Περί ενδοοικογενειακής βίας και #γυναικοκτονία λίγα λόγια.
Τα σημάδια είναι πάντα εκεί, δεν κρύβονται και ούτε σκεπάζονται από τίποτα.
Το θέμα είναι να έχουμε τα μάτια κ τα αυτιά ανοιχτά και να θέλουμε να ανακαλύψουμε.
Το σενάριο η γυναίκα να στερείται τα όνειρα της, να κλείνει την επιχείρηση της για να ακολουθήσει το σύζυγο ο οποίος είναι επιστήμονας γιατρός από ευκατάστατη οικογένεια.
Αφοσιώνεται στην οικογένεια, απομακρύνεται από οικογένεια & φίλους, αραιώνει επικοινωνία ακόμα & τηλεφωνικά
Ο σύζυγος σιγά σιγά και με συγκεκριμένο τρόπο αποκτά τον πλήρη έλεγχο των συναναστροφών της γυναίκας του.
Την αποκόπτει από πολλούς φίλους με το πρόσχημα της αγάπης και δήθεν ζήλιας, ενώ απλά έτσι θέλει να περιφρουρήσει την "ιδιοκτησία" του.
Ψυχολογικός πόλεμος με την ανατροφή των παιδιών, ξεσπάσματα βίας για να εδραιώσει την κυριαρχία του πάνω στη γυναίκα, με το φόβο της δήθεν τρέλας του δυνατού άντρα.
Αυτός που κομπλάρει να πάρει ακόμα και καφέ από έξω αν έχει έστω και ένα άτομο στην ουρά.
Το κράτος οφείλει να στηρίξει τα κορίτσια, γραμμές ψυχολογικής στήριξης, δωρεάν νομικής βοήθειας και συνδρομής, παρακολούθηση κάθε υπόθεσης από ειδικευμένους αξιωματικούς της αστυνομίας.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with TheKoulWay

TheKoulWay Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @TheKoulWay

24 Sep
«Ξυπόλυτο Τάγμα» ήταν το όνομα μιας ομάδας περίπου 160 παιδιών, εφήβων και νέων (αγοριών), 6 έως 26 χρονών, που τον Απρίλιο του 1941 εκδιώχθηκαν από το Παπάφειο ίδρυμα της κατοχικής Θεσσαλονίκης, ίσως και από άλλα ορφανοτροφεία, γιατί επιτάχθηκαν τα κτίρια από τους Ναζί. Image
Τα παιδιά βρέθηκαν στους δρόμους, ανέστια, ρακένδυτα, ανυπόδητα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τα έκανε να ανασυνταχθούν & να οργανώσουν μια «συμμορία»· ήδη αυτό το ένστικτο τα καθοδηγούσε στη ζωή αφού είχαν επιβιώσει μεγάλες απώλειες & τ λογής τραυματικές συνθήκες του ιδρύματος
Η ομάδα τους αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα προσαρμογής & αυτοοργάνωσης παιδιών & εφήβων όταν απουσιάζει η λειτουργία της οικογένειας, & συνιστά πράξη Αντίστασης.
Από ελάχιστες μαρτυρίες & ιστορικές καταγραφές, βρήκαν καταφύγιο στα ερείπια του βομβαρδισμένου 424 ΓΣΝΘ
Read 8 tweets
9 Jul
Η σύνθεση της αποστολής (80% γυναίκες), η συμμετοχή με ισχυρά συμβολικό τρόπο της Μαριχοσέ, μίας γυναίκας τρανς, αντανακλά τις βαθιές αλλαγές που έχουν συμβεί στο εσωτερικό των εξεγερμένων κοινοτήτων αυτά τα 27 χρόνια της εξέγερσης.
Ο EZLN και οι ίδιες οι γυναίκες ζαπατίστας έβαλαν από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης, στο κέντρο του αγώνα τους τη γυναικεία χειραφέτηση. Η αλλαγή των σχέσεων των φύλων στις ζαπατιστικές κοινότητες, συνιστά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της οικοδόμησης της αυτονομίας.
Δεν είναι αγώνας για τα δικαιώματα ατομικοτήτων, είναι αγώνας για συλλογικό κοινωνικό μετασχηματισμό, αγώνας για αλλαγή συνηθειών όλης της κοινωνίας.
Read 5 tweets
9 Jul
27 χρόνια μετά την εξέγερση

«… το δίλημμα μας δεν ήταν ανάμεσα στη διαπραγμάτευση και στον πόλεμο, αλλά ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή…
#EZLN #Ζαπατίστας
Και επιλέξαμε. Και αντί να αφοσιωθούμε στην εκπαίδευση ανταρτών, στρατιωτών και ταγμάτων, προετοιμάσαμε λειτουργούς της εκπαίδευσης και της υγείας κι άρχισαν να οικοδομούνται οι βάσεις της αυτονομίας...
Αντί να χτίζουμε στρατόπεδα, να βελτιώνουμε τον οπλισμό μας, να ορθώνουμε τείχη και να σκάβουμε χαρακώματα, χτίσαμε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, βελτιώσαμε τις συνθήκες της ζωής μας.
Read 5 tweets
9 Jul
5,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 91% του πληθυσμού στο Τιγκράι, χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι “πέρασαν το όριο του λιμού” στο Τιγκράι, περιφέρεια της βόρειας Αιθιοπίας που είναι σε πόλεμο εδώ και οκτώ μήνες.
Η σύγκρουση στο Τιγκράι είχε ένα σημαντικό σημείο καμπής τη Δευτέρα με την κατάληψη της περιφερειακής πρωτεύουσας Μέκελε από δυνάμεις πιστές στις περιφερειακές αρχές που προέρχονται από το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού του Τιγκράι (TPLF).
Read 4 tweets
11 May
Την αγγελία του πατέρα του δολοφονηθέντα Νίκου Σακκελίων είδε ο κος Έκτορας Κουφόπουλος όπου επικοινώνησε μαζί του. Η κατάθεση του προκαλεί ρίγος.
"Είμαι εικονολήπτης. Άκουσα κραυγές, ουρλιαχτά κι έτρεξα στο παράθυρο να δω τι συμβαίνει. Βλέπω ένα τεράστιο, γεροδεμένο παλικάρι. Φόραγε κοντομάνικο και βερμούδα. Τον είχαν πιάσει 4-5 αστυνομικοί, όλοι ειδικοί φρουροί. Μεταξύ τους ξεχώριζε μια γυναίκα, ξανθιά με κοτσίδα.
Οι δύο τον κρατούσαν και ο τρίτος τον «συμμόρφωνε». Τον χτυπούσε στο πίσω και κάτω μέρος του κρανίου. Μου έκανε εντύπωση ότι χτυπούσαν με γροθιές στο κεφάλι έναν άνθρωπο που φορούσε χειροπέδες. Το παλικάρι αντιδρούσε. Όχι βίαια. Προσπαθούσε να ξεφύγει, σαν δεμένο σκυλί έκανε.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(