No vam anar a l’exili per demanar l’indult. Ni el busquem ni creiem que aquesta opció aporti cap solució al conflicte, i per descomptat no pas a les més de tres mil persones afectades per la repressió. Demano que ningú no parli per nosaltres elpuntavui.cat/opinio/article…
Quatre anys d’exili ens han refermat en la idea que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya és política i és col·lectiva; que no hi ha sortides personals ni solucions a mida de ningú elpuntavui.cat/opinio/article…
Demano, doncs, respecte. El demano també al meu govern per si ha tingut o té la temptació d’incloure aquesta “sortida personal” en les converses que manté amb el govern espanyol elpuntavui.cat/opinio/article…
És possible que la nostra estratègia surti malament. I que haguem d’afrontar dos escenaris negatius: un, el pitjor, l’extradició a l’Estat espanyol i molts anys de presó, vista la impossibilitat d’un judici just; l’altre, dolent i trist,haver-nos de quedar molt de temps a l’exili
Seria d’una gran lleugeresa i irresponsabilitat que no estiguéssim preparats per la presó o el llarg exili. Ens hi preparem cada dia i som conscients que ara mateix són els únics escenaris que l’Estat espanyol preveu, als quals dedica esforços i ingents quantitats de diners
Però també és possible, i per això treballem cada dia, que la nostra estratègia assoleixi els objectius fixats, circumstància per a la qual també estem preparats. No ens hem rendit mai i no ho farem ara que ha començat una fase tan decisiva i tan llargament preparada
Vaig anar a l’exili per defensar la legitimitat dels meus actes com a president de Catalunya, per defensar la institució i la declaració d’independència com a acte polític sobre el qual traçar la ruta fins al reconeixement internacional de la #RepúblicaCatalana
Des d’aleshores hem assumit la defensa d’una institució atacada amb violència pels poders de l’Estat. I jo no tinc el dret d’abandona-la per obtenir a canvi una suposada normalització de la meva vida i viure en un estat que no ha normalitzat la seva democràcia
Algú ha dit que he de formar part de la solució al conflicte, però els que ho diuen temo que volen dir una altra cosa. A aquestes alçades ja ens coneixem elpuntavui.cat/opinio/article…
Si es creu que tinc part de responsabilitat en un veritable procés de negociació política amb l’Estat espanyol, sense condicions prèvies i amb tota l’ambició que se li ha de suposar, la puc assumir perfectament des de la meva vida a l’exili. No cal que prèviament m’arreglin res.
Demano que la meva situació personal no formi part de cap agenda de l’anomenada taula de diàleg acordada per ERC i el govern espanyol ni de cap conversa bilateral elpuntavui.cat/opinio/article…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Qui vulgui associar el creixement del populisme de dretes amb el nivell formatiu i de mobilització de la població de Madrid, té un problema. A Madrid ha votat moltíssima gent i és on hi ha el segon percentatge més alt de persones amb estudis superiors de tot l'estat (40,9%, INE).
Aquesta entrevista a @albasidera, corresponsal del diari @elpuntavui i experta en extrema dreta, és molt interessant. I en aquest sentit en destacaria la resposta final. vilaweb.cat/noticies/alba-…
En el creixement del Front Nacional francès em va desconcertar comprovar com s'hi sumaven també professionals liberals, classes mitjanes i ben formades. Si llegies la premsa espanyola, l'argumentari crític tendia a la banalització i la ridiculització del moviment.
En un moment determinat del documental @TheDissidentMov sobre l’assassinat de #JamalKhashoggi, un activista àrab explica per què al seu país hi ha tanta gent amb twitter: sense llibertat d’expressió, twitter ha esdevingut “el Parlament dels saudites”.
El dissident @oamaz7 hi revela de manera entenedora l’estratègia de la monarquia saudita per controlar les narratives locals a través del que anomenen l’exèrcit de “mosques”, que envaeixen twitter intentant colonitzar l’imaginari col·lectiu.
I és gràcies a twitter que la dissidència saudita pot competir contra un poder tan important, tan fort i tan ben organitzat. Són estratègies, exèrcits i armes que fan part de la guerra moderna (afortunadament per la condició humana, és més una guerra narrativa que no pas nuclear)
Avui és diumenge de rams. És el dia de l'any que a la pastisseria de casa es fan més tortells. En la nostra adolescència hi ajudàvem tots; a mi em tocava muntar la nata. Tot el dia muntant nata per omplir tortells (corones). Des de la matinada fins a quarts de tres de la tarda.
No sé quants litres n'acabàvem fent servir. Aleshores teníem una antiga batedora elèctrica, dura i robusta, crec que construïda a Sabadell o a Terrassa. Funcionava molt bé. El problema és que precisament cada diumenge de rams coincidien dues coses que ens perjudicaven greument:
La primera, que a causa del canvi horari descansàvem menys. La segona era pitjor: era el dia que la hidroelèctrica escollia per fer manteniment, i deixava sense llum de força tota la nostra zona. Quan apareixia l'anunci a la premsa, uns dies abans, jo ja sabia el que m'esperava.
Primer fil del dia.
Avui que fa tres anys de la meva detenció a Alemanya, tornant de Finlàndia, miro la feina feta des de l'exili gràcies a l'acompanyament de tanta gent no partidista, i n'estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina.
No hem desaprofitat les oportunitats ni ens hem rendit mai davant l'ofensiva de l'Estat. Ens heu vist plantar cara i tenir iniciativa. M'adono que això ha fet enrabiar l'Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l'independentisme, que cada vegada ho dissimulen menys.
Tota aquesta feina feta sé que algun dia ens la podem trobar en contra nostra, com a agreujant de la nostra lluita política que l'Estat qualifica de criminal. Això mai no ens ha dissuadit de continuar-la fent. Sabem que en cas d'extradició, el temps passat a l'exili no compta
Es va inaugurar la legislatura amb l’absència de tres eurodiputats catalans, escollits per més de 2 milions de ciutadans europeus: @toni_comin, @junqueras i jo mateix, com a conseqüència de la manipulació jurídica de l’Estat espanyol i la complicitat de Tajani.
Vaig advertir la nova presidenta de la CE, @vonderleyen, que calia acabar amb el doble estàndard, la doble moral. Debilita la credibilitat de la democràcia europea. Hem insistit sempre que hem pogut, i hem reclamat que es presti més atenció a aquesta greu feblesa.
En intervencions al Ple del Parlament Europeu i davant dels mitjans de comunicació hem denunciat sovint que la doble moral és una amenaça a l’autoritat moral de la UE com a potència global en democràcia i drets. Espanya està arrossegant la UE a humiliacions que no es mereix.
Defensar les Pimes catalanes vol dir defensar-les també de la voracitat de la majoria d’empreses de l’Ibex35. @JuntsXCat, el conseller @ramontremosa i la @LauraBorras mantindrem aquesta defensa, perquè ens hi va el model de país.
El model econòmic de la majoria d’aquestes empreses és el que situa Espanya a la cua de la UE en atur, especialment en atur juvenil. És el que permet que el PIB de Madrid creixi a costa de les regions espanyoles, el que promou la centralització de recursos, que castiga Catalunya.
És un model econòmic que viu de les amistats i proximitats amb el poder central, que és qui pren les decisions que castiguen les inversions a Catalunya. Sí, superar aquest model és una exigència per a tots aquells que volen que Catalunya surti de la crisi.