"ב-2002 היתה לי קליינטורה קטנה של קצינים בכירים. חבר מביא חבר, אתה יודע.”

“מה הם רצו?”

“פסיכולוג היה אומר לך שהם רצו לפרוק אשמה. ממני הם רצו, כמעט בלי יוצא מן הכלל, לדבר עם חברים שמתו. המון בלבנון. כמה בעזה.” היא הישירה אליו מבט. “אתה יכול להבין את זה.”

הוא הנהן. הוא הבין.
“עכשיו, אני לא יודעת מה בא, בסדר? דברים באו. האם הם באמת היו האנשים האלה? אני לא יכולה להגיד לך.” ידיה רעדו והיא ניסתה ברוגז לייצב אותן. “אמרתי את זה גם ללקוחות. הייתי קוראת ומשהו היה בא. לא ידעתי מה. הם באו בכל זאת. אמרו שם הרבה פעמים דברים נוראים. התמוטטויות בכי בשני הצדדים.
והדברים האלה דיברו דרכי. אני הרגשתי מה הם ראו ושמעו, לפעמים גם מה הם חוו. בשלב מסוים אמרתי לעצמי שאני לא יכולה יותר. זה נשאר איתי. חלמתי על זה. נגמ”שים שרופים במטעי דובדבנים, צרחות בקשר…” היא השתנקה. “לפעמים ציירתי את זה. הייתי מחכה ללקוחות ומשרבטת, וזה מה שהיה יוצא.”
“פוסט טראומה שניונית,” הוא אמר בעדינות. השנאה, נגד רצונו, נחדרת בהבלחות עמוקות של חמלה. “את צריכה טיפול. זה דבר אמיתי.”

#רבתהעמודים

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with ygurvitz يوسي جوربيتس

ygurvitz يوسي جوربيتس Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ygurvitz

20 Nov
ואיך התחילה האגדה הסהרורית הזו, על פיה אשתו של טינאיוס רופוס התאהבה בעקיבא והתגיירה עבורו? נניח עכשיו לעובדות, לכך שראיתי אותה ישובה לצד בעלה וצופה אדישות בהוצאתו להורג של עקיבא. האם מישהו מהם פגש אי פעם את קלאודיה רופינה? מישהו אי פעם הצליח לשנות את דעתה של המטרונית היהירה הזו
(קלאודיה סופרבה, קראו לה הקלגסים), שלא לדבר על לגרום לה להודות בטעות? מה יכול היה לגרום לה לנטוש את דת אבותיה, ובהתאם את משפחתה, מעמדה וממונה? ומתי היה לה הזמן? טינאיוס רופוס וקלאודיה היו פה שלוש שנים בלבד.

וגרוע מכך: איך הם הצליחו, לעזאזל, לשכוח את הסיבה היחידה לזכור את עקיבא,
הדבר היחיד שבו קינאתי בו - סיפור האהבה הגדול, שובר הלב, בינו ובין רחל? איזה גבר שעיניו בראשו היה זונח את רחל עבור קלאודיה? ואפילו אם נניח לכל זה, עקיבא היה שוטה, הוזה שהתמכר להזיותיו והוליך אותנו לגרועה שבמלחמות - אבל נבל לא היה. הוא לא היה שובר כך את רחל.
Read 4 tweets
20 Nov
יש סיבה למה חקירות של חמושי צה"ל שהרגו פלסטינים או התעללו בהם נמשכות כל כך הרבה זמן. זה מובנה במערכת. קודם כל הפרקליטות הצבאית יושבת ככה שנה על התיק, להחליט אם יש בו משהו, ואז היא מורה למצ"ח לפתוח בחקירה. כמובן, שנה לאחר האירוע אין משמעות לחקירה. אין פורנזיקה, אין זירה,
חוקרי מצ"ח לא גובים עדויות מפלסטינים, והזכרון של החיילים המעורבים כבר התרכך. מצ"ח תיקח איזה חצי שנה כדי לברר מי בעצם היה מעורב, ואז יהיו פערי זמן ארוכים בין פעולת חקירה לפעולת חקירה. לפעמים החקירה יכולה להמשך ארבע שנים. לפעמים החוקרים יודעים פחות בסוף מאשר בהתחלה, כי הם איבדו
חלק מהתיק. כשהם מסיימים, התיק עובר שוב לפרקליטות הצבאית, שלוקחת עוד איזה שנה לחשוב שוב על כל העסק.

הסיבה לכל זה - וכל מה שמתואר למעלה ראיתי בתיקים המתים של יש דין בשעתו - היא שאי אפשר להעמיד לדין חיילים לדין צבאי מרגע שחלפה חצי שנה מרגע שחרורם, או, במקרה של רצח, שנה.
Read 6 tweets
19 Nov
“מה הדבר הלא ברור השני?”

“בשנת 2007 נערה בת 17, נועה שוורץ, התלוננה במשטרת רמת גן שאזולאי תקפה אותה מינית בזמן ‘טיפול’ - במשתמע טיפול בהיפנוזה, אבל הבן אלף זונות שניהל את התיק הזה” - קולו לא השתנה כלל - “היה עסוק כל כך בלערער את הגרסה של שוורץ וללעוג לה,
שלא ברור מהתיק מה בדיוק קרה שם. אזולאי נחקרה טלפונית - הוא אפילו לא זימן אותה!” כאן הוא איגרף את ידיו, לדעתה לא רצונית, “והכחישה כל קשר, אמרה שהיא לא יודעת מי זו שוורץ, שהיא לא לקוחה שלה, ובו זמנית ששוורץ מטרידה אותה. אם הבן אלף זונות היה טורח לעשות את העבודה שלו,”
וכאן היא זיהתה רעד בקולו, “הוא היה מגלה שאזולאי הוציאה לשוורץ קבלות על שורה של מפגשים. במקרה שלה היא דווקא לא העלימה מס. הוא סגר את התיק, ואיים על שוורץ שיעמיד אותה לדין על תלונת שווא.”

“אז תתקשר לשוורץ, תגיד שאתה מהמשטרה, ותשאל אותה מה באמת הלך שם,” היא אמרה.
Read 6 tweets
14 Nov
למה חשוב לומר שנתניהו לא היה כ"כ חשוב מבחינת הכיבוש? כי לליברלים במערב היה נוח, בעקבות הליברלים בישראל, להעמיד פנים שהכיבוש הוא עבודה של הימין הקיצוני.

וזו ההטעיה הגדולה מכולן. הכיבוש הוא מפעל של רוב הציבור הישראלי, מהציונות הדתית ועד (כפי שאנחנו רואים לצערנו) מרצ.
נתניהו לא באמת חשוב. מה שחשובה היא הדיקטטורה הצבאית הישראלית, וזה שהיא מעמיקה את אחיזתה דווקא תחת מנהיגים "יוניים" לכאורה. רבין ופרס לא פינו ולו התנחלות אחת. תחת ברק, מספר המתנחלים הוכפל.

יש שורה של גורמים בעלי עוצמה בישראל שרוצים בהמשך הכיבוש. המתנחלים, כמובן. אבל
לצד המתנחלים עומד הגוף החזק ביותר בישראל: הצבא. צה"ל היה שותף מלא להקמת ההתנחלויות, זייף "היאחזויות נח"ל" וצווי תפיסה בשנות ה-70 ואיבטח אוטומטית מאחזים משנות ה-90 והלאה.

ככל שלישראל אוזלים האתגרים הצבאיים - החונטה המצרית היא בעלת ברית, ירדן היא בעלת ברית, סוריה לא קיימת צבאית,
Read 8 tweets
7 Oct
“את תמיד נראית כאילו אין בך כאב, או פחד. את תמיד נראית שלווה.”

היא מהנהנת. “לא נולדתי כך, אם זה מה שאתה שואל. השלווה נקנתה בהרבה משמעת עצמית, בריסון של יצרים ושל פחדים. משמעת עצמית אני יכולה ללמד אותך, למעשה אני חושבת שאתה כבר מתורגל בה במידה,
אבל שלווה תצטרך לבוא ממך. אבל בשבועות האחרונים אני מפקפקת בשלווה שלי. אתה ערערת אותה עם מה שאמרת על… איך קראו למקום ההוא באפריקה?”

“קונגו.”

“קונגו,” היא חוזרת, “שם מוזר. ואז הגיע הדבר הזה למעבדה שלנו, ופחד שלא חוויתי שלושים שנה חזר אלי.
כמה שבועות אחר כך נזארס סיפר לי מה המטה שלו מיועד לעשות: להגן עליו מכלי נשק ממתכת, כשהוא פצוע ואנה הורגת את האויבים. שהבן שלי ואשתו צריכים לחיות כמו חיות בר שמריחות את הצייד! שאנה מפחדת להביא ילדים לעולם כי הם יגדלו יתומים!” היא מאגרפת את ידיה, מבחינה בכך, מחייכת רפות,
Read 4 tweets
6 Oct
ורגיליה, הלבלרית הזמנית שלי, מצטרפת אלי בשתיקה. אני שם אצבע על שפתי, שלא לצורך. אני רואה את ההרים בעיני רוחי, שומע את הרוח השורקת ביניהם, מבכה את מותו של אדם שלרגע דמותו מופיעה לעיני; אני כמעט ומריח את העשב. בעיני מוחי אני מוסיף למוזיקה הברות ומונה אותן: שש רגליים. המשקל ההומרי.
הקינה מתגברת במהירות, ואז חדלה באחת. אתנאיס פוקחת את עיניה, מביטה אלי ואל ורגיליה, ומחייכת במבוכה. “מר קלאוס. ורגיליה. אני מקווה שלא הפרעתי.”

“זה היה נהדר, אתנאיס. מה זה היה?”

“אני לא יודעת. זה לא משהו שלמדתי כילדה. זה בא אלי… אני לא יודעת מאיפה.”
“את רוצה שארשום את זה?” שואלת ורגיליה. הן בנות אותו הגיל, והתיידדו במהירות. הן לא יכלו להיות שונות יותר: ורגיליה כולה בטחון עצמי, קורנת מבריאות. אתנאיס אכלה כמו שצריך מאז שהגיעה לפה, ושוב איננה גרומה, ונתנו לה בגדים ראויים, אבל כל ישותה אומרת פחד והססנות. אלא כאשר היא ליד הנבל.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(