deyan Profile picture
4 Oct, 18 tweets, 3 min read
For the record‼️‼️

Amiši su protiv vakcinacije.
Istraživanja su pokazala da deca amiša u vrlo retkim slučajevima imaju alergije, koje su pošast među decom zapadnog sveta.
Takođe, nasuprot pritisku od strane američke vlade, amiši uporno odbijaju vakcinisanje. Dakle, nijedan član njihove zajednice ne prima vakcinu, što je možda i jedan od razloga zašto je autizam kod njihove dece vrlo redak.
Isto tako, zahvaljujući zdravoj hrani koju sami proizvode i životu u skladu s prirodnim ritmom, bolesti poput raka, tumora i srčanih oboljenja kod njih su gotovo nepostojeće.
Amiši su stočari i ratari. Oni imaju svoje farme i sami se brinu o svojim životinjama i usevima. Njihova je hrana bez GMO-a, koji je jedan od vodećih uzroka upalnih procesa u organizmu. Oni primjenjuju samo organske metode pri uzgoju hrane, bez upotrebe hemikalija i pesticida.
Članovi ove zajednice su snažni, robusni i vitki upravo zato što ne jedu procesiranu hranu, zbog koje su mnogi u ostatku civilizacije gojazni i hronično bolesni.
Amiši su jako vitalni te u proseku žive duže od ostalih Amerikanaca. Na primer, na početku 20 veka njihov je očekivani životni vek već bio duži od 70 godina. Takođe, samo je 3% amiša gojazno u odnosu na čak 36,5% Amerikanaca.
Osim toga, amiši konzumiraju zdrave masnoće. Na primer, piju mleko i konzumiraju mlečne proizvode koje sami proizvode, a njihove su krave stalno na ispaši.
Njihova je hrana bogata enzimima i nutrijentima, među ostalim i vitaminima A, E i K2. Takođe, većina amiša ne puši i ne pije, što je još jedan od razloga, koji ide u prilog njihovu izvrsnom zdravlju.
Amiši nisu izloženi polutantima, zagađenjima i smogu jer žive u prirodi, s kojom su stopljeni. I ne samo to, dok neke verske zajednice, poput huterita (slična hrišćanska zajednica, ali otvorenija prema tehnologiji) žive odvojeno od svojih stada, amiši žive u suživotu s njima.
Jedna je studija pokazala, na primer, da huteriti imaju više slučajeva alergija upravo zato što žive potpuno odvojeno od životinjskih staja.
Amiši uopšte puno fizički rade i telesno se iscrpljuju, no na zdrav način, što uveliko nedostaje nama zapadnjacima. Oni sami rade na zemlji, brinu o životinjama, sami izrađuju vlastiti nameštaj i ostale potrepštine, koje su im neophodne u svakodnevnom životu.
Možete li verovati da amiši dnevno pređu više od 18.000 koraka? Jedna je studija pokazala da amiški muškarci pređu 18.425 koraka, a žene 14.196, dok mnogi zapadnjaci, čak i uz preporuku lekara, ne uspevaju dostići brojku od 10.000 koraka.
Uprkos fizički zahtevnim poslovima, koje obavljaju, amiši vrlo retko pate od hroničnog umora, te žive u harmoniji jedni s drugima, oslobođeni od stresa. Međusobno se ne takmiče, što je kod nas na Zapadu jako bitno.
Upravo to neprestano utrkivanje i sklonost takmičenju s drugima uzrokuje pojačani stres i nezadovoljstvo, što vodi i do raznih oboljenja. Umjesto toga, amiši praktikuju toleranciju i strpljivost, što im donosi mnogo mira i harmonije u životu.
Amiši nemaju nikakve tehnologije: ni automobile, ni telefone, ni internet, ni televizore…I u tome se krije jedna od tajni njihovog dobrog zdravlja.
Poznato je, naime, da televizori, mobilni i drugi uređaji emituju štetna zračenja te ispuštaju bezmirisni gas radon, koji, ako mu se dugoročno izlažemo, može dovesti do raka.
Amiši ne koriste farmaceutske lekove. Čak i kada se razbole, oni se oslanjaju na prirodne materije i supstance, koje su im potrebne za izlječenje. Idu kod lekara samo u zaista ozbiljnim i retkim slučajevima.
Stariji članovi zajednice odbijaju posetu lekaru i odlazak u bolnicu, umesto toga radije biraju tradicionalne lekovite biljke i pripravke.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with deyan

deyan Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @deyyanno

5 Oct
1. Tant de connaissance, tant d’intelligence et ne pas connaître la véritable "germ theory", ne pas connaître le génie Antoine Béchamp et donner de la crédibilité au CLOWNid🤡 inexistant. @idrissaberkane
2. Le ministère de la santé espagnole a admis : "Nous n’avons pas la culture du SARS-CoV 2"‼️‼️
3. L’association espagnole Liberum – biologistes pour la vérité a envoyé 1 lettre au ministère espagnol de la Santé demandant des informations sur le virus que les dirigeants ont utilisé pour nous rendre la vie insoutenable au cours des 19 derniers mois et introduire 1 dictature.
Read 14 tweets
1 Oct
Ministarstvo zdravstva Španjolske priznalo: „Nemamo kulturu SARS-CoV 2“‼️‼️‼️ provjeri.hr/ministarstvo-z…
Španjolska udruga Liberum – Biolozi za istinu uputila je španjolskom Ministarstvu zdravstva dopis u kojem traže informacije o virusu, kojeg su vlastodršci iskoristili da nam zagorčavaju život posljednjih 19 mjeseci i uvedu zdravstvenu diktaturu.
S obzirom da je sud obvezao Ministarstvo da u pisanom obliku dostavi odgovor, takav je i stigao, a njegov sadržaj je bombastičan, ali samo za one koji to nisu znali još od početka ove farse.
Read 11 tweets
1 Oct
1. Нови научни извештај објашњава да тренутно имамо милионе људи широм света који су или умрли или су постали озбиљно и трајно оштећени или онеспособљени од пелцовања и томе се не назире крај.
2. Од 28. августа 2021. године, Систем за пријављивање нежељених дејстава вакцина (VAERS – Vaccine Adverse Event Reporting System) забележио је више од 16.000 смртних случајева и више од 450.000 нежељених дејстава изазваних Фаучијевим вакцинама.
3. Стручњак за преваре америчког Центра за контролу и превенцију болести (CDC) каже да су праве бројке за сваку од ових категорија најмање пет пута веће.
Read 20 tweets
16 Sep
1. Želeo bih da vas pitam, onako usputno, čisto iz znatiželje, da li ste svesni šta se dešava oko nas?
2. Ukratko: Ovoga dana, dok se smejemo, tugujemo, čitamo knjigu, šetamo psa, volimo nekoga, volimo nešto, nije ni važno, ovoga trena u kojem postojimo, države širom sveta, pa i naša država, nametnule su ili planiraju da nam prislilno nemetnu pasoše za kretanje.
3. To su pasoši za kretanje po našem gradu, po našim omiljenim mestima, da budemo još više umorni i ugušeni dodatnim procedurama.
Read 16 tweets
15 Sep
Da nastavimo o maskama. @Cryptographiste dolazi iz tog milijea.

Svojevremeno sam radio na razvoju novih tržišta za plastiku. Ovo je netkani polipropilen, a ne istisnuti. To znači da se vlakna projektuju jedno na drugo…
2…te čine ovu strukturu da izgleda kao tkanina. Dovoljno je reći da je kohezija vlakana slaba pa tako postoji rizik od odvajanja vlakana koja završavaju u nozdrvama (plućima) ili grlu.
3. Boja koja se koristi je nužno štetna jer je napravljena od naftnih derivata. Zbog toga je potrebno imati u vidu sve aditive koje je potrebno dodati ovoj plastici kako bi bila fleksibilna.
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(