2/6 Hakları satın alan yayıncı Mega, o yıl kar eden tek kanaldı. O zamandan beri 26 diğer Türk dizisinin haklarını satın aldı ve ülkenin en popüler kanallarından biri olmaya devam ediyor. Ekvador'dan Meksika'ya, prime-time kuşakları artık Türk dizileriyle dolu.
3/6 Eskiden Türk dizilerinin en büyük pazarı Ortadoğu idi. Ancak son zamanlarda Mısır, BAE ve Suudi Arabistan, ülkenin Katar'a verdiği destek nedeniyle Türk dizilerini boykot etmişti (Türk kadın karakterlerin göreceli özgürlüğü de yasağa neden oluyor).
4/6 Latin Amerika bu boşluğu doldurdu. Distribütör Madd Entertainment'tan Özlem Özsumbul, “Büyük aileleri, büyük akşam yemeklerini seviyoruz ve yaşlılara saygı gibi konulara değer veriyoruz” diyor. Bir Türk dizisindeki ana karakterlerin ilk öpüşme sahnesi 28 bölüm sonra gelmişti.
5/6 Buenos Aires'te yaşayan 82 yaşındaki Norma, Türk dizilerini “çok nezih, çok romantik” olduğu için seviyor. Bakıcısı Karina ekliyor: "Arjantin dizileri çok aşırı, ilk buluşmada zaten ilişkiye giriyorlar!" Her gün saat 16.00'dan Norma uyuyana kadar Türk dizileri izliyorlar.
6/6 Dizilerin haftada bir kez ve 2 saatten fazla gösterildiği Türkiye'nin aksine, Latin Amerika'da daha kısa parçalara bölünmesi de iyi.Bu, onları izlemeyi kolaylaştırıyor, yüzlerce bölümden oluşan hikayeleri yayınlayan TV kanallarının derecelendirmelerini artırmalarını sağlıyor.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Nikkei | @SinanTavsan | Türkiye, drone satışlarıyla Afrika'ya sert güç rüzgarını saldı.
Uganda medyası, başkent merkezinden geçen büyük bir zırhlı personel taşıyıcı konvoyunu gösterdi. Araçların Türkiye'de üretildiği tespit edildi. 1/14 #TurkeyWithAfrica asia.nikkei.com/Politics/Turke…
2/14
Bugün Afrika'da en çok Türk SİHA'ları talep görüyor. Libya, Suriye ve en çarpıcı şekilde Azerbaycan'daki başarılı askeri operasyonlardan yeni çıkmış olan Bayraktar TB2 SİHA, savaşta kanıtlanmış bir teknoloji olarak potansiyel alıcı ülkelerin dikkatini çekiyor.
3/14
Erdoğan, ziyaret ettiği 29. Afrika ülkesinden biri olan Angola'yı geçen ay ziyaret ettiğinde, ev sahibi Cumhurbaşkanı Lourenco, ülkenin bu tür yetenekleri edinme konusundaki ilgisini yeniden teyit etti. Lourenco, yaz aylarında Türkiye'yi ziyaret ettiğinde niyetini iletmişti.
"Avrupa'nın en pahalı gazını kullanıyoruz" başlığı atılmış diyorum.Satın alma gücüyle karşılaştırmak gerek deniliyor.Kelime anlamıyla en pahalı ne demek? Elinizi vicdanınıza koyunuz lütfen.
AB ortalaması 0,0639
Türkiye 0,0189
Satın alma gücüyle kıyaslanabilecek bir oran var mı?+
Kaldı ki, Avrupa medyası, "Avrupa'da, yemek ile ısınma arasında bir seçim yapmak durumunda olanlar milyonları buldu, bunun daha da artmasından endişe ediliyor" diye başlık atıyor? Hangi satına alma gücü?
ORYX | Ukrayna'nın en önemli motor üreticisinin Çin tarafından ele geçirilmesinden son anda kurtulmasının ardından Türkiye sahneye girdi ve Ukraynalı Antonov ile havacılık projelerinde işbirliği yapmak için kendisini daha ilginç bir aday olarak sundu. 1/4 oryxspioenkop.com/2021/11/pandor…
2/4 Aslında, Akıncı TİHA ve ATAK-II saldırı helikopterleri için Türkiye'den Ukrayna motorlarının daha fazla sipariş edilmesi, sonuçta Motor Sich/Antonov ve diğer Ukrayna savunma şirketlerini ayakta ve çalışır durumda tutan belirleyici faktör olabilir.
3/4 ABD'nin baskısı Motor Sich'in Çin tarafından devralınmasını durdurmak için yeterli olsa da, Türkiye'nin şirkete olan çok daha yapıcı ilgisi, eninde sonunda Motor Sich ve diğer şirketlerin yabancıların eline geçmesini ve gelecekte bu tür olayların yaşanmasını önleyebilir.
MidEastMon | Kanadalı savunma şirketi, Kanada hükümetinin Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu nedeniyle iflas etti. Geçtiğimiz günlerde henüz yayınlanan ilgili raporda söz konusu şirketin ambargo nedeniyle iflas ettiği resmen açıklandı. 1/7
2/7 Kanadalı savunma firması Telemus Systems Inc., faaliyetlerini durdurdu ve bu yıl 24 Ağustos'ta iflas başvurusunda bulundu. Bundan önce, geçen yıl 360.000 dolar net zarara uğradı ve bu yıl şaşırtıcı bir şekilde 1,1 milyon dolar zarar gördü.
3/7 Ancak, bu büyük kayıpların, Kanada hükümetinin 2019'da Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosu nedeniyle gerçekleştiği ve bu yılın Nisan ayında iki katına çıktığı şimdi ortaya çıktı.
🇬🇷medyası | Pentapostagma | İngiltere'den ikili oyun! Batı'da🇹🇷'yi bu kadar kucaklayan tek ülke.
"🇹🇷daha çok yatırım çekecek.🇹🇷'ye ilginin arttığını görüyoruz. İngiliz şirketleri🇹🇷'yi Güneydoğu Asya için alternatif bir üretim merkezi olarak görüyor." 1/12 pentapostagma.gr/ethnika-themat…
2/12
Bu sözler, İngiliz Ticaret Odası Başkanı (BCCT) Chris Gaunt'a ait.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na göre İngiltere, 2002'den, bu yılın Ağustos ayına kadar Türkiye'de en yüksek uluslararası doğrudan yatırıma sahip 3. ülke oldu.
3/12
Türkiye'de İngiliz sermayeli 3.227 şirket var. Bu dönemde İngiltere'nin Türkiye'deki toplam doğrudan yatırımı 12 milyar 81 milyon dolara ulaştı. Bu miktarın artırılması için harıl harıl çeşitli işbirliği fırsatları da değerlendiriliyor.
Ankara, 2009'dan bu yana, büyük ve küçük Afrika ülkeleriyle hararetli bir hızla ve Erdoğan'ın kıta üzerindeki baskın hırsı ile ticaret ve yatırım ilişkileri kurdu.
Erdoğan, Türkiye-Afrika zirvesinde ikili ticareti ikiye (50milyar dolar) katlama sözü verdi. 1/4 #TurkeyWithAfrica
2/4 21-22 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Afrika Forumu'na Türkiye'den ve Afrika'dan yaklaşık 3.000 iş insanı, 30 Afrikalı bakan ve bölgesel kuruluşların temsilcileri katıldı. #TurkeyWithAfrica
3/4 Erdoğan, Angola'da, “Türkiye olarak, Afrika kıtasına yönelik Batı merkezli Oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasının halklarını ayrım gözetmeksizin kucaklıyoruz.” demişti. #TurkeyWithAfrica