارک، بشرط هوای صاف و آفتابی بخوبی دیده میشه. بارش در آنجا زیاد و پوشش گیاهی متراکم تر از ماسایی مارا هست که باعث سختی دید جانوران میشه.
جانورانی مثل شترمرغ سومالیایی، زرافه مشبک، کرگدن سفید و کرگدن سیاه (تفاوت در شکل پوزه شون) ، گریوی زبرا. گله های شیر، هیپو(اسب آبی) .
پرنده هایی که دوستان #پرنده_نگر ما برای دیدنشون رفته بودن و تونستن ببینن
Goawayبوفالو ویورا(بافنده)
عقاب تاجداروعقاب دشتی
Butler eagle
(سیاه و سفید با گردن و دم کوتاه)
حواصیل ارغوانی وسر سیاه black headed heron(شبیه حواصیل خاکستری ایران)
اگرت کوچک وبزرگ
منقار شاخی hornbill دو گونه با منقار قرمز وابلق(سیاه و سفید)
Sunbird چهارگونه
کورکور بال سیاه
مقصد بعدی:
جنگل های #انگارانداره
زیستگاه جدید و متفاوت از پارک ملی. بخاطر وجود فیل و کرگدن، بازدید با رنجر مسلح انجام میگرفت
دارای یکپل معلق حدود ۱٠٠، ۱۵٠متر
آبشار بسیار زیباو اب خیلی سرد، در این جنگل بعداز باران شدید، جنب و جوش پرنده ها بسیار دیدنی بود.
سایت های پیش بینی هوا بخاطر تغییر اقلیم در آفریقا و نزدیک خط استوا زیاد قابل اعتماد نیست و مسافران مابا بارش سنگین باران، پس از مدت طولانی غافلگیر شدن! #پرنده های این جنگل خیلی متنوع و گونه های ریز و درشت و رنگارنگ و خیلی زیبایی رو دیدن که تعدادی از اونها، اینا هستن👇🏻
Paradise flycatcher دو گونه
( دم بلند) مورف روشن و مورف قهوه ای
سار پشت بنفش، زردپره
Colasis(شبیه سسک) دو گونه
مقصد بعدی #ماسایی_مارا
سرنگیتی serengeti با پوشش گیاهی زیباتر در تانزانیا و ماسایی مارا با پوشش گیاهی کمتر و تنوع جانوری بیشتردر حقیقت یک سرزمین در دو کشورند.در حدود 2میلیون پستاندار
از جمله ویلدبیست wildebeest ها ( کل یالدار) در فصل مهاجرت درحلقه ایندومنطقه مهاجرت میکنند
عبور حیوانات از رودخانه مارا، تغذیه کروکودیلها،
شکار ویلدبیست ها و سایر حیوانات مهاجرتوسط یوز وشیرهای مقیم یا مهاجر، عبور پرندگان مهاجر، از صحنه های جذاب این پارک گونه است، بنوعی نشنال رزرو یا بفارسی ذخیره ملی میتوان گفت که دولت و مردم محلی در مدیریت آن دخالت دارند.
از پرندگان، Barbetانواع گنجشک سانان،
شتر مرغ، کرکس۵گونه
لک لک نوک زرد،چند گونه آبچلیک
غاز مصری، حواصیل سر سیاه
پیپت با رنگهای متنوع پنجه بلند( long claw)یا african harrier hawk، عقاب خاکی،
لک لک مارابو، عقاب مارشال، درنای تاج دار، فالکون(شاهین)
منقار شاخی hornbill
Cordon blue
شترمرغ های نر در فصل زادآوری تغییر رنگ میدهند ( گردن و پاهاصورتی میشود) و برای جفت گیری رقص زیبایی انجام میدهند و در حین عمل جفت گیری هم رقص حیرت آور زیبا ادامه دارد.
از پستانداران: کفتارخالدار ، شیر، یوز، پلنگ که فعالیتشون اول صبح و دم غروب است، گورخر، ویلدبیست ها، ایمپالا، توکی ها،ایلند(گاوسان درشت جثه که برخلاف جثه بزرگش خیلی تر و فرز و چابکند) فیل و زرافه، هیپو، میرکت ها یا خدنگ بصورت گله ای زندگی میکنند،
در مورد یوزهای نر مطلب وجود داره و اینه که، یوزهای نر وقتی از مادر جدا میشوند باهم اتحاد دوسه تایی برای شکار و حفاظت و غیره تشکیل میدهند.بطور نادری یک گروه ۵ تایی ازینها دیده شده معروفند به تانه مورایاچیتا ها که هرکدوم در گروه وظیفه خاصی دارند.
دیده شده که یکی از انها گروه رو بمدت طولانی ترک کرده و بعداز برگشت، گروه اون یک فرد رو نپذیرفتند و رنجرها مجبور به دور کردن اون فرد طرد شده و زخمی توسط گروه شده اند.
اینه عاقبت کسی که به گروه پشت میکنه!
بعد از صنعت توریسم، کشاورزی صنعت مهم کنیا هست.
کمپ ها در داخل خود پارک خیلی مجلل تر و گرانترند.
کمپ های بیرون با اتاق های چادری و ردیفی
حیاط وحش بسیار نزدیکست به کمپ ها و ادمها، درحدی که گاهی مستقیما به تاسیسات کمپ تاثیر میگذارند 🥴
دایره ترس حیوانات از انسانها بقدری کوچک است که گاهی برای عکسبردای از گونه های بزرگ جثه
دوربین های با لنز 100.400 اصلا کافی نبود
کنیا مرتفع تر از سایر نقاط افریقاست وبهمین دلیل اب و هوای معتدل تری دارد.جاده های کم و با کیفیت پایین،که البته بنفع حیات وحش وطرح های حفاظتیست.
ماسایی ها حتی بچه های روستایی همه رسم بر این دارن یک چوب بلند شبیه نیزه و چماق دست بگیرند
و دیگه از عادتهای ماسایی ها اینه که عادت به نشستن ندارن، دمر روی زمین دراز میکشند و حرف میزنن!
از دوستایی که با ما و مسافرای ما تا اینجا همراهی کردند، خیلی سپاسگذاریم، برای همه تون حال خوب و لذت از زیبایی ها رو آرزو داریم.
لینک اینستای مسافرای ما اینجاهست، آدرس پیج های شاهپر تو اینستا و تلگرام و کلاب هاوس و کست باکس و.. تو بیو نوشتم.
مرسی که با ماهستید♥💚
#عکاسی از #حیات_وحش ویترین حامیان طبیعت هست بنحوی که با یک عکس میتوان #تلنگری به جامعه زد و نسبت به موضوعی، موجی از آگاهی و #حساسیت_عمومی در جامعه راه انداخت.
کودکان و نوجوانان بخوبی میتوانند با طبیعت ارتباط برقرار کنند. و دراین سنین اگر شناخته و هدایت شوند میتوانند چهره هایی با فعالیت های خاص و منحصر بفرد باشند. امروز با دیده شدن کار کودکی، عشق به ادامه فعالیت فردا و به موازات آن، عشق به طبیعت پررنگ میشود.
عشق به طبیعت از کودکی در انسان شکل میگیرد و در مرحله ای نیاز دارداز نزدیک ببیند.بهمین دلیل عده ای بطور سنتی جذب شکار میشوند، اما عکاسی، پنجره ی دیگری برای درک طبیعت از نزدیک است و
جایگزین مناسبی برای این فعالیت مخرب.
امروز انسانها و بخصوص کودکان از طبیعت دورتر و دورتر میشوند
بین دونوع سفر تکی با تورها یا سفر تیمی وجمعی، در عین معایب و مزایای هرکدام،گزینه جالب تر و به صرفه تر، سفرجمعی با دوستان است .
سفری به شیوه هاکوناماتاتا!
(اصطلاحی سواحلی، بمعنای سفری بدون وسواس و نگرانی و به اصطلاح خودمان هرچه پیش آید!)
(عکسهاازصفحه اینستاگرام مسافران)
درکنار #جاذبه_های_طبیعی و گونه های #حیات_وحش و بالاخص پستانداران که بزرگترین هدف توریست های آفریقای جنوبی است، حدود ۱۱٠٠ گونه #پرنده، یعنی دوبرابر ایران، که در تعدادی با ایران مشترک است، دراین کشور وجود دارد که بازدید حداقلی از آنها هدف مسافران ما بود.
در شروع روم هرجلسه گزارشی داریم ازگونه های کم رکوردیاکم جمعیت،
دراین قسمت گزارش مشاهده #سسک_جنگلی در پارک شهر تهران(تابحال۱۴ باررکورد شده درایران) #سسک_جنگلی مهاجرعبوری ازشمال اروپاتاقاره آفریقاست ودرنواحی شمالی وشمال غربی و غرب وحتی جنوب غربی ایران که اینباردر #تهران دیده شده